Khamis, 6 Februari 2014

MAKAN KENDURI DAN MELAWAT MUZIUM TAIPING

ekceli iols balik kpg ritu hari khamis lepas
hubby iols yg hantar..pas2 dia balik sbb keje
so tinggal lah weols berlima di kpg..tp hari isnin hubby dtg balik tuk weols pulang pulak

sabtu lepas 2nd CNY weols ke Seberang Perai attend kenduri sepupu..so yg ikut mak abg ipar duai ipar..adik2 n anak buah..so el just tumpang my bro je..g pun diorg x tau jalan ke sn..harap el je lah




yg kawin tu anak perempuan kepada adik mak iols..my sepupu
weols mmg x close sgt..sbb jarang jumpa :)
lepas dah mkn2..kenyang..sembang ngan sedara mara weols pun balik

otw balik tu my bro ckp nk singgah taiping nak g muzium
theyol dah pernah pergi..tp el xnah lagi
so my bro just nak seronok2kan anak2 buah je hehe espcially danish arwen ngan alana tu

sampai di hgway kemunting..mak oiii jem giler
so dr situ nak ke tasik taiping mmg jalan jem
so my bro amek jln alternatif ke arah stesen keretapi..nasib xde byk kereta
sampai2 kat muzium tu diaaaaa aihhhh ramai rakyat..hahahaha
time2 gini pun ada yg lawat muzium ehhh

my bro ngan anak2 with me and the kids je yg masuk
yg lain dah malas..just lepak kat luar receptionist tuk amek aircond haha




 

weols x amek byk gambar
ni pun abg danish yg tangkapkan
yg kelakar sepatutnya kena bayar tiket masuk
tp my bro lah masuk ikut pintu belakang
dia ckp..ni kena bayo ni..iols terus ternganga haha tp weols kejap je dlm tu
mmg ramai ms tu..smpai xde org jaga kt pintu belakang
xsampai 15minit dlm muzium tu..sbb ntahlah borin kut haha sbb xde ape sgt pun..terus weols pulang ke pangkal jalan rumah


11 ulasan:

  1. Hahahaha..! Selamba masuk ikut pintu blkg :D

    Kitorg dulu pegi takde ramai org, pak penjaga bhgn tulang haiwan tu siap krtiduran lg hahaha..!

    BalasPadam
  2. hahahahah kelakar boleh pula lalu pintu belakang ^_^

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    BalasPadam
  3. sepupu kawen of course kena pergikan.. dah jumpa sedara mara kenalah sembang2 dulu... dari jauh nampak comel pengantintu...
    singgah muzium perak yerk...tak besar sangatkan... harap di tambah lagiler supaya nampak lebih menarikkan...

    BalasPadam
  4. sempoi je ek msuk ikut pntu blakang hahah ;p

    BalasPadam
  5. X pernah msuk g muzium taiping..tp zoo taiping dh lbih 10 kali hehe..

    BalasPadam
  6. oo..tk de apa sgt ke kt muzium tu..
    boring la gitu kan..

    cantik la pengantin..pelamin pun nice.

    BalasPadam
  7. erk.. boring ek kat situ. ok pangkah.pas ni tak mo gi.

    BalasPadam
  8. Haah...mmg dh kena bayar sejak dorang apgred dalam tu.
    tapi takde yg menarik sgt pun. Tu muzium perak...pasal negeri perak..kaum2 orang asli laa budaya laa. Ramai orang silap..ingat tu muzium pasal taiping...huhu.

    BalasPadam
  9. Last pegi muzium taipg masa darjah 6 ! Hehe

    BalasPadam

  10. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    BalasPadam