Jumaat, 22 November 2013

FILEM PENANGGAL

PENANGGAL!!!!
nak tgkkkkkk
lama kut x tgk cite seram mcm ni
b4 ni2 xdelah seram sgt cite2 filem hantu malaysia yg ditygkan tp
bila tgk gambar2 dan trailer Penanggal ni..dah rs seram sure seram giler ni
huhuhu..lau xdpt tgk kat panggung hope astrobest ke astro first ada wat promo film ni..lau ada..ni 1st movie kut beli tru astro hahaha


 SINOPSIS PENANGGAL

Penanggal mengisahkan mengenai Murni (Ummi Nazeera) yang dibela oleh neneknya, Mak Ajeng (Normah Damanhuri) yang berketurunan Jawa selepas kematian orang tuanya akibat dimakan haiwan buas di hutan.
Mak Ajeng, yang mengamalkan ilmu hitam, terpaksa menyerahkan saka penanggal miliknya kepada Murni pada saat kematiannya. Bagaimanapun, akibat diburu penduduk kampung, Murni terpaksa melarikan diri ke hutan.

Pertemuannya dengan Anom Merah (Nadia Mustafar) yang sarat mengandung, mengundang kemarahan orang kampung selepas mendapati ada tanda di leher Murni. Hampir dibunuh penduduk kampung, Murni kemudian diselamatkan Syed Yusoff (Azri Iskandar).

Kematian Anom Merah ketika melahirkan anak, akibat diserang penanggal turut menimbulkan kemarahan si suami, Jiwa (Yus Waisar).

Syed Yusoff pula cuba menjejaki Murni sehingga ke tengah hutan. Kehilangan Syed Yusoff merisaukan adiknya, Syed Umar (Zul Ariffin) serta tunang Syed Yusoff, Sharifah Zahrah (Fasha Sandha). Mereka dan orang kampung cuba mencari lelaki itu sehingga tengah belantara sebelum menemui pondok didiami Murni.



Umi Nazeera..muka wanita melayu terakhir..mmg lawa dia ni
suka tgk lakonan dia..igt x lakonan dia dlm drama NUR adik kepada Nur
mmg menjadi watak dia kan..ekekekekeke



 



 Peminat fasha apalagi terjahlah penanggal yg berdekatan :)


lau dah ellie suriaty arahkan pastinya mmg bestlahhh
lau dia yg jd penanggalnya lagilah seram kut
dia kan mmg betul2 hayati watak..my fevret artis jugak ni :)


 Info Penanggal
- Arahan: Ellie Suriaty
- Pelakon: Ummi Nazeera, Azri Iskandar, Zul Ariffin, Fasha Sandha, Normah Damanhuri, Datuk Sharifah Aini
- Terbitan: Astro Shaw Sdn Bhd dan Grand Brilliance
- Kos: RM2.1 juta
- Tarikh tayangan: Mulai 28 November 2013



Moh tgk trailer movie Penanggal kat bawah ni..scene ada ular tu mcm real kan klik SINI



nota noti: seigt el mak el nah cite pasal dia ternampak hantu berkepala saja berterbangan di atas deretan kedai2 depan  umah el..huhuhu

10 ulasan:

  1. wow fs fs fs ada dalam citer ni. mesto tonton ok.
    hehehe... sambil sesedap langgan astro first citer ni, tetiba kepala saja terbang, lepak tepi tingkap umah. join sekali nonton. apa kata kau? bwahahahaha

    BalasPadam
  2. adoi ngerinyer saya kalo nengok citer ni mau tak lena tdo ni..

    BalasPadam
  3. eh tadi i komen masuk ke terdelete? alaaaaa tak suka tau lappyy ni.

    BalasPadam
  4. hmmm confirm terdelete. I tak baca sebab tangan terus tutup skrin bila nampak gambar ittewww tak suka. Tapi i tergelak baca komen wantie muahahaha.

    BalasPadam
  5. suka juga nak tengok, tapi tak bolehlah kak el...dah nak dekat dekat bersalin ni kan???

    BalasPadam
  6. terkezut datang je blog k.el terus nmpk benda ni ! dah la mlm..waa

    BalasPadam
  7. El.......lama xbertegur sapa!lebih 3 hari dh kan..hihi..el...nanti cari my ig @lipbesh ok...see u in ig k...

    BalasPadam
  8. lya pon nk langgan or tgk on9 je..
    rsa mcm best n betul2 seram j citer ni. tgkmaking ofpon cam best je..

    **3,4 or 5 bln lepas kat kawasan lya ni kecoh dgn hantu penanggal ni..sampai ada y pengsan dia muncul dpn2.. ntah la.. time tu org sibuk kempen PRU... xtau la btl x..sbb lya x pnh tserempak.. tp byk org jugak kena.. xpastilah org ada2kan citer or betul2..mmg seriau la..

    BalasPadam