Selasa, 24 September 2013

LAKSA PENANG


alhamdulilah skun pandailah jugak nak wat laksa..sedap x sedap tu bolehlah nak mkn hehe
kira lau nak jamu time2 raya ke apa ke bolehlah buat laksa as menu kan hehe
oh ye ms raya puasa ritu ada wat laksa kt kampung..nasib menjadi n semua selera mkn ekekeke
 
ni laksa el buat hari ahad lepas..gigih rempit g paso beli bahan2 nak wat laksa..bkn ape nak mkn waktu petang..anak2 tu lau petang je lapo..aje petang je lapo..so sambil2 masak tenghari tu el buat laksa sekali

nasib buat byk jugak..sbb ada tetamu yg sllu xundang mai hahaha..langkah kanan betul diorg ni..

lau nak resepi boleh klik SINI


nota noti: brg dapur byk yg xde..nak masak pun xde mood ngee



12 ulasan:

  1. Laksa utara mmg feveret. Xkisah la penang ka..kedah ka..perlis ka..hihi. rajin tul el. Smbil msk tghari leh msk laksa utk mkn ptg pulak..

    El..kalo masukkan gmbr dlm blogspot otomatik simpan dlm picasa. Akak pn xpenah daftar akaun picasa pun. Kalo picasa dh penoh..tu yg xleh nk simpan gmbr dlm blog dh..smpai ada yg kn create lg satu gmail.

    BalasPadam
  2. adoi... ko nih... aku nak... hu3

    BalasPadam
  3. aishh sama!baru nak up entry laksa penang..kehkeh

    ahad lepas wat laksa sebab terrrr rajin sikit... :p

    BalasPadam
  4. i adalah pencinta laksa..best woooo...

    BalasPadam
  5. terbaek ler kak dh boleh buat.
    menu laksa je lar ujung minggu pasni.
    hehe..
    shark kureng skit laksa penang,
    lebih minat laksa lemak:)

    BalasPadam
  6. Sedop woih laksa penang ni..wat pedas2, pastu masam lbeh sket. Perkhhh..terangkat!

    BalasPadam
  7. Tak pernah pun aku buat laksa Penang el oi.. Tapi aku suka gak makan. kalau la sunday tu aku terjah umah hang. sure dapat telan sepinggan dua. kan..kan..

    BalasPadam
  8. menyelerakan betol laksa ko el! bile nak jamu aku ni weiii!!! terliur aku tgk!!! aku rasa kan apa yg ko masak sure sedap melampau el!!!

    BalasPadam
  9. Hai el!!! Haa..tu banyak tips2 cantik, praktikkan je mesti menjadi..hihi.. Sal Shaklee tu, kalo untuk kurus dan kulit cantik bleh cuba esp. Harga rm150 include postage. If serius nak, boleh kurang lagi..nego sampai jadi..hihi..

    bleh jugak kalo nak tmbah vit C, elok untuk kulit segar,glowing gitu. 90 tablet, rm32..tahan 3 bulan.. Berbaloi2 =)

    BalasPadam
  10. ak peminat laksa...
    ak buat laksa..ikut resepi ak jek..
    asal jadi dh sedap..haha..

    ritu ak komen kt instag hg..kata nk mai umah..
    tk jwb..tk jd terjah..ahha

    BalasPadam