Khamis, 3 Oktober 2013

MENU SIHAT GRILLED VEGE


hahahaha amboi el ko diet ke?
pasni selim melim lah ko ek
jaga body nampak

woiiiiiiiii xde makna semua ni ok haha
el ni kejap2 diet...kejap2 idok..ikut suka lah..ikut rajin jugak..xde disiplin..
ni semua ikut apa yg ada kt dapur el tu

ni tadi balik2 dr amek danish skul
sempatlah masak vege ni
ni pun td dok kat ofis pikiaq nak lunch ape..dah 2 3 hari mkn nasi aje..so apa salahnya today kita mkn sayur pulak kan..mggu lepas ada beli sayur mayur
so tiba2 dtg idea nak wat grilled vege aje
so potong2 ubi, carrot ngan brokoli 
taruh skit olive oil, lada hitam ngan garam skit
ha gaul2 sumbatlah dlm oven dlm 10-15minit siap
 alhamdulilah kenyang :)

dlm dok tgu vege masak..mulalah dok kata..ni lau letak ayam ni sure lagi best hahaha jdnya nti ayam grilled with vege perghhh pun sodap giloss kan..ayam ada tp beku haha..xsompat..esok2 try buat..ekeke


ni pun sama..ikut stok jugak..lau ada rajinlah nak wat..lau xde..xdelah hahaha..sbb ritu ada beli stok apple, carrot..honey pun mil bw balik dr majlis kenduri mn tah hahaha..pas2 mggu lepas el g market beli pisang..so
aalang2 dah ada semua..el buat smoothie banana+apple+carrot+air sejuk with honey..woiii sedap sgt..tiba2 rs healthy hahaha


nota noti : kdg2 penat kut body ni asik mkn mende2 yg kurang sihat..so apa salahnya sekali sekala cuba food drinks yg sihat2..so balance lah skit hehe..huhu mlm ni nak wat nasi goreng daging merah request by en. hb..xtahan nti bedal jugaklah skit..coiiiiiiiiiiiiii diet lah sgttttttt


12 ulasan:

  1. Actually badan kita pun kene service macam kereta.. sekali sekala kene jugak cuci perut etc.. makan sayur shaja dan tak makan daging ayam, berminyak akan dapat mengurangkan lemak :D

    BalasPadam
  2. wow...sedap. pandai hang olah noh. adoi..tak menahan aku tengok. sib bek hang tak tayang yang vege tu kalau idak meroyan pulak aku nak makan. hahahaha... ok..ok.. I diet K.

    BalasPadam
  3. eh baguslah dr el nih! macam pakar kesehatan plak entry kali nih...good job! elok benar kalau aku contohi diet cam hang nih...very healthy uoollsss!!! bravo el!

    BalasPadam
  4. ha.. dah kuaq gambaq. bagus.. nanti aku nakwat jugak!!!!

    BalasPadam
  5. Walau sayur jek pun tetap nmpk sedap :)

    Nak nasi goreng daging merah...!!!! :P

    BalasPadam
  6. A'a..wlupun sayur but nmpk sgt sedap. Sihat dah tentu la kan..

    BalasPadam
  7. menu ni sedap dan menyihatkan....

    isi tabung hishop


    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  8. menu ni sedap dan menyihatkan....

    isi tabung hishop


    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  9. mmg kena amal gak menu healthy nie..
    ak pon duk mkn nasi tiap2 ari..
    rasa berat sgt bdn ni..huhu..
    lama tk gi beriadah ptg2 ni..
    dulu sll gk bersenam ngn cik abe..hehe

    BalasPadam
  10. kalu buah buahan sy boleh lgk...kalo yg campur sayur tu..mmg tak tahn lah..hehe

    BalasPadam
  11. kak ell... liya nak buat jugakkkk.. nampak mcm sedap sangat2 ... ^_^

    BalasPadam
  12. bagus ni el makan cenggini tiap2 hari..
    ari tu tgk orang diet makan sayur stim...rasanya buat mcm el ni lagi sedap, hehe.
    ye lah..walaupun diet..nak jugak tekak ni makan yg sedap, kan..

    BalasPadam