Selasa, 20 Ogos 2013

KEK COKLAT MOIST KUKUS LAGI

tiap2 raya..el sure akan buat kek coklat..and masak rendang ayam...sllu el buat kek coklat yg bakar..tp taun ni el plan nak wat kek coklat moist kukus yg super hot tu hahaha

tp tak kesampaian sbb frust..marah..geram kat boss el tu..

esoknya nak raya...petang tu kat ofis el dah siap2 nak balik..tiba2 bos dtg..ntah cam mn el pulak bersangkut ngan keje si nyonya tu..ekceli si nyonya ni dpt email dr canada satu project file pg tu..so keje ni ekceli dia kena buat..ntah cm mn dia suruh el..nyonya ni lau bab2 dia x tahu buat keje..semua dia pas kat org..bos lak dengar ckp dia..so el igt boleh lah postponed smpi el masuk keje pas raya tp bos nak kejap tu gak..mn lah el x geram marah ngis smua..el dah plan nak tulun mil masak rendang masak ketupat..buat kek coklat..pas2 nak g singgah jusco mydin bukit jambul nak beli tudung..butang baju melayu nak g sopin skit..dah plan dah semua..alih2 kena lak buat keje

time tu el mmg xleh fokus..sebak sedih geram marah sakit ati semua ada time tu..boss lak xde perasaan ke kita nak beraya..mcm2 nak prepare..diorg xpelah raya jenis semua xbuat ape..kita ni raya mcm2 kena nak buat...

el buat halfway je keje ritu..kul 6 cam tu el dh xtahan lg terus bgun dr tempat el terus gtau boss..i cannot do this..i cannot concentrate..i will finished it tomorrow...aah tomorrow uols...tomorrow tu raya kan..yg xleh bla boss el ok je..xde pulak dia kata..tomorrow raya?is it ok u come to finished it?xde lgsg uols..xde apa2 yg buat dia belas kasihan...ermmmm terpaksa mai keje wat keje bodoh tu..nape el kata keje bodoh..sbb file project tu ekceli boss el dah ada sbb email tu client tu dah cc kat boss el..ptt x pttt boss el nak kejap tu gak n xde perasaan lgsg suruh el balik awal nak prepare raya semua..xboleh ke dia tgk project tu tru dia pya laptop or pc kat rumah..katanya amek computering courses kat overseas...kut ye pun tgk lah kt laptop dia dulu..so after come back raya el buatlah...el x fahamlah

boleh je el blah cam tu je smpi diorg wish raya el buat x tahu..terus el lari kuar dr ofis...menangislah el ritu..smpai naik moto ke bkt jambul pun air mata berjujuran teringat kan perangai boss yg xde perasaan tu
ekceli mende ni senang je..uols ni sj nak buat mende tu jd menyusahkan org..y not u suruh org lain buatkan keje tu..dah tahu nak rayakan..some more boleh tgk tru laptop kan..ntahlah kata ba wau dal wau ha...dah tahap MANAGER..dah pergi belajar tinggi2..sorrylah el mmg x berkenan ngan keje company ni dr dulu sejak dah masuk 5 taun ni dh mcm2 el kena..dulu masa mula2 masuk cam anak emas uols..semua boleh itu boleh ini boleh..huhuhu

pas dah beraya pg ritu..tghari skit el pergi ofis..nasib ofis dkt je area2 rumah el je

w/pun x berkenan ngan company ni ngan staff kt sini tp redha je keje kt sini sbb rezeki el kt sini lagi..xtau lah kut2 ada rezeki tempat lain...

nah tataplah kek coklat moist kukus yg super hot yg baru el buat smlm...sian kat mak..mak el ada tya..taun ni kamo x buat kek coklat ke?huhu


 mmg el plan nak wat 3bijik..satu tuk mak kt kpg..satu tuk mil..dan satu tuk bbs..so smlm el baru buat semua ni..sian mak el kt kpg xdpt nak rasa kek ni..nak buat time2 raya ritu..mmg dah lemau huhu...xpelah next raya haji boleh je buatkan..tp jgnlah jd kes cam ni pulak huh

 

kek coklat moist kukus bape kali dah buat hehe


see siap beli bekas plastik nak kasi kat mak n bbs time raya ritu..tp skun baru nak kasi..xpelah semua ni perjalanan hidup el..nak wat cam mn..dah ketentuanNYA


rendang ayam ni pun smlm gak buat..mmg tgh masak rendang ni mmg teringat kes ngan boss ritu..hahah rendang ni x jdlah rendang sakit ati..tp sedap hati hehe

nota bijik: ritu el balik lewat skit x sempat nak masak rendang...mil yg gigih masak rendang bagai..kesian kt dia huhu

6 ulasan:

  1. kasi up resepi la dear..
    aku lama tak buat moist choc cake ni
    tingin jugak nak mkn

    BalasPadam
  2. aku raya ritu nak buat la kan. tapi fahamlah kalau raya ni, kat dapur memang bizi. mcm mcm benda nak buat. tak cukup dapur gas tu. dapur kayu dapur gas yang wat goreng pisang tu pun guna. semua bawak leuar dati dalam stor.

    So, aku beli je kek choc moist tuk b'day.

    BalasPadam
  3. ya allahhh
    siannn kat haku tgk kek yg super dupper moist nie
    sodapp nyee dik

    ku tgk dlm derita pose !

    BalasPadam
  4. sabar laa el, mmg dugaan hidup mcm ni laa.
    Nak sedapkan hati...ada orang lagi teruk dari kita menghadapi dugaan..

    Mak mentua El mesti paham keadaan menantu dia mcm mana.

    BalasPadam
  5. assalamualaikum.. nampak sedap coklat moist tu.. nyum3x..

    BalasPadam
  6. alahaiiii cian ko el...takpelah ko sabor eh mesti ade sesuatu yang baik utk ko tue yg ko tak tahu iaitu hikmah disebalik kejadian..jgn sedih2 ok..

    aperpon kek ko nampak sedap...baru nampak belum rasa lagi kalau rase mau haku order ngan ko tiga empat biji plak pastu...dah buleh buat bisnes sendiri dah tue..:)

    btw why not ko cuba berniaga dear..sikit2, mula dari bwh..:)

    BalasPadam