Selasa, 7 Januari 2014

HARI PERSEKOLAHAN DARJAH SATU AHMAD DANISH ZIKRY

31/12/13 ritu weols menghadiri hari orientasi abg danish di SRK Minden Height
hari2 nak sekolah tu mmg weols sgt sibuk n malas nak update blog ekeke

Pd mulanya weols xtau sekolah abg danish ni adalah salah satu Sekolah Berprestij Tinggi/Sekolah Kluster di Penang smpailah sewaktu amek borang pendaftaran..diorg suh dtg untuk buat IQ Test..mmg cuaklah weols sbb weols igt nak hantar sn sbb kt area rumah weols hanya sekolah situ je darjah 1 sekolah pagi..tp mn nak tahu bgnan x siap lagi..kena masuk sesi petang pada 2014 ni ms dapat surah kelayakan kemasukan ritu huhu

Alhamdulilah mmg rezeki abg danish kut nak sekolah kt situ..weols smpai skrg blur apa yg abg danish buat ms IQ test ritu hahahaha tp weols sgt bangga pada abg danish w/pun kdg2 abg danish ni byk main dr belajar

Pada 31/12 ritu semasa orientasi ibubapa tidak dibenarkan berada di kawasan kelas..so sempat amek 1 keping gambar je ms dia dlm kelas..so pas2 weols dgr taklimat kat dewan


Hari Pertama Persekolahan

Sempena hari pertama dan kedua abg danish..el mmg dah amek cuti..kebetulan en. hubby pun nak cuti gak..so dptlah weols hantar abg danish sekolah

Tp sedih sgt sbb weols ibu bapa tidak dibenarkan langsung berada di kawasan sekolah..weols just boleh hantar smpai pintu masuk je..yg lain2 guru2 yg akan handle huhu even waktu rehat pun ibubapa tidak dibenarkan bersama..semua akan diuruskan oleh guru2 el just x sempat nak buat ape2..cuma dah pesan awal2 kat abg danish supaya behave dan belajar pandai2..apa2 nak bgtau cikgu..w/pun el tahu abg danish boleh berdikari sejak dia umur 5 taun tp naluri seorang ibu sebak xdpt nak  bersama2 ngan abg danish w/pun utk 2 hari awal persekolahan huwaaaaaaaaaaaaaa


Mama with hencem boy dah besar dia huhu


Darjah 1 ni sesi petang so dia mcm x sabar2 lah nak sekolah


Weols mmg x dibenarkan masuk so pas antar dia sekolah terus balik



Nilah satu2 je yg dpt weols amek..ekceli bangunan sekolah ni baru je siap..kelas pun baru 90% siap..so mayb bulan 6 nti tukar pulak sesi pagi


Antara buku yg kena beli


Weols bg duit sekolah just RM2..n akan bekalkan nasi/nugget/ayam goreng/hotdog..
gpun kt kantin tu tgk menu2 byk taruh sayur..so abg danish ni xmkn sayur..so jimatlah skit..RM1 tu dia just beli milo ais (air kegemaran dia)..nti time el keje..el akan bekalkan bahan2 basah kat pengasuh



nota noti: baru sorg dah sekolah kebangsaan dah penat haha

14 ulasan:

  1. Mula2 tgk gmbo mak dulu
    Sgt berseri2 makyong! :)

    Abg danish ensem la pakai baju skolah
    Blaja rajin2 ye

    BalasPadam
  2. selamat bersekolah abang danish...dah besar dah dia...he he he... oklah tu dapat sekolah kluster... semoga abang danish berjaya dalam pelajaran dunia dan juga akhirat...

    BalasPadam
  3. Weh..lupa nk tnya, danish da g Sek agama rakyat x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat sekolah ni dah ada semua termasuk fardu ain :)

      Padam
  4. selamat berskolah danish..gambo mak y penting..

    BalasPadam
  5. aku plak yg x sabo nak g ambik borang kat sekolah tu hehehe

    BalasPadam
  6. dh besar anak bujang kan...sat ja dh msuk darjah satu ;)

    BalasPadam
  7. walawei.. kena bagi perhatian lebey ni. ate sekolah pun berprestij tinggi kan. kan... aunty doakan abang danish dapat catch up semua k.

    hah..ko bekalkan bahan basah tu bb sitter? aku tak pernah pun wei... moga anak hang kekal sihat sokmo yer. Pas ni bertekun ngajar kerja sekolah la pulak. Masa tu baru jumpa menda menda pelik. erk.. pelik ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ssh wei sbb ngan relative ni..lau dia yg ofer xpelah..ni diam je..kita nak ckp kang..takut ada yg tersilap..so baik aku bekalkan sndiri...bs hang xpelah huhu

      Padam
  8. rajin maknya masak ye...
    dan bagus pengasuh el...rajin jgk nak masakkan utk abang.

    Mmg dh lama ada sekolah tak bagi mak pak menyebok nak tengok anak2 belajar kat dlm kelas.
    Sbb...kalo tak buat mcm tu...terlalu ramai yg berdiri tepi tingkat tengok jer sesi pembelajaran dorang. Dorang pun mcm terganggu. Ada budak jenis mengada2 bila mak pak dia ada...sebok nak menangis lah hape kan. Tp bila makpak dia takde...ok jer.
    Mgkn atas dasar tu laa dh banyak sekolah tak bagi mak pak tunggu anak kat tepi kelas.

    Dari zaman anak akak yg sulung lagi ada sekolah dh wat mcm ni...mmg akak pun tak penah tgk dorang belajar dlm kelas pada permulaan sekolah tu.

    Ok...abang..dh masuk sekolah terbaik....belajar bagus2 ye. Persaingan sengit tu...

    BalasPadam
  9. alhamdulillah...abg danish dh masuk school
    dpt sek yg berprestij plak..rezeki abg danish..
    bagga mama dan abah abg danish..
    tu br sorang kan sek weh...
    tk per skurang2nya hg ada pgalaman..
    sgt encem abg danish ni taw...
    sure cikgu2 suka abg danish..
    manis muka dia..hehe

    BalasPadam
  10. MASA CEPAT BERLALU ANAK-ANAK PUN DAH BERSEKOLAH...

    BalasPadam
  11. cantek sekolah abang danish! rajin uuoollss masakkan bekal utk abg danish! iioollss tabik kat uuoollsss!!! rajin2 sekolah ye bang...nanti belanja mama dan abah pegi jalan2 ke London! ekeke :D

    BalasPadam