Selasa, 24 September 2013

TIPS AWEK MUDA DARI MASAKO MIZUTANI


 

 uols pernah bc kisah masako mizutani ni x?haaa sape2 yg xtau lagi..cer teka bape umur beliau?ada xterlintas ckp ni sure 20-30an kan?xpun awal 30an kut

Mula2 el bc kisah beliau ni..ternganga uols..hahaha mn xnye tanjat gegel ok kehkehkeh
Seriously Masako Mizutani ni berusia 44 tahun uols...iyeeee 44 tahun..berasal dari Nagoya-shi, Aichi, Jepun.  

 
Disebabkan beliau kemampuannya menjaga penampilan sehingga nampak  20 tahun lebih muda dan tetap langsing sekalipun sudah memiliki 2 anak, wanita ini mendapat jolokan Japan’s Lady of Eternal Youth.

 
Berikut Tips dan Cara Awet Muda dari Masako Mizutani

# Istirahat / tidur yang cukup (anak kecik2 mmg xada istilah cukup tido)
# Rutin berolahraga (kelautt pemalas ya rabbi)
# Pilih makanan yang sehat & fresh (perut mtk nasi baru kyg woii)
# Menu makanan seimbang, makan 4 kali sehari dengan porsi minimal (ikut dan je mkn xde istilah seimbang..ikut apa yg ada kt dapur)
# Banyak minum air putih, karena air dapat membantu mengeluarkan racun dari tubuh manusia (dah bergelen2 mnmmmm dah gemuk air aku ni)
# Tidak Merokok (xde merokok pun gemuk gak)
# Menggunakan make-up yang ringan (ikut mood)
# Menggunakan krim / lotion yang berbahan dasar vitamin E untuk menjaga agar kulit tetap halus (lgsg xde..pemalas siot nak berkrim lotion ni)
# Gunakan tabir surya ketika berada di luar ruangan (xsempat..sibuk nak prepare anak2 sekolah bfast bagai)
# Lakukan perawatan kulit tiap malam menjelang tidur (xde rawatan tgk fb instagram blabla on9)
# Hindari stress (stress dah sebati lam jiwa)


 Rahsia awet muda Masako Mizutani ternyata cukup sederhana, sering kita dengar namun cukup sulit juga untuk di praktekkan. Dengan gaya hidup saat ini, tidak mudah untuk mengatur menu makan dengan seimbang apalagi berolahraga secara teratur.
Gambar2 Masako Mizutani  membuktikan tidak ada mengunakan software apapun. Betul-betul wanita dengan Kecantikan Abadi.



nota noti : ada duit semua boleh nak cantek haha
ermmm sana sini kwn2 dah start mendiet..aku bila?hanget2 tait unta je haha

11 ulasan:

  1. aah pernah baca kisah dia nie
    age 44 .. tapi mana nak lawan kita dikk org asia dgn jepun lainn
    mereka memang dah bertahun dari lahir x makan minyak2 nie
    kulit x berminyak dan bermasalah .. sbb makan rebus2 .. lemak2 semua mati

    sbb tu org jepun dia x leh hidup di negara asia macam kita , cuaca tempat kita kering
    dan pilihan pemakanan kita x sesuai buat mereka !
    kan kan kan alasaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnn ! muhahahahha

    BalasPadam
  2. Sama la kite.. Alasan yg dalan mkurungan di setiap tips diet minah jepang ni mmg sama :P

    44 ek? Kalah kak ton ni
    Haha

    BalasPadam
  3. hok aloh.. perut nasi mana nak leh join diet minah jepang ni.ate..dia tak kena buat kerja rumah ke? asik dok belek diri memanjang. hohohoho...

    aku ni gemuk. cantik luor cantik dalam tau. aku lagi lawa dari jepung ni. tak kira nak perasan jugak. hahahaha....

    BalasPadam
  4. mama tak boleh follow lah,.. dia cantik beno.... haha...

    BalasPadam
  5. betui weh..
    kdg2 cara hidup dn diet pemakanan depa ngan kita lain kan..
    tu psl depa org jepun kulit cantik2...hehe
    jom try dok jepun setahun..haha..

    BalasPadam
  6. ya Allah memang awet muda lah dia.. ^_^

    BalasPadam
  7. mmg awet muda betul ni ! sangat jeles ! CN yang tengah hujung 20-an pon orang cakap dah macam 30-an..fuhh

    BalasPadam
  8. amboi~ stress sebati ngan jiwa hahaha~ bgus juga tips ni el...bole praktik nnt...tp bab tdur yang cukup.... serius..kalo ada anak kecil mmg ssh skit... dia ada 2 anak da!!! aik? camna dia buat?

    BalasPadam
  9. takpe laa...
    selesa jadi diri sendiri...tp kesihatan mesti kena jaga.

    BalasPadam
  10. walaupun aku tak kenal sapa minah nih...tp dia sgt cantek! thanks for the tips! arigato :D

    BalasPadam