Sabtu, 28 Disember 2013

THE RIDGE TEJA BY THE SEA


ekceli el dah plan nak surprise en. suami pasal kehamilan el time anniversary el yang ke-8 ritu...ermm tp dia yg lebih alert..xjadilah surprise...nyampahhhh hahaha kira igt itu cam hadiah anniversary time mkn dinner kat The Ridge Teja By The Sea lah kunun..huhu

El lah plan nak  makan kat sini..sbb ritu ms g Pulau Aman el ternpk satu restaurant kat Jety Pulau Aman..pilih tempat ni sbb view dia cantik sgt..mcm romantik lah ngan boleh npk sunset..Penang Bridge and keindahan Pulau Aman dr jauh..mmg cantik giler

 

 El tgk mmg ramai org mkn kt sini..so mestilah kut sedap menu2 dia kan..ada western, tomyam, stimbot, bakar2 and mcm2lah :)


Ha tgk view sunset dia cantek kan..ni el amek kat fb diorg..sbb time el nak pergi sini matahari xmuncul2..dia muncul ikut belah sana..so xnpk lah..hampa gak lah huhu


Lau petang2 mmg ramai yg lepak sini...amek gambar..n nk tgk sunset..mmg hot spot lah


Masa otw nak g sini..jalan mmg jem giler..so risau gak lah xsempat nak amek gambar sunset..smpai sini nak dekat maghrib..dun worry kt sini ada surau open view disediakan...sejuk je mata memandang :)


Uols igt weols dtg berdua ke...xsmpai hati nk tggl anak2 kat org..el lebih suka bw diorg..lagi seronok..budak2 tu pun boleh enjoy ngan weols..lau tinggal budak2 tu..kepala asik igt kat anak2 je..jiwa xtenteram haha


xtau nak order ape..sbb tghari td dah mkn nasi kat rumah..so weols order western je
ni for en. suami lamb chop...sos sedap


el plak order ciken cop..sos sedap :)


bila tya anak2..diorg lebih suka mkn nasi..so el order sup ayam berempah ngan telur dadar je


ni hidangan wajib lau g mkn kat luar..for budak2 tu..so diorg ralit mkn..xdelah lari2 sn sini haha


Tgk2 anak2 el mkn ciken chop el pya..lapar anak2 iols rupanya..so el try order mee udang..ermm udang xfresh..ada plak fishball n fishcat..mkn skit..bg kat en. suami


Minuman mocha ngan milo ais je..sebelah kanan pineapple koktail for en. suami
 

Nk tggl budak2 ni kat bs?..hai x smpai hati..tggl kejap pun dah rs rindu..baik bw..boleh gomol2 cium2 haha

 

Alhamdulilah dah 8tahun hidup bersama.pelbagai onak dan duri..dan dianugerahkan 3 org cahaya mata yang comel2..dan x lama lagi akan hadir seorg lagi insan di sisi weols..semoga hidup kami diberkati olehnya dan mendapat keberkatan dlm kehidupan di dunia dan akhirat..amin..thxs guys for the wish dats day :)

13 ulasan:

  1. waaa..
    terbaek ler tempat nie...
    mmg cantik..
    wajib singgah ni kalau kesana..

    BalasPadam
  2. uish, memang lawa lah..... ada rezeki ke sana harus singgah ni..

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    BalasPadam
  3. Tak apa la surprise tak jadi.. tapi en hubbysweet hahahaa...
    Alhamdulillah.. moga kekal ceria dah bahagia hingga ke syurga :D

    BalasPadam
  4. dah 8thn rupanya, semoga kekal hingga ke akhir hayat..
    p/s : betul ler kak el, tak senang hati tinggal anak kat rumah, mesti nk bawak gak pegi mana2..hehe

    BalasPadam
  5. romantika sungguh tempatnya ;) tahniah utk next bb..smga shat selalu ye...

    BalasPadam
  6. kalau mama dtg sana belanja mama mkn kat sana ek !!..ahaha..cantik sgt view kat sana tu..

    BalasPadam
  7. wah special nyer tempat makan dia :)

    BalasPadam
  8. happy anniversary sis!....waa.ni yg xsuka tengok gmbo makanan ni~jadi teringin..hahaha...
    btw, semoga sis n keluarga sentiasa dilimpahi rahmat n bahagia hingga ke syurga...amin.....8tahun tuuuu..saya setahun pon lom..huhu..xsabar nak sambut anniversary....silap2 tengah berpantang time tu..=D

    BalasPadam
  9. Happy ni berseri tuk u all.moga bahagia hingga ke jannah ye.mang cantik tempat ni. Dekat je nfan umah mak su aku.

    mana tau tetiba gedik santai nak mkn kat sini leh la datang kan....

    best no hg. Lajus je dah nak masuk 4

    BalasPadam
  10. nampak ohsem ja tempat ni kak el. makanan pon sodap ^_^

    BalasPadam
  11. romantik la kt sini uols..
    nnti nk try pergi gk la..
    alamak anibeseri weols esok je beb..
    tk plan apa pon..hikss

    alhamdulillah..
    happy tgk uols..
    keluarga bahagia...
    ameen..

    BalasPadam
  12. kita sama kan el.. g mana2 pon totap nak bwk anak2
    rasa x leh nak d pisahkan kannn....
    mmg romantik arr kat c2
    bleh ajak laki aku g try plak hehee

    BalasPadam
  13. damai dan menenangkan tempat ni. Makanan pun sedap2.. Bestnya..

    BalasPadam