Isnin, 27 Januari 2014

OK!SEKARANG SAYA NGAKU TAPI

ni Nad punya pasal
ha ni Kopilimauice pun punya pasal
gara2 theyol berdua ni..iols teringin nak makan


dah smggu mencari
bila pesan kat ofismate
theyol kata mahal sekilog 5.88
harga paling murah sekilo 2.88
so ritu p tesco terjumpa si NGAKU
terus lonjat2..tp dah tinggal mcm hat xbape nak elok
tp gigih mencari gak barang 5 6 biji hahaha buat lepas mengidam gitu ekeke


Oh NGAKU akhirnya iols dpt gak makan 
selepas dikupas2 dihiris2
iols pun gorenglah


siap goreng iols pun try mkn
mula2 makan wow sedapnyerrr
rsnya mcm ubi goreng dan berlemak2 skit
then bila makan lagi dan makan lagi mcm eh muak pulak
then sejam pas2 badan iols jd mcm sakit2
alamak what happened kan..suami iols ckp ha tu lah badan dah sengal2 dek sengkuang tu hahaha
makan x hengat mnlah iols tau
mayb tuk preggy mum x sesuai kot makan
xpelah at least iols dah lepas gian nak makan NGAKU haha
pasni rasa xbeli dah kot..xdelah kemaruk sgt
cuma ritu just teringin sbb depa dua tu dok tunjuk2 haha

18 ulasan:

  1. rajinnya el... mak buyung sihat kerr?

    BalasPadam
  2. hahha... sedap kan.. eh? tapi awat bleh smpi sakit2 badan... huhuhu...

    BalasPadam
  3. Sbb ubi kan jenis berangin el
    Takut xsesuai utk preggy mom kot
    Takpe, janji dh xngidam pasni
    Dh xjumpa dh ngaku ni..

    BalasPadam
  4. ok aku bagi rahsia. Bos aku cakap kan, dorang sagar ubi tu keping keping gitu, then dorang jemur kejap bagi kering air.dorang keringkan ats rentangan kain putih. sekeping sekeping tau.so, bila goreng tak de la makan minyak. patutla mahai giler dorang jual. walhal ngaku tu murah je kan. sekilo dapat berlambak.

    Aku tak leh makan banyak ntah rasa cam na tau.

    BalasPadam
  5. Ouh jadi sengal2 ye.. takpa at least dah dapat merasa tu kira oklah :)

    BalasPadam
  6. tk penah kot mkn ngaku
    kategori angin la tu beb
    so tk leh mkn byk..
    tk per lepas gian atenya..

    BalasPadam
  7. assalam dear..mama tak pernah lagi mkn `ngaku` tu..hu2..mungkin tak sesuai dimkn olh org lemau mcm mama ni..hu2..bila dah goring mcm ubi kayu pulak ek..

    BalasPadam
  8. ioollss pun suka makan ngaku nih tau...i ngaku i ngaku benda alah ni mmg lazat tapi berangin uoolss!!! jaga diri tu uoollss!! makan boleh tapi jgn lah pulak uoollss mentekedarah sampai lupa yg uoolss tu peknen...take care uoolsss!! ailebiu

    BalasPadam
  9. Dh 2 tahun berturut2 akak beli ngaku ni..
    tahun ni...tak beli laa kot.
    Dh tau rasa dh. Tambah pulak malas nak membuang kulit pastu menyagat pastu menggoreng. Makan kejap jer dh abes. Mmm...malas akak mengalahkan orang membawak budak ni, huhu. Malu jer..

    BalasPadam
  10. laaaa...berangin ke benda ni....baru nak try beli...

    BalasPadam
  11. mak pun tak pernah mkn menda alah ngaku tu ha..dan baru ni la mak tahu nama menda alah tu ngaku. Ingtkan mcm sengkuang cina tu. Bentuk dah sama dah..cuma kaler je lain kan?

    BalasPadam
  12. Bnda pe ni? Tak pernh mkn rasanya..sedap ek?

    BalasPadam
  13. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  14. Tengah mengidam iyer.. apa boleh buat.. tapi jangan la makan lebih dari had nyer hahaha..
    Pape pun moga sentiasa sihat yer kak el.. :D

    BalasPadam
  15. tak pernah makan..namanya pun baru tau hari ni..hehehe..:)

    BalasPadam
  16. apa ngaku ni?tak baca entri el memang tak tau le..

    BalasPadam