Jumaat, 29 November 2013

CUTI-CUTI

sure uols pun ada plan nak pergi bercuti kan
uols nak g mn?

el pun ada plan gak nak pi bercuti..tu en. suami tu dah terkinja2 nak pi sn sini..tp mcm bajet x cukup hahahaha

last year..eh xdelah last year sgt..awal taun ni gak lah..kira plan tu last year punya..so dpt pergi awal taun ni..dptlah weols pergi JB-USS-SINGAPORE-MELAKA tu pun semua duit pergi USS dr hotel+shuttle+tiket uss hasil tabung dari nuffnang selama 2 taun..weols just pakai duit sendiri time pergi Singapore buat kali kedua n Melaka je..alhamdulilah jimat duit weols

lau dpt pakai duit nuff tu...bolehlah wat as duit toll/minyak/hotel ke kan..kira jimatlah duit...tp kali ni duit nuff x mencukupi ekekeke..kena sabo sampai hujung taun dpn insyallah lau xde aral melintang..nak jugak merasa pergi pulau or luar negara naik kapal tobang kan hahaha

Adalah 2 tempat ni satu dlm Malaysia..satu lagi luar Malaysia
En. suamilah nak sgt pergi..satu tempat tu nak pi sopin katanya satu tempat lagi nak p snorkeling katanayaaaaaa

aduihh cik abg kito tu mn satu ni
Bila kira2..rasanya belanja kt Malaysia tu lebih byk dr ke luar negara
So baik pergi luar negara kan?ekekeke




Nilah salah satu tempat en. suami nak pi..pi snorkeling n lepak2 pantai yg cantek tu ekekeke
tp tulah bajet dia leh cicah nak pi luar negara plak hahaha






Satu tempat lagi kat sini..rs2nya uols tau kut?hehehe
Pergi sini lau bw anak2 rsnya susah skit nak berjalan n bersopin..tambah anak2 kecik lagi..huhu

So now, tgk2lah gambar2 tempat ni dulu..berangan berangan2 je dulu.
pas2 tgk bajet cam mn
Tp kita hanya merancang..Dia yang menentukan..hope dptlah pergi one of this place no...amin


nota noti: pi short trip pun ok gak kan..family treatment :)


 

14 ulasan:

  1. sapa tak mau gi cuti2 iya dak?
    tggu budget ada je..hikss

    ak n laki ak pon mcm2 plan ha..
    tp kita hnya merancang..Allah yg menentukannya..
    short trip pun ak rasa dh memadai..

    lgpon ak ni tk pyh tggu ank cuti sekolah..
    hahaha...

    #haihhh...duit nuff ni bila nk mencanak2 naik ..haha

    BalasPadam
  2. wiwit.... syoknya melancong.... saya dok plan macam2 dah ni nak p berjalan dengan suami bila dh kawen.... salah satunya naik cruise tapi bajet enggak mencukupi

    simpan nak p sabah jer la hehe

    BalasPadam
  3. kite pun cam nak pi bercuti gak
    nakkkkkkkk sangat!
    tp kene gak la tgk bajet kan huhu
    dpt pi dekat2 pun takpe la janji ada istilah bercuti & tdo otel hehe

    BalasPadam
  4. cantiknya pic atas tu...kt mana ye? menarik..

    BalasPadam
  5. semoga suatu hari akan sampai ke tempat yg nak pergi tu..kaksura tahun ni memang takde baget..huhuhu..klik en nuff..:)

    BalasPadam
  6. Pergi aje laa El....pengalaman bercuti nak melihat tempat orang ni mmg best. Duit yg kita cari bkn utk disimpan aje...tp utk melihat lebih lagi ciptaanNya yg kita tak penah tengok di tempat kita.

    BalasPadam
  7. bestnye pergi bercuti..ada rezeki dapatlah pegi tu..

    BalasPadam
  8. dengan anak yg sedang membesar ni, mmg nak kena plan betul2 mana nak pergi kan, like berbaloi ker, safe ker, semua tu nak kena kira. Semoga dapat uols jejak ke tempat2 ni, I pun nak jugak tapi tak tau la bila dapat nya.

    BalasPadam
  9. sy kagum dgn sis el...rajin bawak anak2 berjalan2...dgn duit nuffnang plak tu!!waweeeee...huhu...

    BalasPadam
  10. wow kak el best la dpt bercuti ^_^ saya ni asyik dok umah ja. jalan pon dekat2 ja

    BalasPadam
  11. yg penting rancang dulu kan?
    kalau nak gi medan, boleh ikuti entry Sop melawat sana :)

    BalasPadam
  12. huwaaa... tak ada ke mana tahun ni...sibuk nak kenduri adik ipar....tp cik abg dah berjanji nak bawa ke langkawi bulan 1 nanti.. harap2 menjadi la...

    BalasPadam
  13. aku cuma buat short trip je tengqh bulan nanti. kat mesia ja pun. tu pyn sebab dah tersilap ckp.

    BalasPadam