Selasa, 10 September 2013

OMAR FAMOUS POPIA FOOD COURT LARUT MATANG, TAIPING


pas puas mandi sungai kat SINI..weols pun terus ke destinasi seterusnya...ketika melusuri jalan ke Food Court Larut Matang, akan tempuh Taman Tasik Taiping dan Zoo Taiping..laluan ni yg buat el sebak sgt..sbb masa el sekolah2 dulu..mak abah sllu bw weols adik beradik jln2 kat sini..kdg2 lau hujung2 mggu..weols piknik kat sini..mmg dok teringatlah kenangan dulu..Taiping ni dah sinonim ngan el..sbb el pun dilahirkan di sini..arwah tok el (mak pada mak el) pun dia dulu duk kat Kemunting..skun yg ada kt kemunting ni just mak sedara (adik mak yg bongsu) dan 2 org adik abah. Lagipun abah mmg org Taiping hehe


so dah sampai kat kat Food Court Larut Matang..kat sini pun mmg nostalgia jugak..ekceli dulu pun lau dtg Taiping ni..weols akan singgah Food Court Larut Matang ni..wajib ok..menu yg sllu el order ialah Bihun Sup Ayam..gerai paling hujung sekali belah kiri..situ dia taruh isi ayam berlambak2..tu yg best tu hahaha..mmg sebak jugak lah bila teringat balik..


so weols x g makan dulu..en. hb nak tgk lokasi pengambaran Rock Oo..dia x percaya kat situlah diorg wat Filem Rock Oo..kena naik atas Food Court tu..masa nak naik atas tu sebak lagi..adoiii..bkn ape kat sini gak lah mak abah el bw el ngan adik beradik yg lain sopin baju sekolah kasut sekolah..bila jln2 kat gerai2 atas tu..dok teringatlah kedai mana yg weols beli kasut sekolah..baju sekolah..bkn kat Kuala Kangsar tu xde..tp biasalah nak pergi jauh skit sambil2 jalan2 haha


Naik atas lagi ekceli dulu ada Supermarket kat sini..tp skun npknya dah jd tempat Pusat Hiburan pulak..dulu Supermarket tulah tempat mak abah el sopin baju weols..adoyaiiiii teringat lagi..nostalgia betul tempat ni :)


Ok ok jom kita try pulak Omar Famous Popia katanya paling hot kat Larut Matang ni..sblm tu el dah npk Ella Popia..tp mcm x famous jek...dah tulis Omar Famous Popia in Taiping..rugi pulak x rasa sedap ke idok kan


Tu dia..npk mcm sedap kan kan kan...satu popia RM0.60..el igt org dah kata sedap n famous..haruslah sedap kan..tp bg el lah kan bolehlahhh..bolehlahh..tp mmg bukan el pya tastelah...ermm ntah kenapa bila mkn rasa mcm bukan popia yg kita selalu beli kt pasar malam tu..inti rasa lain..sos dia pun rasa lain..pelik rasanya..mmg mcm tu kut rasa popia taiping eh..ermm tu tekak el lah..lau tekak uols el xtaulah kan..tp mmg bkn citarasa el ngan en.hb..kami order 10 ketul..hambek kau..last2 4 ketul je lalu mkn..huhu yg balance tu bw balik..ermm xpelah nti lau ada rezeki nak cuba Ella Popia pulak..kata kak Alona itu lagi sedap hehe


2 tempat ni je lah yg weols sempat terjah..sbb petang tu hujan renyai2..otw balik Penang..budak2 tu dah lena diulik mimpi dah..letih gamaknya mandi sungai hahaha..babah diorg lak mcm mengantuk lal drive..so el take over..so keempat2 org tu terbukang dlm kete..sedap betul tgk diorg tido..el ni dr pagi2 subuh dah prepare menu piknik smpai lah balik Penang..pulak tu kami terus ke Tesco beli brg dapur..xpelah as long diorg hepi..mama el 18x ganda hepi ok :)..xpenat pun..rasa ronok2 sgt2 haha



nota bijik: el lau highway mmg fobia skit nk drive..sbb kete semua laju2 haha
tp lau jln biasa..en. hb lak takut tgk el drive..sbb laju sgt hehe

22 ulasan:

  1. Balik Taiping ye el..alaaaa..ila xpernah sampai lagi sana...hehehe..teruk kann ila... popia cenggini mmg ila x berapa suka...orang panggil popia basah kann...ila suka yg goreng..

    BalasPadam
  2. Ha'ah..dulu kat atas tu ada supermarket..sempat akak membeli baju akiss masa dia umur setahun dua...
    Lepas tu dh tutup..

    Kat atas tu mmg tempat filem rock...tp dorangp pandai laa amek angle yg sesuai.

    BalasPadam
  3. zoo tu boleh masuk malam2 tak?sbb blom pernah pegi lagi nih

    BalasPadam
  4. alahai popia tu.... tetiba ja lapaaqqqq ^_^

    BalasPadam
  5. teringin nak pi taman tasik taiping tu..suka tgok scenery kat situ dengan pokok besar...amik gambar perantin outdoor pun cantik kan...

    BalasPadam
  6. wah bestnya kak el...

    *kak el, tak mainlah camera 360...bulu mata tu additional punya bulu matalah...wakakaka....

    BalasPadam
  7. Rindu tepengggg
    Klu boleh tiap2 thn nk bercuti kt tepeng huhu
    Walau bukan lahir atau dok tepeng
    Walau dkolah cuma 2 thn jek kt tepeng
    Tepeng tetap di hati
    Sobs sobs...

    BalasPadam
  8. mama el beronok-ronok... hihihi.... best berjalan ye..

    BalasPadam
  9. Yang buat popia tu mamak ke?tengok macam mamk je..sebab tu tak sedap kot..kalau melayu buat mesti sedap.hehe...

    BalasPadam
  10. Yela citarasama tak sama kan.. Klaau Myra pun sure tak sedap gak pe..hehe ;)

    Myra popia basah suka kat sorg mkcik je, bila sekali dapat, memang makan tak hingat :D

    BalasPadam
  11. kalau popia gini aku sorang je kot makan. lakik aku tu tak bape nak gemar. jadi tak leh la nak mimpi datang sini. tengok hg makan ni telan ayaq lioq ja la...


    hang makan battery ka? gila kentang banyak energy.

    BalasPadam
  12. ak suka popia gak..
    tp kalau tk sedap mmg tk leh lps arr..
    tu la ingt hg try popia kak ella tu..
    aku duk teringin nk gi gak...

    amboi2..dr td duk sebak2..hikss..
    ya la kan..sure ingt kenangan lama kan..
    tmbh2 ngan family..mmg tacing beb...

    BalasPadam
  13. aku bru msk opis, bru blk dr taiping gak...
    mmg nmpk pon sedap... mmmm
    skali mkn dh x mau lg hihi

    BalasPadam
  14. x suka sgt popia basah.. huhuuh

    BalasPadam
  15. Seingat2 mak, mak tak pernah lg mkn popia basah. Err..mgkin sbb tak minat kot!

    BalasPadam
  16. Taiping benar2 menggamit kenangan. Byk kenangan kat taman tasik taiping.. terlalu indah utk dikenang termasuklah kenagan dating..Food Court Larut Matang tak pernah saya singgahi sbb saya selalu ke ke kuala gula makan kari ikan sembilang.

    BalasPadam
  17. BUNDA MASA ZAMAN REMAJA DULU SELALU GAK MAKAN KAT ATAS LARUT MATANG TU...LAGI SATU GERAI TEPI JALAN KAT BAWAH LARUT MATANG TU...KAT SITU BUNDA SUKA MAKAN ROJAK PETIS KANGKUNG NGN SOTONG ...JUGA MINUM AIS KACANG...

    BalasPadam
  18. Mengundang nostalgia kan bila lalu tempat2 yg kita selalu lepak ngan orang istimewa. POpia tu mmg nampak sedap.

    BalasPadam
  19. kdg2 bila indah khabar dr rupa rasa frust je kan kak huhu

    BalasPadam