Jumaat, 25 Oktober 2013

REZEKI ANAK


kalau dah kawin tya ada isi ke blum

dah ada anak sorg tya pulak bila nak ada no. 2

dah ada anak 3 pun tya lagi cukup ke 3

dan seterusnya pertanyaan ini takan stop smpai bila2 selagi dalam diri itu tidak memahami rezeki anak itu datang dr Dia

allahualam


Lebih baik kita mendoakan yang terbaik untuk mereka :)
 
peringatan tuk diri sndiri juga


20 ulasan:

  1. betol tu kak el. org xkan pernah berenti tanya selagi mulut leh cakap selagi tu lah dok tnya

    BalasPadam
  2. adatla kan beb..
    org akn btnya..
    ak ni dh la lmbt nk dpt sulung..
    then ada suara2 srh cpt2 utk no 2..
    mslhnya semua tu rezeki dr Allah..
    ak tk penah plan pon tk mau ag bb..
    kalau ada Alhamdulillah sgt2...

    BalasPadam
  3. Lumrah alam mmg cmni..bila org yg suka btanya tu bmkna dia x percaya dgn Qada n Qadar dr Allah..

    BalasPadam
  4. Tahniah el...
    tak kisah laa el dpt apa jenis rezeki pun....yg pasti ia satu perkara yg menggembirakan el dan keluarga, kan...

    BalasPadam
  5. akak dah 4 pon org tanya2 lagi..hahaha..senang jawap..dah tutup kilang..tp kalau rezeki terima jelah..:)

    BalasPadam
  6. Ya anak adalah rezeki Allah. Bila setiap anak lahir rezeki kita akan semakin bertambah. Yang pasti aku alaminya... Janji Allah adalah benar.

    kalau la entry ni nak habaq hang peknen secara kiasan. tahniah. Tapi kalau hang dapat rezeki dari sumber lain. Aku turut bersyukur.

    Tetiba rasa nak banak wei..

    BalasPadam
  7. Sgt tak suka dgn org camni
    Sgt tak pandai menjaga hati
    Kite penah org tanya camtu
    Sbb lambat dpt anak
    Dlm setahun kot baru dpt zakwan
    Org tu tanya 'sakit ke?'
    Pastu dlm nada yg sinis n senyum2
    Tgk2 org tu sampai skrg tak kawen lagi..

    Tu la rezki ni Allah tentukan
    Cepat ngan lambat jek
    Klu takde langsung pun
    Ada sbb nape Allah tentukan camtu kan?

    BalasPadam
  8. tu la kak. time kakak bella tak kawen lagi haritu, semuaaaaaa duk sibuk sibuk kepoci tanya. siap compare kan dengan org lain. last2 kawen jugak kakak tu. dah beranak pinak dah sekarang ni ha. haha.

    BalasPadam
  9. letihlah nak layan kerenah orang...

    BalasPadam
  10. nak ajar cara guna 8share dan churpchurp ..kat link ni eh :
    http://ramaramapendek.blogspot.com/2013/10/income-sampingan-8share-churpchurp.html

    BalasPadam
  11. mulut orang bukan macam mulut tempayan boleh ditutup, so wat dek jela..peace ;)

    BalasPadam
  12. biasalah org tanya sbb prihatin :)
    contoh pas kahwin mesti ada tanya dah melekat ke? prihatin tu
    kalau x tanya xtau kan?
    positive thinking :)

    BalasPadam
  13. sop..lau dah tiap kali jumpa tya..
    xde ke merimaskan dan mende ni sgt sensitif even org laki pun sensitif jugak
    ekekekeke

    BalasPadam
  14. mcm tua la el...
    mulut org bukan kita bleh jaga kan..
    apa2 semua tu rezqi dariNYA..

    BalasPadam
  15. Selagi kita idup, selagi manusia tu bernama manusia..soalan akan tetap akan disoal.

    BalasPadam
  16. Jarang kena tnya sbb anak sepasang.beside kami jenis sarcastic.org tak thn.pns tinge.ahahha.

    BalasPadam
  17. akan stiasa ada psoalan ni kan EL...
    sama cam lya..tp dh biasa dh..cuma snyum je la..

    BalasPadam
  18. akak senyum jer.....
    orang yang bertanya 2 teak mngerti tengan sang pecipta
    soh dia baca ALquraan n terjemahaan sekali

    BalasPadam
  19. Telinga myra ni dah mangli dengan pertanyaan org psl anak..
    Yela dah hmpir 4 thn tlinga ni dok hadap soalan2 gitu :)

    Dlm hati pedih tapi luaran terpaksa senyum :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyallah myra..el doakan tuk myra jua

      Padam