Rabu, 23 Oktober 2013

WW MURTABAK MAGGI

org lain dah lama buat
el baru isnin lepas mencuba wat murtabak maggi


 taruh cheese ngan sos cili skit baru best :)


digalakan mkn panas2..baru sedap hehe

sng je uols
uols rebus maggi tu n toskan (ketepikan)
tumis bwg putih, daging cincang (nak ayam or seafood pun boleh je)
nak letak apa2 pun boleh sayur campur ke bwg ke ikut sukatik uols lah then
taruh serbuk kari sedikit n garam. Masak semua then tutup api

Masukan bahan msk td ke dalam maggi yg telah ditos tadi. Pecah 2 biji telur utk 1 paket maggi dan serbuk  maggi tadi..gaul2..pas2 masak dalam pan/kuali. Agak2 dah garing kat bwh baru terbalik kan
Siap :)


nota noti: xde modal nak update ape..masak2 je lah modalnya haha
semoga esok dpt berita yg mengembirakan amin :P

13 ulasan:

  1. wah...nampak sedap..kaksura tak pernah cuba lagi martabak maggi ni..:)

    BalasPadam
  2. faberet dania ni...yang simple tu yang sedap kan el..

    BalasPadam
  3. My peberet jugak ni, dah lama tak baut.. :)

    Last makan masa bulan posa thn lepas..hehe :)

    Maggi tu selalu la, murtabak megi je thn lepas ;)

    BalasPadam
  4. Ngidam oiii! Hahaah..!
    Apakah berita gumbira itewww? :)

    BalasPadam
  5. Dulu ada sorang kawan yg suka bawa murtabak megi p kerja, serius sedap! Masa tu mmg x penah makan la kan. Tp sygnya bila try tak menjadi pulak, tah mana silapnya..sudahnya smpai skang sy xpenah buat hehe

    BalasPadam
  6. hehe..akak tak penah wat murtabak megi ni...tp somi akak yg tolong buatkan kalo akak ngan anak2 nak makan, hehe. Ye laa..mana yg somi akak pandai buat...elok ler dia yg buat, kan. Sekurang2nya akan kuar laa ayat mcm ni, "yang, malam ni rasa lapar pulak. Tolong watkan megi murtabak. Kita makan kongsi2. Abg pandai buat...sedap pulak tu, haha"...

    Akak dh copipes resepi nasi beriyani el...resepi el senang nak paham, huhu..

    **Diploma Cemerlang & Persediaan Pra SPM tu...hanya khas utk pelajar MRSM aje. MARA mmg nak tolong pelajar2 bumiputera ni. Dorang guna result trial aje utk melayakkan diri terus masuk IPT yg MARA pilih. Bermakna...kalo along dpt masuk bulan januari ni...along dh jimat satu sem berbanding ngan pelajar sekolah lain. Gitu laa lebih kurang...hehe..

    BalasPadam
  7. suami sy pun pernah buat...die panggil pizza maggi....hehe

    BalasPadam
  8. kalau wat kat anak anak ni deme menang suka la. apa saja asal ada maggi deme suka. Part laki tu tak bani nak cakap kalau kena ngan lidah dia. suh la repeat buat berkali kali. hahaha..

    eh kalo makan ngan nasi boleh tak? bab dak naiim tu kekadang dia makan megi ngan nasi.

    BalasPadam
  9. pernah buat dulu tapi tak taruk chese sebab nama pon murtabak kan ? bila dah taruk chese ni kena tukar nama jadi pizza meggi ;)

    BalasPadam