Selasa, 11 Februari 2014

CARI GALI BAJU BABY PULAK


skun iols dah 5 bulan ;P
ekceli wiken lepas el tgh kemas2 bilik kat umah tu
sbb pantang kali ni nak lah bilik tu kemas n teratur kan
sblm2 ni ntah hape2 jek..biasalah bilik tu bkn bilik weols
weols kan menumpang je

so smlm gigihlah iols kemas2 ape yg ptt..buang apa yg ptt
so alang2 kemas tu.el asing2kan baju2 bb yg still elok lg
ekceli semua elok lagi
beg belah kanan tu tuk bb boy
belah kiri tuk bb gurl 

baju bb boy tu dah 7 tahun x pakai..rindu pulak
bila selai2 wat kuar dok teringat lah kat abg danish..
haaaaaaa baju ni lah dia boleh jalan ritu
haaaaaaaaaa baju ni lah ritu dia berak abis suar..terpaksa beli suar lain
haaaaaaaaa baju ni lah yg kita pi mersing ritu
wahhhhhh kenangan mengusik jiwa betul huhuhu

tgu je lah apa yg akan kuar nti..PINK or BLUE :)
smoga anak mama dlm perut ni sihat2 n selamat dilahirkan 

14 ulasan:

  1. dah mula sesi cari gali ek...huhuhu banyak gak tu dah bleh jimat banyakkkkk....

    BalasPadam
  2. aku tak de dah baju si Naiim tu. sebab susuah snagat nak dapat baby kat that day. org petua suh sedekahkan kat org baju Naiim. sebab kata dorang mungkin baby baru tak nak pakai baju abang kot. alih alih dpt gegel. ha.. memang betul pun tak mau pakai kan.. hahahaha...

    kebetulan je kot semua tu kan. then baju Aleesya yang kecik kecik ni pun rasanya nak transfer kat sesapa je. malas nak simpan dah. doa le bebanyak mana tau ada anak sedara pompuan muncul kan.. hahahaha

    BalasPadam
  3. In shaa Allah
    Tak kesah apa gender janji sehat dan sempurna..
    Tak scan ke? :)

    BalasPadam
  4. muga2 sihat2 anak tuh... jimatkanlah duit dlm berbelanja, pakai mana yg ada, tambah2 skit2 jer...

    BalasPadam
  5. Elok jugak tu recycle baju basahan baby..leh berjimat..kakak sy baju smua habis bg kat orang..dia kata dh taknak baby dah...tgk2 nati ade balik rezeki dpt baby baru..heheh

    BalasPadam
  6. Nti betul2 confirm iols xleh mengandung dh bru iols sedekah kt org.. iols nk jimat2 ni..almaklumlah anak 4 org kan..hehe

    BalasPadam
  7. bestnya mengemas bj bb ni kan
    ak ritu duk kemas2 gk bj irfan
    mn yg tk leh pakai kan...
    teringat je masa dia kecik2..
    owhh touching uols..
    neway..tk per gender boy or girl
    yg penting uols slmt k..

    BalasPadam
  8. mama ni baju kakak yang lama abis terbakar semua... :( so, masa bersalinkan sufi kena beli 100% baru el...

    BalasPadam
  9. seronok plak tgok preggy2 mommy buat persediaan sambut baby baru kan...mana yang boleh pakai lagi tu elok kita pakai....membazir kalau buang kan...

    BalasPadam
  10. oklertukan bajutu memang elok lagi .. baby ni kejapjer dah tukar baju... cepat membesar..
    tapi tengok orang jual baju baby mesti nak terbelikan...

    BalasPadam
  11. huhuhu eksitednya el... krole doakan moga el skuarga sntiasa dipermudahkan olehNya...huhuhu...dah masuk 5 bulan...pergh! tak lama lagi tu. Hurm... kenangan terindah tu el... masa akan berlalu namun kenangan akan kekal selama-lamanya~ cumil pula ayat2 el gunakan dalam entri ni hihihi~

    BalasPadam
  12. Benda elok lagi.. simpan jer la.. sebab rezeki mengandung pun tak tahu berapa kali selagi boleh.. simpan jer la.. :D

    BalasPadam
  13. Anak ni...apa jantina pun kita sayang, kan..
    Masing2 ada rezeki dorang..tak semestinya lelaki mcm ni...pempuan mcm ni.
    tp sebagai insan kamil...kita mesti ada jgk harap kalo dpt lelaki...ada jgk kawan si abang ni..gitu, kan. Tp itu normal laa..bkn luar biasa pun.

    BalasPadam
  14. tak kisah la girl @ boy kan..yang penting sihat walafiat..
    selagi boleh pakai, simpan la..sayang nak buang

    BalasPadam