Khamis, 1 Ogos 2013

ALMOND LONDON PERTAMA DARIKU UNTUKMU

wakakaka tajuk xleh blah ngeh3x
huh x abis2 hang el ngan resepi dan kuih raya..dah xde modal lain ke
kahkahkahhh ate dah bulan pose..ni je lah model nak wat n3

smlm gigih lagi wat kuih raya yg ke2..Almond London
dulu2 kan el igt payah benau nak wat biskut Almond London ni
el respek sgt2 kt mereka2 yg pandai wat biskut Almond London ni taw


So nilah 1st time el buat biskut Almond London
masyallah senang sgt buatnya..campak2 uli2..letak kacang badam dlm tu then bako..pas2 celup ngan coklat kira buat biskut Almond London ni lebih senang dr Tart Nenas..tart nenas kena guna tenaga nak tekan acuan tu..hat Almond London ni just buat bulat2 bujur2 je..hehe..

Semalam dapatlah dalam 100 biji..tp anak2 el ada curi2 amek mkn hahaha..abg danish rasa..dia kata sedap..ermm budak2 lau bab2 coklat ni sedap manjang..malam ni nak buat lagi 100 biji..huhuhu
El ni xdelah rajin sgt..xdelah terer sgt..uolss lg hebat rsnya hehe..aje boleh buat..el buat
Sbb 2 famili el kena bagi kuih..so xberbaloi lau el beli kuih2 tu..baik el buat..sedap x sedap tu el x tahu lah..hehehe..lg pun jimat sikit lau buat sndiri..hasil pun 2x ganda lagi

Satu lagi yg buat el gigih buat kuih2 ni sbb oven baru tu lah...beri semangat kat el..hahaha
Sayang kot kat dia muahahaha 



nota bijik: esok nak wat biskut choclate chip..lega skit sbb en. hb ada..boleh suh dia tulun

14 ulasan:

  1. ptt arrrr rajin 1000x ganda.. ado oven baru rupe nyeeeee...

    aku aritu beli oven tuk mama aku , tp mama aku xbp sihat so aku le yg gune ehehheeh ...

    BalasPadam
  2. wallaweiii El berLondon london, haaaa senang ker kekdahnya? I pun tak pernah buat so mmg respek sangat2 pembuat biskut ni. hohooho betul tu, kalau nak banyak2 mmg berbaloi buat sendiri, kalau beli mahal, yg murah murah tu tentu tak sedap huhuhu. I ni komen jer lebih, beskut raya apa pun tak dak.

    BalasPadam
  3. waduhhhh ko memang rajin dik

    akk tempah leh dokkk ?? huwaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  4. almond london jdi biskut wajib bila tiba hri raya

    BalasPadam
  5. aku dah stop buat kuih. sebab bos dah beli berkotak kotak.

    terbaik la wei... ko tidur tepi obon tak?

    BalasPadam
  6. nampak pun dah tahu sedap,,

    hantarlah kat saya sikit,,,hehe:]

    BalasPadam
  7. mmg puashati kalo dari hasil tangan sendiri..
    akak respek laa kat el...sempat buat semua ni wlpn siangnya keje.
    Patut ler od syg sgt kat bini dia ni, hehe..

    **haah...nak resepi mee goreng cepat2, hihi.
    **stesen ketapi baru kat tpg ni masih kat situ jgk..tp bangunan lama tu dorang tak robohkan..dorang wat kat tanah sebelah tu aje. Mmg kat situ masih ada peniaga jual goreng pisang dan kuih muih panas2 ni.

    BalasPadam
  8. Tiap2 thn aq buat biskut nih tp this yr x buat..aq bg duit kt kak aku suh tlg buat kuih utk aq..:)

    BalasPadam
  9. Harap dpt jgk la huat biskut almond london ni....

    BalasPadam
  10. Ehh...imi bukan ker Almond South Africa..hik3 (gurau)

    BalasPadam
  11. wah bestnye el...krole tngok kan...banyak menu menarik yang el buat sekarangni...tart nenas...roti sosej...ayam panggang...bule buka restoran da el ni..confirm laris pnya~

    BalasPadam
  12. Rajin btol akak kita buat kuih raya , pyka tahun nie main tnjuk je . Akak pos la pyka skit . Hehe :p

    BalasPadam
  13. aku tak pernah buat biskut raya tau hahaha..main tunjuk2 jer..tp kalau beli memang biskut ni kena beli lebih skit sbb satu umah suka..

    BalasPadam
  14. masuk dalam mulut ni mesti meletop-letop ni kan.. terliur sudah....

    BalasPadam