Selasa, 26 November 2013

KIDLAND PENANG | LEARNING AND PLAYING FOR KIDS

cuti2 sekolah ni xtau nak bw budak2 tu p mana
nak plak weols pya cuti xsama
tiba2 tertgk status zuraiwan ni kat fb pasal kidland
terus pi gugel pasal kidland penang ni..mcm best jer..lebih kurang cam kidzania lah jugak
apa lagi terus plan ngan abah diorg nak bw budak2 ni kt sini

Kidland Penang terletak di Prangin Mall sebelah ngan Komtar
Tingkat 4 


Entrance Kidland Penang


One of three maskot kidland


nak masuk sini kena wat pasport..mula2 pikir what???pasport hahaha kira mcm buku rekod kemasukanlah..so next time sng nak masuk lagi..bayaran seperti gambar di atas..tp kena bw sock taw..lau x bw kena beli RM2 each..mak pak x payah..so bayaran tuk abg danish ngan arwen, parents and sock..alana free total RM76..murah skit pergi weekdays untung cuti ari isnin :)


Army section 
ok nak masuk setiap section..parent xdibenarkan masuk..boleh tgk jer dr jauh..xdelah jauh sgt..kat area2 situ jek..nti ada staff kat situ handle budak2 tu..then setiap section kena tunjukkan pasport tuk cop


alana mula2 ok je masuk..tp halfway je sbb parents xdibenarkan masuk dlm ni..so dia rs takut2 skit..suh abg ngan kakak dia tgk..dia leh muka lak xnak..so last2 terus ajok dia pi tempat lain


Alana npk dinosour ni ngis2 dah..sj lah suh dia pegang..tp ngis lagi kuat hahaha


Magic Section ada...fire station ada


Nilah tempat yg Alana paling suka..Sand Pool..kdg2 sj tinggal dia sorg2 ngan budak2 lain..tp dgr dia dok pggil..mamaaaaaaaaaaa mamaaaaaaa npk mama dia dr jauh..dia senyum n tunjuk something yg dia buat kat sand pool tu hahaha


Mama mama..nengok ni..antek tak..:)
mama say woooooo anteknyerrr sbb tu mulut el ternganga haha
melayan alana kt sini mmg best..abis pasir2 tu bertaburan kt lantai keje dialah haha


Setiap section ada penalti time lam 1/2 jam cam tu and limit dlm 8pax..so igt nak masuk section magic tu tp dah penuh..so budak2 tu masuk kat dlm tempat main ni pulak..kat sini xde limit..masuklah byk org pun xpe


Budak2 umur 4taun kebwh dlm sini kena pantau..suh abah dia masuk..tp xdibenarkan ..mama only huhuhu jenuh gak lah el ngan keadaan el mcm ni kan..level 1 tu ok leh jln2 lg..masuk level 2 laluan jd kecik skit..alana nak naik..terpksa lah el merangkak/bongkok mcm askar..byk lak halangan..kelakau nak mmpus pas2 dia nak main gelungsur takan el nak patah balik merangkak kan..ngan el2 sekali gelungsur adoiiii sib baik lah belum nak beranak lagi hahahaha


Idol photoshoot ada..pentas show ada


Ibubapa leh lepak2 sini smbil tgu anak2


Danish ngan Arwen spend time kat artwork..seronok lah tu dpt kaler2


Ada section hospital, fire station and police


Alana ralit main cahaya lampu2..siap menari lagi


Bahagian atas pulak ada section music, sains,5D cinema, games, garden ngan cooking area
ni kt section music danish tgh main drum..arwen tgh main piano


Cooking area 
Masterchef Junior Arwen :)


Budak2 dekat cooking area..xdelah cooking sgt..just diorg dpt mkn kek yg disapu mentega dengan sndiri hahaha..


Alana ralit tgk budak cina tu main games askar


Dalam jet ni ada mainan kapal terbang


Alana dan kakak dlm bilik sains and belah kanan 5D cinema..el x leh masuk dlm tu sbb xdibenarkan..so abah diorg temankan..smpaikan pening2 abah diorg sbb tempat duduk tu leh bergerak2 haha


Last nak balik tu abg danish nak try masuk fire station..nasib ada 1 lg tempat kosong..so dptlah dia merasa jd bomba jap..hahaha 

 

Weols dah x larat..tp budak2 tu nak main lagi..xleh jd..kena balik gak dah lama sgt dlm tu..perut lah kebabom lapo...kete kebal tu ada kat luar as pameran

Uols boleh melayari facebook kidland

Overall sgt puas hati lah dpt mengembirakan budak2 tu..budak2 tu pun seronok sgt

8 ulasan:

  1. Waa.. best nyer kid land nie.. :D suka la bebudak nie bermain2.. tapi make sure result exam nanti mesti gempak.. kalau tak abis la :P

    BalasPadam
  2. amboi...dah terjah hangpa noj. aku gak la yg tak pi jenguk agi. hiks...

    BalasPadam
  3. namapk cam best jer..kalau bawak anak aku..mesti seronok giler punya.!!

    BalasPadam
  4. Jenuh klau bw anak2 dlm ni..cfm meroyan x mau keluar..ishh ishh pikir byk kali nk g ker idak..

    Apsal hg smpai nganga tu weh? :p

    BalasPadam
  5. ak dah up entry kidland ni pagi td...
    hehe..mmg kebetulan ak pegi nie..
    dorang baru buka 12/11 ritu..

    tp best la kalau irfan dh bsr..
    ni dia takut2 kalau nk main..
    tk pandai ag..

    BalasPadam
  6. sronoknya weii
    baca n3 zura td.. hg plak up n3..
    aruss terjah nih

    BalasPadam
  7. besar giler banyak section, macam2 ada mmg puas hati la bebudak ni main kan.

    BalasPadam
  8. Waahhh...macam meanarik jer kidland nih...harap2 berbaloi..huhuu..baru duk google nak bawa anak pi mana...walhal cuti dah nak abess...sedeyyyy.....

    TQ for sharing.
    XOXO

    BalasPadam