Khamis, 23 Januari 2014

YONGTAUFU PASAR MALAM TAMAN TUN SARDON GELUGOR PENANG

 n3 ni mcm bersinambungan lak ngan n3 smlm..womb room service kahkahkahhh
mmg teringin dh lama yongtaufu ni..dulu2 ms studi..lau tiap ari rabu tu weols rempit g pasar malam kat taman tun sardon tu..tahu pun sbb senior2 yg dok cerita yongtaufu sn sedap..mmg sedap gilerrr..


kebetulan sekolah danish dekat je ngan pasar malam tu..terlonjat2 lah mak buyung ckp dlm hati eh eh kat pasar malam sini lah ada yongtaufu sedap tu..terus dah set nak pi beli hari rabu mggu pertama persekolahan danish

yg kelakar tu..smpai2 pasar malam tu..iols ntah caner...terus pergi tempat jual yongtaufu tu..tempat yg 10tahun depa dok jual..iols ms tu xtaulah lupa ke nyanyok..iols g beli pasembuq...sedar2 ms tu time nak naik moto nak amek danish..ya Allah..pttnya beli yongtaufu nape lak g beli pasembuq hahahahaha..fikiran ntah kemana..so xsempatlah nak tawaf pasar malam tu nak cari yongtaufu..dah set nak pi next week pulak

pada hari tersebut..iols pun pergilah pasar malam kat taman tun sardon tu misi mencari yongtaufu..tawaf pya tawaf..dpt jugak jumpa org jual yongtaufu tu..kemain suka mak buyung ni hahaha..tp malang sggh..org ramai sgt..rs xsempat kut nak tggu..sbb dah 620..kang xsempat lak nak amek danish..so last2 beli nasi kerabu pakcik femes tu..sedih lagi..xpelah next week pulak ekeke


hari selasa dah msg kat en. hubby suh belikan yongtaufu..tp silap pulak sbb igtkan hari rabu..hahaha asik lupa je mak buyung ni..then smlm keriaulah kat fb..nak yongtaufu nak yongtaufu..pas2 smlm en. hubby amek danish x balik2..dah nak dekat 7.30..so dlm hati mayb dia pi beli yongtaufu....tadaaaaaaa tgk dia bw beg plastik besar..so iols sgt happy gilerrr dpt makan yongtaufu...yes rsnya yongtaufu ni paling sedap..kuah dia marveles..pedas dan pekat..rsnye lau uols rs pun uols pun jatuh chenta hahaha


nota noti: ok womb room service next nak ayaq nyoq...nak ayaq nyoq haha

18 ulasan:

  1. yong tau foo ni makanan peberet... k.el bikin leleh pagi2... heee ^_*

    BalasPadam
  2. Suka yong tau foo kuah sup

    Ayaq nyoq plak naa
    =)

    BalasPadam
  3. sedapnye..suka sangat makan yong tau fu..
    uit..kuah dia tu nampak sedap..likat..menyelerakan..nak skettt..

    BalasPadam
  4. nyum2 bestnyer telan ailio nengok...yong tau foo nih...

    BalasPadam
  5. sedapnya ...kaksura pulak rasa terliur nak makan...hihihi

    BalasPadam
  6. nyanyok mak buyung ni..haha..
    sedap weh yong tau foo
    tp ak tk penah lg beli kt tmn sardon tu
    nnti iols nk try..

    BalasPadam
  7. Feveret tu! Bestnya ada womb room service.. Tak sbr nk preggy lg ! Ahaks

    BalasPadam
  8. aku suka hat sup tu. hat mcm ni laki ku suka. so kalau beli kena be;li dua dua . hahahaha

    esok pasat mlm ku terjah YTF jugak lah

    BalasPadam
  9. hai kak el sayang. menayang yong tau foo kat kiter yeeeee... :) sedap tuuuu... esok lusa dah nak balik kampung nak buat yong tau foo la. kak el memang suka buat org lapoo.. :)

    BalasPadam
  10. terliur SA tgok....nampak sedapnya...dah lama x pekena dah ni...

    BalasPadam
  11. xsuka sgt yong tau fu nih :)

    BalasPadam
  12. next week leh suh hb beli lak psl dia dok g amik nureen kt sek agama tue..cfm meleleh2 ni kan.,..ekeke

    BalasPadam
  13. betoi el... c2 la paling sedap..
    aku walaupon dkt jerr tp jarang g c2...
    sbb susah nak parking, klau nek moto x pe la

    BalasPadam
  14. kalo aku suke kuah sup....

    BalasPadam
  15. Alhamdulillah rezeki dapat jugak kan :)
    Pasemboq pun ok sedap gak kan :)

    BalasPadam
  16. amboi mcm2 selera baby kat dlm tu !!..ahaha..alasan biasa.. :)

    BalasPadam