Selasa, 27 Ogos 2013

Padang Brown dan Esplanade Kota Lama

last weols jln2 pergi Ladang Anggur kan..pas2 xkemana dah..dok umah main games where my water haha..anak2 yg terlebih pandai dr maknya..kehkehkeh

smlm en. hb lepas pujuk bini dia..terus ajak mkn dinner kat luar..mil pun weols ajak sekali hehe..cam biasa dah xde idea nk mkn mn..igtkan makan kat hotel...alih2 kt Padang Brown yg femes tu gak

its ok tempat tu mm weols pya fevret port..tyalah mn2 org penang...sure theyol suh terjah Padang Brown..tp foodcourt padang brown ni dibuka jam 6ptg-12mlm ea...:) 
lagi cerita Padang Brown/Broom klik SINI

Padang Brown ni terletak kat town, Jalan Dato Keramat..boleh je gugel maps kan :) tp lau tersesat tyalah org..konfem tau pya

mcm2 ada dr western tomyam mamak style..apa yg uols nak mkn semua ada..paling femes sup cicah roti, mee goreng mamak dan pasembuq..ha tulah makanan wajib kami lau terjah sini..mmg xde tgk makanan lain dah hehe


 ok ni menju wajib pasembuq..byk2 tempat kat sinilah pasembuq paling sedap so far lah..tempat2 lain x tau..lau kat padang kota tu el xnah try..sbb katanya harga melampau ok


hat ni fevret en. hb..lau dtg sini sure order mee goreng mamak..el suka mkn mee goreng ni ngan kuah pasembuq tu..lglah terangkat uols..:)


ok ni menu nostalgia el ngan en. hb..bayangkanlah el dah mkn sup ni sejak el mula2 kwn ngan en. hb..pas2 kapel pas2 bertunang pas2 kawin pas2 dah beranak pinak hahaha ermmm dah berbelas2 taun kut lau campur semua hehe..roti sup hameed..ada sup ekor sup lembu..tp el sllu order sup ayam smpai anak2 el pun dah jd hantu sup kt sini hehe..btw..en. hb lglah lama..sejak kecik pun mkn kt sini gak..kiranya giler lama si mamak hameed tu berniaga kan hehe..smpi dah boleh kenal weols uols hehe


hat ni bkn fevret..tp mil ngan en. hb order smlm..el lau ABC ni x gemo sgt..lau cendol..mmg hantu haha


 Pas2 en. hb bw weols ronda2 kat Esplanade Padang Kota Lama..lepak kejap je..siyes lama x mai lepak sini..risau gak..sllu je ombak kuat kat area sini..dulu tsunami pun terkena kat padang kota jugak...tgklah anak2 weols..dah berpeluh sbb berjoging satu padang haha

ni pulak kapal cruise..sllu je ada kapal ni...org cinalah sllu naik kapal ni nak gambling :)

 

 apalah yg dibincangkan dua branak ni cam seriyes je haha


ni plak tugu peringatan perang zaman 1914-1918

ekceli byk tinggalan sejarah kat Padang Kota Lama ni..lau uols dtg Penang...jgn lupa singgah padang kota lama dan padang brown foodcourt ea..kbai

15 ulasan:

  1. Kecur ayaq liur ni tgok semua tuh....kejam la el...

    BalasPadam
  2. memang paemboq kat padang kota tu mahaeiiiiiiiiiiiii..

    lama dah aku tak pi. selalu pi sup ngan celur celur aku bedal.

    BalasPadam
  3. Kak el klau pasemboq ni brp harganya? Mmg org ckp pdg kota mahalgiler kan. Kazaa mesti suka sup cicah roti cmtu. Kak el nk pg penangla nanti. Jalan2 carik mkn. Kak el bawak k hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasembuq biasa RM3
      pasembuq double RM6
      ckp je kat dia..nk pasembuq bape org mkn..dia akan bglah..sllu k.el amek yg biasa..lau nak best lagi boleh pilih2 mn nak..tp x tau lah dia cas bape..insyallah lau timing ok k.el bawak uols ok

      Padam
  4. oh sedapnya air batu campur itu.....

    BalasPadam
  5. pernah singgah masa gi penang dulu :)

    BalasPadam
  6. el..sedapnye pasembuq ngan sup tu...terliur tau ila tengok!!! huhuhu...

    BalasPadam
  7. wau menyelerakan lah el, heheh Who Am I? satu.

    iskandarx.com

    BalasPadam
  8. Tak tau ler bila leh sampai tempat ni..sbb akak ni selalu gi penang waktu siang aje..huhu..

    BalasPadam
  9. bestnyer ! lama tak pekena pasembuq..seingat z last pegi penang last year masa 7 month preggy ! lama giler kan? hehe

    BalasPadam
  10. amboi...byknye korang order el huhuhu...InsyaAllah kalo ada rezeki krole akan sampai jg kat sna nanti huhu...pasembuq tu confirm sedap kan el...yummy...wah ada menu nostalgia lak...msti byk kenangan disebalik menu tu kan el~ confirm mamam sambil senyum2 kat hubby ni hahaha..ok itu gurau...jgn marah ya el...nnt kena jual huhu

    BalasPadam
  11. sedapnya pasembor tu


    digi satu


    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  12. wallawei....
    mlm aku nk p pdg brown ahad lepas, ellesya nmpk funfair dpn qbay plak.. so x jd p.. p fun fair dlu huhu

    BalasPadam
  13. Wah ... Semua nyer sedap-sedap ... Paling x tahan tgk ABC tu...

    BalasPadam
  14. tak tau plak ade padang brown nie..minggu lepas haku pergi padang kota..tapi pesembur dia tak sedapppp tau..tauhu dia macam masam sikit..choiii betul..

    kalau haku tau makan kat padang brown nie sedap harus ku terjah sampai jumpa..huhuu

    BalasPadam