Selasa, 25 Februari 2014

AL MEDINA MOROCCAN RESTAURANT TANJUNG BUNGAH PENANG

Sabtu mlm lepas weols sblm g sopin brg dapur kt Tesco, hubby ajok mkn mlm kt satu Restaurant Morocco yang baru je buka hujung tahun lepas.

Ekceli iols ada beli voucher groupon restaurant ni dah lama. So iols igt mmg terkubur mcm tu je coz ritu iols ada beli gak voucher groupon tuk western food..ermm x p pun..burn cam tu je RM50 hehe

So tuk Restaurant Morocco ni voucher just bayar RM10 je tp voucher tuk RM20..oklah tu lau x pi pun xpelah hahaha

So tiba2 hubby ajok pi sn..dia banjer katanya hahaha..iols ok aje




Al Medina Morocco Restaurant terletak di Tanjung Bungah, Penang bersebelahan dengan Copthorne Orchid Hotel, Dalat International School dan The Cove Apartment.


Dah ambik order..weols pun amek kesempatan tuk bergambar kt Al Medina tu..xdpt pi Morocco dpt mkn kat Restaurant Morocco pun ok gak ekekeke


hubby ckp..deko mcm style mkn kat kedai Tomyam hahaha sbb ada gazebo bagai


Arwen ckp..mama cantek la tempat ni..arwen suka
Babah blum pape dah stim hahaha


budak kecik tu tgklah org suh posing..bukan nak kerjasama haha
abg danish muka bosan sbb mama xbagi main games..mkn dulu baru boleh main


ha gambar iols tuk tatapan uols
skun ni iols dah almost 5++ going to 6months pregnancy
npk x perut?mcm x peknen je kan
hubby ckp..mama pya perut kecik


Jalan2 masuk dlm restaurant pulak bergambar..weols mkn kat luar coz senang budak2 tu nak main :)


hat ni deko mcm Morocco skit


Hat ni dah mcm kt kedai Tomyam haha siap ada langsir2..atap rumbia hehe


Kat area luar yg weols mkn tu ada air pancut..ha ape lagi budak2 tu mmg suka lah


Order dah sampai..iols mmg xde selera nak mkn sgt..gitu2 je lah..iols share ngan anak2 je takut diorg x abis mkn..so tuk anak2 weols amek order Chicken Mandy


Tuk babah pulak dia order Lamb Mandy

So for extra nasi weols order Nasi Kabsa


Ni Cold Arab Coffee Milk

Ekceli iols ada order Kebab Morocco..tp xsampai2..so iols ckp xpelah hat yg weols order tu pun dah kenyang weols makan

Special Menu kat restaurant ni adalah makanan Morocco Tagine

Morocco Tagine yg boleh mkn ngan roti 

Overall the food bolehlah weols bagi 2 star dari 5





Total semua RM93
tp weols guna groupon vouvher bernilai RM20
So just bayar RM73 je
Alhamdulilah tenkiu babah banjer weols :)



15 ulasan:

  1. kak el, bawak farah ke sini kalau farah turun sana...he he he...

    BalasPadam
  2. Mmg nmpk mcm hg x preggy....x per, nnt sng nk kurus..
    Betul ar weh..deco x mcm morocco...mcm kedai tomyam tp nice..:)

    BalasPadam
  3. tempat tu sangat menarik..macam tak nakbalik pulak..he3..

    BalasPadam
  4. wah.. sedap tu.. tempatnya pun nampak cantik..

    BalasPadam
  5. Memang nampak cantik pun tempat ni :)
    Perut U memang nampak kecik le.. Mana tau mai 7 bln membesar bagaikan juara ;)
    Makanan pun nampak sedap :D

    BalasPadam
  6. tempatnya memang cantik...:)..el memang x nampak perutnya..jenis perut kecik..sama cam kaksura.kalau mengandung perut tak berapa nampak..takpela..janji baby sihat..:)

    BalasPadam
  7. wahhh..cam menarik jer deko2 restaurant nie...terliur pulak tgk gambo mknn..hehehe.. haah..betullah el..xnampak sangat perut..hihihi...ok apa perut kecik..asal baby sihat =)

    BalasPadam
  8. alamak! 2 bintang je ;p hihihi...harga bleh tahan ye..

    BalasPadam
  9. 2 bintang jerr el..
    mmm mcm x brapa sedap la yerr....

    BalasPadam
  10. aku tak bape suka nasi arab sekali sekala boleh la. kalaunak kata tergila gilakan tu idak le. tekak aku ni lebih suka nasi briyani + ayam ros.

    tapi tempat dia cantik.

    BalasPadam
  11. I suka kalau ada gazebo2 dalam taman gitu, nyaman jer rasanya. Food dia telan-able la gitu yer... moroccan food yang femesnya tanjin tu la kan.

    BalasPadam
  12. Eh! Kcknyer perut..mmg tak nmpk mcm preggy..btw..mmg nmpk sedap..lg2 best bila mkn org banjer

    BalasPadam
  13. haaa..mmg kecik comey ja perut...=p... sy serik beli groupon..beli2 tapi x guna2 pon..huhu...apa2pun teringin nak mkn nasi arab la plak bla tgk gmbr...hukhuk

    BalasPadam
  14. aha..
    tk nmpk kn perut hg...

    mcm best je tmpt nie..
    nnti nk gi try lah..hehe...

    BalasPadam