Selasa, 2 Julai 2013

ROTI CHEESE NAN HOMEMADE EXPRESS

terlampau teringin sgt nak merasa roti cheese nan RSMY House of Real Beriani, Medan Tuanku KL yg bloggers ramai dah merasa..so el trylah buat roti cheese nan homemade


Roti Cheese Nan RSMY yg femes tu (gambar dr gugel klik SINI

w/pun roti cheese nan homemade el tu xdelah rupa mcm kat RSMY tu..rasa xtaulah sbb el pun blum try lagi kat RSMY tu..xtau lah sama rasa ke idok..so gigih beli mozarela cheese ngan roti nan kat tesco haha..ms el amek cheese ngan roti nan tu kan...dah mula kecur ayaq liur ok..hahaha x tahan dah..hehe

balik2 terus on oven..oven lama el tu tgu hari jee..alhamdulilah still ok lg..tp w/pun ok tp riso gak kang meletup..sbb mcm dah teruk sgt..tp apa leh wat...yg baru x beli2 pun.."org' tu ckp nk beli..:)..ermm xbeli xdelah kuih raye..harap maklum keh3x

ok ok berbalik pada roti cheese nan homemade el tu..mula2 el pikir cam mn nak wat ni haaa..cm mn nak masokan cheese dalam roti nan tu..so el amek pisau el potong skit kat roti nan tu..so el buat lubang..tp roti tu rapuh sgt..so byk berlubang sn sini...so kulit bhgn bwh tu jd nipis..jd tu jdlah..tp roti nan tu ranggup sgt bila dibako..n mayb el letak cheese kurang..sbb rs cheese bila mkn xde..so last2 el letak cheese tu kat atas roti nan..jdlah cm kt bwh ni haha

bahan: roti nan dan mozarela jekkkk 


Roti Nan Cheese Diatas


Ni lau wat ala2 pizza pun boleh..hehe


Ok kali kedua el try potong abis roti nan tu jd mcm kat atas ni..so kira mcm taruh inti lah..pas2 tutup balik

Ok kali kedua ni so far menjadi..mmg terasa cheese sgt2..tp roti nan tu garinglahh..bila mkn abis bersepah roti2 tu hahaha..yg 1st tu anak el xbape nk mkn..tp yg 2nd ni..laju lak diorg mkn..smpai berebut..next time el try buat sndiri roti nan tu..tgk kelainan pulak

sape2 tahu kt mn nak cari roti cheese nan kat Penang ni tp nak mcm kat RSMY tu lah..:)

20 ulasan:

  1. ooo cheese tu nmpak color mcm cerah sikit.tp mesti sedap kan?

    BalasPadam
  2. ya Allah sumpah meliurkan tgk roti nan cheese ko ni El...pandai betol ko masak...bertuah la org umah ko EL dpt bini yg ala2 masterchef nih.....wajib ko join masterchef EL...aku akan vote ko!!! :D

    BalasPadam
  3. kak El...nak rasa sikit boleh? Farah hantar pinggan yer..

    BalasPadam
  4. Setakat ni belum jumpa lagi yg sejibik cam RSMY tu..

    Tp kapitan kat Perda tu ada ala2 cam gini gak.. ;)

    BalasPadam
  5. aku rasa kalau hang buat dengan kulit pizza tu lagi ok kot. kat tesco tengku kudin ni tak de di jual. cuma kat tesco extra tu je ada. aku dok tagak nak pi bli tak jadi jadi. asyik ngadap tesco tengku kudin je. hehehehe...

    tapi.. yang hang buat inti tu nampak marveles la. sonok la anak anak hang sebab mama dia suka explore kat dapur.

    BalasPadam
  6. kak, gambar cheese naan akak google tu gambar blog sy la hihihi. web myselera tu mintak izin dari saya dh hihi sini link dia


    http://whitewallsofhermind.blogspot.com/2012/07/best-cheese-naan-in-town.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tula pasai k.el nak copy paste kt blog cha..xboleh..hahaha so amek kt gugel je..xpasan lak tu pic dr blog cha..t k.el link kan eh..thx

      Padam
  7. Pndai hg buat..nmpk yummy!

    BalasPadam
  8. aku pon duk cari roti cheese nan kt Penang ni..
    tk de lg ke ha?
    nnti hg dh terror buat...
    hg buat biz mknan..
    roti cheese nan El..haha

    BalasPadam
  9. caiyok el...mmg suka mencuba sendiri dan mereka sendiri resepi.
    akak mmg doakan el leh bukak restoran satu hari nanti...

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kak...mudah2an amin :)

      Padam
  10. wahhh..sedapnye el....dah le ila puasa harini..ayoooo...terliur tau tengok..karang pas keje kena pi cari nie roti cheese nan..hehe

    BalasPadam
  11. apa saja klau ada cheese mmg sodap la el.. hehhee

    BalasPadam
  12. amboi hang ... alang2 pi masuk masterchef weh , aci aku vote bnyk2..

    dh le aku pose.. adehhh

    BalasPadam
  13. kecoq liur
    akukan..
    klu nan2 ni aku tak kesah sgt
    tpi mozarella ni aku suke buat margharita pizza..
    lagi memeleh ayaq liur

    BalasPadam
  14. amboi anggggg...dah la aku kena lupakan dulu cheese2 ni huhu..entry ni buat aku nak meraungggg huhu...dah boleh masuk mastercep musim depan ni :)

    BalasPadam
  15. Rajin bereksperimen dan cuba lagi lagi dan lagi, pasti menjadi. I pun tak pernah lagi buat roti nan bercheese ni, tapi ala murtabak bercheese selalu la sebab makanan tradisi papa JJ.

    BalasPadam
  16. ambooooiiii kak el!!!!! ^_^

    BalasPadam