Rabu, 18 September 2013

WW: OGGY DAN SI LIPAS-LIPAS

assalamualaikum and salam sejahtera uols
3hari bercuti lgsg xberupdate blog iols..lemau betul rini masuk keje huh
uols cuti sabtu ahad isnin kan?
iols lak cuti ahad isnin selasa
coz..iols keje sabtu fullday so isnin is hari malaysia..so iols dpt replacement cuti hari selasa mcm tulah lau uols public holiday jatuh pada hari ahad..so isnin cuti kan
haha pelik tp benar :P

ok ok dah over sgt Wednesday Wordless kan

sejak 2/3 hari ni abg danish asik ngan oggy beliau
before ni asik dulu draw soldier je..skun he like to draw oggy plak
el tgk abg danish ni mmg ada bakat melukis..hari weekdays mmg x bg dia tgk youtube/games etc
but lau nak melukis tu boleh je..anytime :)
adoiiii ni dah bukan WW dah..ok full stop..jom tgk lukisan abg danish :)


Inilah Oggy and the cockroaches :)



Oggy tinggal di rumah yang besar seorang diri tapi


Rumah beliau ada 3 ekor lipas yang sangat jelek dee dee, marky dan joey
 

 Ketiga tiga lipas ini suka sgt menyelongkar mencari makanan di dalam peti ais Oggy


Sekarang Oggy nak bunuh 3 ekor lipas yang kurang ajar ambil makanan tanpa izin kahkahkahkahhh


lepas ni xtau apa plak abg danish nak lukis :)



nota noti : iols pun suka tgk cite kartun ni hahahaha

17 ulasan:

  1. Pandainya abg Danish lukis...
    Siap kaler smua ckup...
    Kreatip :D

    BalasPadam
  2. mmg cantik la dia draw..
    ada bakat melukis tu..
    good job abg danish..

    irfan tk brp minat plak ceta oggy ni..haha

    BalasPadam
  3. Mak suka gak tgk katon oggy ni. Kelako melampo2! Agaga..tp abg danish mmg pandai melukis la el. Nampak menjadi si oggy ngan lipas2nya tu!

    Kalo soh mak melukis?? Jgn kata lipas..org lidi pun blom tentu jadi!!

    So..keepitdap danish..

    BalasPadam
  4. Hahhaaha...comel2. Pandai lukis. Hebat...Anak wan pun hari2 dok bercerita pasal oggy nih. Mula2 wan igt dia citer pasal org. Punyalah excited. Last2 br wan tau yg itu adalah kartun. Huhuhu

    BalasPadam
  5. Cantekkkknyaaaa danis lukissss...!!!!
    Teruja jap nengok!
    Padahal thn dpn baru darjah 1
    Hebat2
    Salute!

    BalasPadam
  6. kemain pandai danish lukis...sama sebiji dalam oggy tu pandai dia imaginekan..
    ada bakat melukis ni...

    BalasPadam
  7. wah...berbakatnye abg danish...em...kalo dberi pendidikan yang betul bule pergi lebih jauh ni el~ serius...cantek lukisan tu~

    BalasPadam
  8. danish lukis ke ni?? wahhh...caiyok...
    cantek sgt lukisan ni...akak paham tgk lukisan dia..huhu..

    BalasPadam
  9. pandainya danish. setahu aku Naiim tak de pun nak lukis semua tu. tak pernah aku tengok dia dok melukis kat komputer pong.

    wei.. aku pun duka gak tengok kartun tu. ketawa berdekah dekah...bila tengok kartun tu.

    BalasPadam
  10. terer dier lukis :)
    ps: u sht dear? (",)

    BalasPadam
  11. ekekek terer tul danish !
    comel lahh .. adehhh memang berbakat nie dikk
    ko kena perhatikan dia ;)

    BalasPadam
  12. berbakat sungguh abg danish! aku sendiri tak mampu lukis oggy secantek itew...dia ni bleh jadi graphic designer la! sgt kagom okeh! cayaklah abg danish :D

    BalasPadam
  13. Samalah.tiap2 jam nengok kartun hok aloh ni
    Kalau x deme layan gumball

    BalasPadam
  14. Pandainye dia lukis...kretip!!

    BalasPadam
  15. alamak pandainya dia melukis..terbaiklah..ada bakat seni..:)

    BalasPadam
  16. kaler dia menarik.. pandai tol..

    BalasPadam