Rabu, 21 Ogos 2013

Corat Coret Aidilfitri 2013 yg ringkas

alahhaiii...ritu raya kt kampung el xde gambar beraya pun...raya kedua balik smpai2 smua dah lupa nk bergambar..nk bw camera gabak tu malas..berat..hp pulak anak2 dok kepit 24jam main game minion tu ha..ate cam mane kan..hari pi beraya kt kelantan pun serupa tu gak...jdnya xdelah gambar beraya di hari kedua dan seterusnya hehe


tgklah abg danish gan kezen dia tu ha 24jam ngan hp el..apa sms call wasap pun el xleh tgk..asik bateri kong je..dah charge diorg amek main game...kena beli tablet la gini ye dok hehe


mak el ritu ada beli arnab..ritu balik adak 2 3 eko je..raya balik ritu tgk2 dah beranak pinak ada lam  10ekor kot..gemuk2..wat rendang pun sodap ek

 

kt umah mak el pun ada bela kucing gak..tu kucing baru je beranak..ada 3 ekor kot anak dia...alana la rajin melayan arnab ngan kucing tu 


ni gambar kat Puncak Titiwangsa..uols pernah singgah x lau pergi dr Gerik-Jeli-Kota Bharu..kt situ ada R&R..weols singgap jap sbb tgk view sgtlah cantekkkkk..pagi2 boleh tgk view cam ni..lau tghari kim slm lah..mcm dah kt Kota Kinabalu pulak ok..boleh npk awan berarak mendung manjer2 hehe




ni pulak gambar dah balik ke Kuala Kangsar...see petang2 mmg dh xde awan..cuma leh npk gunung ganang..


3hari 2malam kt Kelantan ari2 dok makan nasi kerabu..dr bfast..lunch dan mkn malam..beraya pun makan nasi kerabu haha..terbaikkkk

ekceli weols pergi Kelantan sbb nak hadir kenduri doa selamat for my bil dan adik perempuan el..family bil jemput weols sekali...sbb hubby adik el tu kena kerja kat Canada selama 3 tahun..mayb insyallah bln dpn diorg akan bertolak..tp tarikh x tau lg..sbb tgh tgu visa..so kira sambil menyelam minum air...dtg kenduri doa selamat kami dptlah beraya ngan saudara2 kt kota bharu tu...mmg dah lama giler kot xmai kelantan...last pergi ziarah saudara tu pun ms el kecik blm sekolah lagi..tp lau mak el..mak el mmg nah duduk sini ms sekolah...so kira nak rapat2 kembalilah saudara2 belah mak el tu ngan weols ni haaa..kecewa tul xdpt nak amek gambar..sakan beraya sampai lupa n hp cam biasa anak2 konker main game..huh

nota bijik: n3 layout kelaut..malas nak touchup leklok huh kbai

17 ulasan:

  1. susun galur dari kelantan ler ni? hok aloh ! mek kelate rupanya.. zie 4 thn housemate dgn mek kelate, tapi tak pndai ckp kelate, fhm boleh ler..hehe

    BalasPadam
  2. hang wat aku tetiba rindukan kazen aku yang duk kat kelantan tu. dah anak 2-3 aku tak sempat nak gi tengok lagi.

    Tu la, aku dok ngidam kamera samsung digital tu. tak mo hat join ngan h/p. sure battery habis dik anak anak. Kalau ada rezeki aku nak rembat . murah dah sekarang ni.hohohoo... yang tu ringan ar. tak mcm gedabak. gambar pun lebih kurang gedabak tu. Tapi gedabak tetap terbaik la. so clear..betul tak?

    harap harap awal thn depan ada it fare ke camera fair ke. harga jadi lagi murah. wowowowowow..

    BalasPadam
  3. EL org kelantan ker? Tringin nak bela arnab juga...tp tkut xder tmpt nak letak. Arnab senang biak. Hehehe

    BalasPadam
  4. Sm mcm aq..x da gmbr raya pon side blah aq..mls nk bgambr..tp da ler sket gmbr kt umah mertua..tu pon gigih adik bradikbg shoot..rkeke

    Aq slalu singgh gk kt bnjaran nih..mcm kemestian la plak..cuma surau dier kecik siut...adik hb aq da kerja kt KB..;)

    BalasPadam
  5. hihii..awatnya kita ni senaseb semua el..camera bukan main lagi bersusun tp memang tak tercapai dek tangan!

    Niway, slamat ari raya nok..

    BalasPadam
  6. kannn..kenapa ntah smua mcm kena sindrom xde gambar raya..dh abes raya ni bru belek2 gambo.sikit jeee..kehkeh nnti raya haji nk snap gambo byk2 :p

    BalasPadam
  7. pernah singgah tp dh tgh hari pns terik..
    x teringat pon nk ambik gambo...

    mmm baju merah kami 2 beranak tu aku beli kat kedai dlm jusco perda..
    nama kedai x sure tp dkt ngan pintu msk blkg
    depan bank islam bersebelahan ngan playground kot x silap..
    baju anak rm49 baju mak rm79.. hehe
    ada clr hijau, purple, grey kot x silap
    lupa dh aku.. hehe

    BalasPadam
  8. siyes..cantik la el pic kat puncak tu..nmpk cam tinggi je tmpat tu..

    ermm..same la dgn asya../ mmg hp asyik kt tgn dia..time nak update IG ke..mula r berebut.. hhee

    BalasPadam
  9. huhuhu msti geram kan el...tak dpt bgambar beraya kat kmpung...sabar2 ye...huhu~ cumil lak anak el n kazennye gne HP el tu hahaha...besa r el...dak2 skngni canggih skit...game minion? tak pnah main g...nak google sat~

    BalasPadam
  10. fyna ada gak tangkap gambar. tapi kat kamera je. tak transfer pun kat laptop. malas. huhuhuhu...

    BalasPadam
  11. Amboi dh macam zoo dh.... haha..

    akak jom join GA GKSB

    BalasPadam
  12. bdk2 skg kann.. kecik2 dah pandai pegang hp aje ..
    adakalanya kite nengok punn naik rimas ! ekeke

    wahhh nasi kerabu sahaja .. uishh sedap woo .. x dpt dari kelantan .. dkt pahang pun ok gak eke

    BalasPadam
  13. wah bestnyer idea yang bagus serta kreatif la el nie, maksud is tu posting entry timeline style hehehehe. Lama tak baca blog yang buat style macam nie.

    save22 lagik hehehe

    iskandarx.com

    BalasPadam
  14. seronok beraya dengan keluarga..

    save 22 satu



    http://www.noormalashahar.com

    BalasPadam
  15. panjang juga corat coret nih... hehhe
    suka gambar kat titiwangsa tu.. :) rite moment

    BalasPadam
  16. Nasiiii kerabuuuu..oh my peberet tue..
    Nasi kerabu tue kalau mkn kat kelantan baru feeling sikit kalau beli yg org jual kat pasar malam memang makan takde perasaan jerk la...tak sedap pon..huhu

    selamat hari raya yer El..maaf zahir batin..
    terima kasih sebab masih dan selalu ingat haku...:)

    BalasPadam
  17. Nasik kerabu kat pasar malam kamunting ni ada yg sedappp. Mmg orang kelantan pun yg buat. Nak beli kena tunggu turn punya laa lama kalo tak reti gaya, kan..huhu.

    Akak pun dh lama tak lalu jalan tu. Last tahun 2011...sebab nak gi Ganu. Tapi balik ikut Kuantan...dh tak lalu situ lah.

    RnR atas bukit tu mmg popular lar utk pengguna lebuhraya timur barat ni. Dan singgah pulak kat area Jeli yg ada deretan jual mcm2 barang ala2 Rantau Panjang tu...carik buah, hehe..

    Tu laa, kan el...budak2 skang ni asek main games hp, game tablet...dh kurang tgk budak2 bila jumpa halaman rumah..dorang main kejar2 ngan sepupu sepapat, ngan kawan2 yg dorang baru kenal.
    Ada mak pak suka laa anak mcm tu...katanya baju tak kotor. Tp sebenarnya adalah sebaliknya.

    Masalahnya...bkn anak2 jer mcm tu. Abes mak pak pun asek dok adap hp, tablet dok online...orang dtg raya pun..bangun salam jer. Sembang2 pun mata dok hadap hp...terkadang dorang tak dengar pun apa kita ckp...pastu kena ulang sekali lagi. Bosan laa situasi dunia skang ni. Teknologi kekadang leh memusnahkan silaturrahim kalo tak betul caranya.

    BalasPadam