Isnin, 7 Oktober 2013

A LIL BIT STORY ABOUT MY LITTLE PRINCESS ALANA

lama betul x stori pasal my princess ni Nur Alana Delisha
skun Alana dah 2 tahun 7 bulan
tp perangai mcm dah 4 tahun
cerdik dia tu kemain hehe


ckp tu mmg mengalahkan org besar lah
mayb dia terpengaruh kakak ngan abg dia
tu yg dia cepat ckp..yg xleh tahan bila tya
kakak mana?kakak tido
abg mana?abg main games
abah mana?abah pi work
atok mana?atok x adaaa
mama mana?mana ni


kuat merajuk no. 1 pantang marah or tinggikan suara..tekup muka masuk bilik..muncung hahaha
so kenalah pujuk
alahhh awat bucuk mama merajuk2 ni haa..xpe nti kita pi tesco ok?
yg xtahan dah pandai ckp OK hehe
mcm pg td el ckp ngan dia
el: mama nak p antaq abg g skolah so, alana ngan kakak dok umah taw...abah ada ok?
alana: ok sambil angguk2
adoiiiiyaiii hehehe


ni sj2 marah dia..sekali cm ni dia buat..ha dpt cium lah hahaha


kuat mengadu no. 1..pantang kakak ngan abg dia kaco dia or x kaco pun dia akan mengadu kat weols
mamaaaaaaaaa abg wattt
mamaaaaaaaaa kakak wattt
so selagi weols x marah abg or kakak selagi tu dia merajuk/menangis
so dah marah2 barulah dia hepi
hahahaha
kdg2 abg ngan kakak ckp...mn org ada buatttttttttttttttttttttttt hahaha so kena marah free lah

bab2 main games no. 1
skun ni dia tgh dok main puzzle lam hp el
so puzzle tu ada limit lam 1minit kena settle
so lau xsettle bunyi tetttttttttt
kdg2 Alana dpt buat..kdg2 x..yg x tu yg dia marah2 ngis2 sbb xdapat siapkan
so kdg2 el, abah, abg or kakak dia siapkan separuh..so last bg Alana siapkan
so xdelah dia mengamuk...siap yeayyyyyyyy lagi adalah :)



video keek alana nyanyi lagu ikan kekek ekeke

lagi satu yg hari2 dia dok buat
dengar lagu Alifbata, ikan kekek, rasa sayang, bila kita gembira tepuk tangan, mcdonalds, ABC..skun dh pandai bc alibata je pas2 ya hahaha..ikan kekek tu mmg pandai tang ikan kekek eloi2...rs syg tu pulak skit2 jek...bab lagu bila kita gembira tepuk tangan siap tepuk tangan, hentak kaki hehehe mcm2lah


video

 video alana mengaji AlifBaTa

 
 before ni el donlod kat hp ngan ultraman lah..upin ipin, boboi so dr el donload mende tu baik donload bab2 belajar...bior dia tu pandai cepat hehe 


skun ni lau nak train dia diapers free boleh je
tp belum boleh sepenuhnya..dia kdg2 akan ckp nak buang air besar/kecik pun
sbb ikut kakak dia nak buang air kecik/besar sama
siap duduk n basuh sekali :)



bab tido pulak mmg dia tido ngan el...time nak tido semualah dia angkut bw pi atas katil bearlah, dinosourlah hahaha kuat tido ini budak hehehe

n satu lagu lau bab nak pi jalan..dia dah pandai amek baju yg lawo2..sj lah bg dia suar hari2 pakai sekali xnakkk xnakkkk...punggah2 baju cari yg cantek2..amboiiiiiiiiiiii hehehe

kdg2 bbs el tu rajin bw kakak ngan alana jln2..ritu bw kakak Arwen tido semalam kat Kedah..diorg nak bw alana sekali..eh el x bagi...hahaha kakak dah besar oklah nak bw tido sn..tp lau alana..mlm2 el xleh tido wooooo..hehehe

ritu ada marahlah kakak ngan alana pasal bila abis menyusu botol siap campak je merata2..dah berbelas2 botol weols beli asik hilang..sekali el dah warning kat dua org budak ni..lau abis dah isap susu letak atas meja or bg kat mama botol tu lau x mama xwat susu uols..sejak ritu budak kecik ni abis je isap susu bagi kat el..tp kakak dia ermmmm hahaha

16 ulasan:

  1. Dh jd big girl..br aq tahu nm penuh Alana..aq nk pggil delisha leh? Sebijik copy paste hg beb..:)

    BalasPadam
  2. part merajuk tu sama ngan Aleesya. hahahaha...

    lepas gak rindu kau nak tengok dak kecik ni. ha..mama dah up story. kan..kan..

    BalasPadam
  3. ye nampak sangat bijak si alana ni kak el...

    BalasPadam
  4. comel anak kak el. nampak macam dah 5 tahun dah .. memang matang lahhh... ^_^

    BalasPadam
  5. periang sungguh alana ni..
    suma gambar dia kiut2 jer..

    BalasPadam
  6. cute sangat bile alana senyum ..pandai posing lak tu..

    BalasPadam
  7. Cute nyer Nur Alana Delisha..
    nanti raya uncle kasi duit raya hahaha :D

    BalasPadam
  8. wah ! kak el's junior ! part merajuk yang omel tu, cerdik betul budak2 sekarang, kita yang mama dorang kena lagi cerdik untuk menangani perangai dorang ni ..btw..soo cute !

    BalasPadam
  9. 2taun sme cm my doter
    Tp alana nmpk cm da bso sgt
    My doter tgk cm bb sgt..haha

    BalasPadam
  10. ikan kekek mak iloi3..hahaha...comeynyaaaa....geram tgk..... =) cam nak ada baby girl ja rasa

    BalasPadam
  11. Beso dah alana ni...
    Leh jadik kakak dah ni hehehe

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah anak kurniaan Allah Taala, penceria kehidupan pewaris keturunan.

    iskandarx.com

    BalasPadam
  13. Wahaha..klu bab sentap menyetap tu, mmg sama je pesennya anak2 kita ni kan el..err..tp bab pujuk memujuk tu, mmg mak x la..kejung la kat situ

    :)

    BalasPadam
  14. cantik la gigi alana.. pandai hg jaga
    bg tips ckit...
    emir gigi elok lg..
    ellesya sbb doc ckp minum susu so agak kureng berbanding adik dia...
    hehe

    BalasPadam
  15. hahaha kecik2 lg dh pandai buat mulut mungcung tu..bahaya tu kekeke :p

    BalasPadam
  16. Muka dia pun matured, tak macam umur dia. Hahhaa bab nyanyi sama macam JJ, suka lagu nenek2 so bongkok tiga, minta I nyanyi cucu-cucu. Tidur pun sama, kalau kami tinggalkan dia kat her bed, malam2 nnt ada la yg merayap bawak bantal selimut lompat naik katil mak pak dia.

    BalasPadam