Rabu, 8 Januari 2014

BUKU MERAH YANG KE-4


Alhamdulilah akhirnya iols berjaya serah diri untuk wat buku merah hehehe
ekceli ms el cuti nak tgk abg danish skul, dah ibubapa xdibenarkan berada di sekolah so el
amek kesempatan buat buku merah kt klinik kesihatan berdekatan dengan rumah el..kebetulan plak en. hubby pun ada..so ni kali kedua dia teman el..1st time tu masa mula2 peknen anak sulung..anak kedua dan ketiga el p sndiri hahaha


Klinik pun x bukak lagi..weols pergi jam 2..so before tu sempat dating kat coffee bean Queensbay..bila sampai kat klinik..sorg nes ni dah kenal muka el "haaa elly ni anak keberapa dah haa..3 ke 4..haha"nasib diorg x marah sbb dah 3 bulan baru nak buat buku..el ckp..mood malas melampau2..so diorg pun faham kut ekekeke


Everything is OK..bab amek darah tu mmg el seriau sgt..ms sorg nes umur 40an amek darah patient tu smpai 2x..sbb xjumpa urat..el ms tu dah cuak..tiba2 nes tu pggil nes sorg lagi..ha nes ni el kenal..mujur time el..dia amek x rasa apa2 pung..lau x mmg sakit..hehehe

Ms nak buat buku tu biasalah byk student2 tgh praktikal..tya mcm2lah sbb iols dah masuk 4 kan..tiba time breastfeeding..nes tu ckp..so i xpayah nak explain apa2..sbb puan lagi tahu dr i..hahahaha cam best je dgr dia ckp sbb el bgtau anak pertama dan kedua mampu takat 6bln je bf..tp anak yg ketiga ni smpai 1thn7bln hehehe alhamdulilah anak ke4 ni nak bf jugak..smoga dipermudahkan mcm alana dulu :)

Kali ni el kena mnm ayaq gula..ni paling ngeri kut..xpernah sekali kena mnm ayaq gula..caner rasa ayaq gula tu..manis sgt ka?mau termuntah kut..next checkup ni kena jugaklah huwaaaaa ekekeke



nota noti: 11hb ni dah masuk 4 bulan..erk!!!!cepatnya huwaaa scaryyy nak jumpa labor room agaga





13 ulasan:

  1. :)..kejap je dah 4 bulan yea el! Isk..isk..isk..mak pun sama el. Bab nak kena cucuk2 ni la paling mak seram gilos. Tambah2 lak skrg ni katanya kena minum air gula eyh?? lagi laaaaaaaaaaaaa buat mak 1000x pikir nk mengandung ke x. Ha ha ha

    BalasPadam
  2. weeeee... kak elll... kak saya kata ayaq gula tu manis letimmmmm.. hehheee.. semoga semua berjalan lancar yeeee kak

    BalasPadam
  3. aku ni kalau part dok dengar penerangan tu borink.sebab dah tau dah kan cam na.. mana la tau 10 tahunlagi tetiba termengandung kan. masa tu nak jugak le dengar. hahahaha...

    kalau nak tau dak Aleesya tu sekarang ni pun still BF tau. specially time tengah malam. kalau bancuh susu jugak. terus ambik botol lempaq. adoi..

    tak tau bila nak stop. tawakal je la aku ni. moga moga dia stop sendiri.

    BalasPadam
  4. apaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakah??????????? weeeeee pelan2 kayuh. tunggu aku weh! aku bru 1

    BalasPadam
  5. dah 3 bulan ye..tahniah el..bab minum air gula tu..erkkk tak pernah rasa lagi..
    semoga dipermudahkan ye..

    BalasPadam
  6. ehem... tahniah.. selamat menjalani proses kehamilan.. hihihi....

    BalasPadam
  7. Take care k el!
    Anggap ja ayaq gula tu sedap gilaaa
    Hahaha

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah dah 4 bulan nyer.. moga semua nyer selamat dan sihat hingga terlahir nyer di dunia aminn :D

    BalasPadam
  9. air gula??!!! ohhh tidakkkkk ramai yg kta tak sukaaa kn if kna minum air gula T__T

    BalasPadam
  10. Aq plg borink klau check up gomen.. Tp byk area dh improve! Ko leh la nnt klau nk try swasta lak beb.. Tp tgk pd kemampuan la kn..klau kt penang ni, sket2 nk belah jer..

    Aq kedua2nya hb teman..check up pon sm..:)

    Neway take care beb..cptnya ms blalu kn..ko 4 bln, anak aku 5bln..:)

    BalasPadam
  11. tk per..nes tk marah pon beb..
    asal ko buat je buku merah tu..hehe
    penting gk utk kita kan...

    ak pon check up gomen gk...swasta pon ada...
    alhamdulillah bersalin kt gomen..layan pon sgt baik..

    slmt menempuh alam pregnant...dan slmt melahirkan..ameen..

    BalasPadam
  12. naper kena minum ayaq gula tu, el??
    Mmg setiap ibu mengandung kena minum ke??
    Sbb masa zaman akak dulu laaa kan...takde pun nak kena minum air gula ni.
    Tapi kawan2 akak yg masih subur mengandung lagi...hihi...dok citer psl tak lalu nk minum air gula tu...mm..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak..mmg wajib dh amek test ayaq gula ni kt gomen since 2012 lg kut..peknen2 yg lps mn el ada amek pun..ni yg tgh cuak ni hahaha

      Padam