Jumaat, 23 Ogos 2013

LADANG ANGGUR TASIK BERIS SIK, KEDAH

Raya ke6 el dah balik ke Penang..semua ipar duai dah balik..mil el lak ikut bil balik KL..ada kenduri kahwin katanya..so el ngan en. hb yg masih bercuti..el pun ajok en.hb pergi Ladang Anggur Tasik Beris di Sik, Kedah...ritu ms sblm puasa nak pergi sn..tp hujan lebat..xjd pergi..

So siap2 lah kami petang pas zohor kami bertolak..makkaiiii jauh gak eh Ladang Anggur Tasik Beris ni..igtkan 1jam boleh smpi..rsnya leh smpai Kelantan..haha..nk dkt 2jam kot smpai Ladang Anggur Tasik Beris ni..nasiblah jalan x jem...punyalah jauh nun masuk dalam hutan huhuhu

Selalu tgk kwn2 pergi ke sini..skun el nak rs best ke idok tempat ni hehe


So uols ni lah Tasik Beris..landscape cantek tp tasik tu mcm terbiar 

 

Dun worry smpi2 sini..uols lapar..boleh mkn2 sini ada cafe disediakan..tp biasalah mahal seh..weols just jln2...ekceli nak tgk anggur je n the tasik tu


Tgk landscape mcm sejuk tp iols berpeluh kt situ ok haha


Weols just bayar tuk dewasa je..anak2 free...Dewasa RM4.00 Kanak2 RM2.00
(anak2 umur 7taun kebawah free)


Byk2 tempat..tempat air panjut ni gak yg cantek...see the model buah anggur...haiii ada kepala alana..lau x..sure model of the year krohkrohkrohhh


Ok ok jum kita masuk dalam..kita tgk apa yg ado...byknyer anggur..sygnya xleh petik huhu..anak2 el dah geram dah nasib lah diorg faham 
 

haippp..mama kata jgn petik..hehe kt sini mmg dilarang memetik buah anggur..lau sape2 terpetik akan dikena bayaran RM50..hahaha ok el tipu je hehe


Hari tu el pergi tgk buah2 anggurnya belum nak masak..masih muda


Hat ni esok lusa kot masak..tgk semua anggur hijau..hijau kut yg subur kat ladang ni...haha


Hoyeahhh dah kuar dr ladang anggur...panas seh dalam sana...huhu


Anak2 el biasalah super aktif xboleh diam w/pun seminit..ada je diorg ni...biarkan je diorg ni..budak2 lah katakan 


Panjang n luas gak lah tasik beris ni..


Tasek Beris yg luas tp mcm terbiar..ermmm mayb pekerja masih bercuti raya lg kut haha 


oohemmmgeee anak2 dh npk playground...adoiii kena layan diorg jap lah..deme ni pantang npk pg ni..haruslah berjam2 kt sini huwaaaaaaa haha


ha ni dah kenapa..tango ke tu el..hahaha jom kome kita balik..perut dah lapo...anggur xdpt..jom cari nasi lah hahaha

oklah ni last kut nak jejak kaki ke sini..kut2 tersinggah mayb el dah jd nenek wakakakaka 


nota bijik: menurut org2 kt situ..pas ladang anggur ni jln atas lg boleh tgk ternakan burung unta..alamak tgk hari pun nak petang..perut lak dagdigdud..so xjdlah nak pergi..weols just singgah kedai kopi kt luar ladang ni just nak lepas kehausan..then singgah kat pekan Sik mkn..then terus balik Penang :)

23 ulasan:

  1. Hg mmg tango...br nk tgk model of the year tu tp alana lak spoilt sa pics..selalunya 1 jm lebih ja leh smpai sini..tasik tu empangan tu..dulu dlm tsik tu da kg2...:)

    BalasPadam
  2. Tu laa...akak pun penah tingin nk gi sini tgk zura ngan gie punya gambar.
    Tp tgk kat gugel maps...mak aii..mcm jauh jer semata2 nk tgk tempat tu.
    Tak pe laa..mana tau ada rezeki..sampai jgk laa, kan InsyaAllah.

    **Bkn main mak hajah ye gi ladang anggur, hihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak hajah mn lak ni
      tu bkn jubah ok..tu skirt kahkahkahkah
      takan pi ladang pkai jubah...swag swag swag hehe

      Padam
  3. aku org baling jerr tp x pernah smpi cni.. cantik ropanyerr tmpt dia yerr

    BalasPadam
  4. cantik wei hang berjubah.. ..Aku kalau pi sini hangkut anggur banyak banyak.

    dulu sedara lakik aku tinggal kat dalam tasik tu la. hahaha.. kampung/ rumah dorang dalam tu. di ambil alih tuk buat tasik. deme di beri rumah dan satu kawasan penempatan. sekali ngan kubur kubur pun dorang pindahkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorg lagi..bukan jubahhh..skirt n blouse tu kaler itam..eh eh npk mcm pakai jubah ea..takan lah nk pi ladang anggur pakai jubahhh...agak2 lahh hahahaha

      Padam
  5. Segak aiihh...EL berjubah nmpk ayu & cunzzz gitu. Ahaksss...
    Nice holiday EL.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorg lagi..bkn jubah harap maklum
      skirt n blouse ea en. ridzwan
      jubah pi kenduri tahlih atau kawin oklah hehe

      Padam
    2. Hahahahah...okoklah...Pembetulan. Sekali lagi wan komen yer:

      Segak aiihh...EL ber skirt n blouse nampak ayu & cunzzz gitu. Ahaksss...Nice holiday EL.

      Amacam? Orite tak ayat? Hehehehehehe...u looks different. :)

      Padam
  6. tak penah lagi sampai sini sebab sik tu jauhhhhhh hahaha

    BalasPadam
  7. geramnya tgk anggur yg montel2 tuh....

    lawa giler baju ko el...sesuai utk ko...makin cantek ko skrg :D

    BalasPadam
  8. wahh cantik tmpt nie dikk
    aduhaiii sedap nyee tgk anggur2 yg ranum tuu
    adehh kalau kebun sendiri harus hari2 makan ;) jemu lak errkk

    BalasPadam
  9. wah bestnye ko el...fresh tu~

    BalasPadam
  10. salam ziarah..follow sini..

    BalasPadam
  11. bestnyer ! memamng tak boleh petik yer anggur tu? ingat mcm dekat cameron tu, bayar n boleh makan terus ! mmg heaven..hehe

    BalasPadam
  12. wah bestnya ada ladang anggur. rumah sy pn jadi kak mak sy tanam huhu

    kak sorry lama x dtg sini. baru je online blog. busy huhu

    BalasPadam
  13. masa study kt usm dulu, sy pernah ke ladang anggur kt Perlis. Lecture ekonomi pertanian sy yg syorkan.

    BalasPadam
  14. anis slalu turun sik..tp ladang anggur skali pn xpenah jejak.tapi klau ada salji turun dkt ladang tu inshallah anis pegi..kihkihkih

    BalasPadam
  15. Kalo anak2 mak lepas ke dalam ladang anggur, tatau la bnyk mana la mak kena byr denda. Geram woih tgk anggur dok bergayut..*padahal jakunian tgk real anggur*

    Ekeke

    BalasPadam
  16. Seronok bawak anak2 berjalan mcm ni kan..SA x pernah sampai lg...

    BalasPadam
  17. alaaa rugi laa pergi ladang anggur takleh petik anggur kann...macam tak best jerk tempat tue el..

    BalasPadam