Jumaat, 12 Julai 2013

RESEPI TORTILLA GRILLED CHICKEN


so far cam mana puasa?sure meriah uols pya menu berbuka kan..pas berbuka ada yang xleh bangun ke hahaha..dah jd ular sawa pulok eh..rini nak share ngan uols tortilla grilled chicken yang el buat as berbuka smlm..el masak ringkas je coz my hb keje mlm...el berbuka ngan abg danish je..abg danish tu dia mkn nasi ngan ayam goreng je haha


 isi ayam diperap sekejap with oregano, serbuk lada hitam dan garam kemudian masak sekejap di atas non stick pan dengan sedikit mentega/olive oil. Agak2 dah npk garing bahagian atas ayam tu angkat dan masukkan ke dalam oven. Bakar selama 10-15 minit. Harum sgt bau dia taw hehe


Tortilla dilayarkan diatas kuali atau microwave sekejap bagi dia lembut 


 Letakkan apa saja yg uols nak as base..ni el letak salad ngan tamato tu je yg ado kat umah

Ayam tadi dicarik2 campak atas


Uols boleh letak cheese/mayonis whatsoever..tp kat umah el ado sos thousand island dgn cili sos je. Last sekali el taburkan sedikit serbuk lada hitam.


Tadaaaaa..siap Tortilla Grilled Chicken iolss. Kenyang uols mkn ni saja..mmg menu yang sihat. Cubalah :)




18 ulasan:

  1. X yah beli kt subway dh ni...nnt mak extra sket noj..:)

    BalasPadam
  2. Uish...tortila tu ready made ke? Ada jual eh. .menarik ni ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yes ada jual kat tesco bahagian roti2
      dis one tortille with wheat so mmg elok tuk diet :)

      Padam
  3. pandai2...
    mmg menu sihat..

    maceh sharing..

    #opss tk de oven la plak..
    tk per lah..ada rezeki bleh buat..gitu la kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. xde oven boleh je goreng atas kuali with sedikit olive oil/mentega..balik2kan ayam tu then tutup ngan sekejap bagi isi dalam ayam tu masak..

      Padam
  4. Thanks..ritu da terbyg nk berbuka camni..

    BalasPadam
  5. Yummy
    Harus try ni!
    Papazakwan mmg suka kalau ada menu yg baru 1st time saya buat :)

    Tu mesti salad dalam pasu tu
    Kikikiki :p

    BalasPadam
  6. jimat duit subway weiii..aku suka..sng nk buat..yg pnting kenyang huhu..
    ada lg resepi mudah2? sila shareee :)

    BalasPadam
  7. Ok, nanti nak terjah berbuka kat sana boleh? heheee :)

    senang je nak buat rupanya, cuma renyah tang nak masak then bakar tu.. 2xkeje.. I kan tak rajin..hahahaa

    Kalau bakar terus boleh tak or msk je atas pan tu?

    Myra xpnh beli tortilia tu.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je nak bakar terus dr oven atau bakar dalam pemanggang ajaib..el sj buat mcm tu sbb tgk lam masterchef diorg lau bakar ayam..sure masak sekejap kat dalam kuali then baru bakar dalam oven..hehe sj nak belajar teknik mcm tu..hasilnya kejapnye dah masak ayam tu :)

      Padam
    2. Owh mengaplikasi teknik MC ya ;)

      klau setakat nk masak sikit mals la nk bakar guna oven-nanti malas nak cuci.. tengok punya malas tu..hehee

      Ingt bakar terus kat pemanggang ajaib :)

      Padam
  8. perrrggghh.... asalkan singgah blog kak el mesti ada makanan. gulp!! terbaiklah resepi nih. nak try buat lah nanti.

    BalasPadam
  9. menu untuk berdiet hokay ni..kalu nama melayu nya lempeng berinti ayam, kan2? kena try ni..hehe

    BalasPadam
  10. aku kene bedal nasik gak. tekak langsuir ;P

    BalasPadam
  11. lepas raya la gamaknya aku try el oi.. kami anak beranak memang makan nasi. nasi nasi nasi..

    pas ni tutup subway tu. hahaha..

    BalasPadam
  12. Salah tgk masa puasa
    lapo la plak .. huhu

    BalasPadam
  13. hmm...akak kalo bulan pose...jgn harap ler nak kenyang makan mende ni. Nak nasikkk jgk. Bila dh makan nasik..mesti dh kenyang, takde ler nk makan mende lain dh...kecuali buah, hehe..

    Tp leh jer simpan resepi ni lepas dh raya nanti, kannnnn...ngee..

    BalasPadam
  14. terbaikkkk....aku kena 10 gulung...pakai capati boleh kut..huhu

    BalasPadam