Isnin, 22 Julai 2013

OH HUBBYKU JENG JENG JENG

assalamualaikum uols and salam sejahtera
alhamdulilah pejam celik pejam celik dah 13hari kita berpuasa
sekarang ni ada yang amek kesempatan tuk bersopin raya?
el sblm puasa adalah skit2 sopin untuk anak2
lau sopin tuk anak2 ni mmg cabaran skit..anak2 xreti dok diam
pongpangpongpang lah suara mama dia..hahaha

oo tuk ari ni el bkn nak cerita pasal sopin2..alkisah smlm el abiskan stok2 kat umah ni..so masaklah apa yang ada untuk berbuka

Sabtu lepas el masak Nasi Lemak Ayam Goreng Berempah..tu je yg cepat pun sbb ari sabtu el keje..so balik agak lambat dlm 5.15..nasib umah blkg ofis je lau x mau meroyan el kt ofis tu nti haha

Masa nak berbuka...last2 nasi lemak el x bersentuh..coz jiran sebelah bagi nasi beriani...en. hb lak bw balik nasi beriani kambing..last2 kami mkn nasi beriani jek..nasi lemak tggl tuk sahur

smlm pulak..suhlah en. hb ke Mydin jap belikan udang dan tepung..nak repeat masak cucur udang..tgh dok prepare masakan2 kt dapur...npk en. hb balik dengan penuh senyuman..pehal lak ni kan senyum2..pas2 en. hb ckp..ma tgk ape yg aii beli?aik pasal byk sgt ni..org suh beli udang ngan tepung ja...cehhhh en. hb jwb dengan penuh bangga...tgklah aii belik tuk uu ma..semua ni tuk u..


mcm2lah dia beli...steak..nugget ayaq oren..megi..en. hb ckp..tgh offer..lau beli ni dpt free nuggetlah dpt free megi lah..yg xleh bla steak tu dh lama dia kempunan nak mkn..tp nk el yg msk...xsabo2 nak mkn katanya...

el x nah lagi masak steak kat rumah..mayb ari selasa kut buat..sbb rini nak pergi berbuka ngan mil kat pondok yang dia belajar agama tu..so ari ni beli kat param je hehehe

lepas abis masak semua..baru perasan ada sms dr en. hb..'jeng jeng jeng' ada gambar kat atas tu..hehehe 

tgklah org laki2 lau sopin brg dapur..over taw hahaha

21 ulasan:

  1. assalam,

    takperlah...itu pun mau jugak hubby tu tolong belikan... kira ok lah tu..

    BalasPadam
  2. incik suami saya kalau suruh g kedai beli telor maka balik pun dgn telor juga hahaha

    BalasPadam
  3. tue diaaaa... shopping betul tue.

    BalasPadam
  4. wahhhh el nak bikin steak la!! sure sedap giler nih...

    apa lagi el...jgn lupa tempek resepi yer...berbakat sungguh ko el :D

    BalasPadam
  5. Haha kira okla husband akak pandai shopping barang dapur. Klau kazaa jgn harapla. Suruh beli sawi dia beli kailan hahaha. Beli keropok ke coklat ke dia taula haha my husband :p

    BalasPadam
  6. Heheee, seprise :)

    Okla tu mcm2 ada :)

    eL kan rajin amsak, tu yg your hubby beli macam2, siap steak ha :D

    BalasPadam
  7. wah.. dia nak makan western
    sbb tu beli :)
    jangan lupa pos ke SOp sket.. ehheh

    BalasPadam
  8. Nasib baik dia nk tolong pi beli el...dpt yg pyh suruh...haaa...haru....

    BalasPadam
  9. ha.. tu dia.. satu bakul dia sopin.. bagus lah . dia tau la bini dia kan rajin bersilat kat dapur. wahhhhh... masak steak la hang pas ni,

    BalasPadam
  10. Hari-hari makan sedapppp >.< hihi

    BalasPadam
  11. waaaa.. pandai hubby buat seprais..

    BalasPadam
  12. hahaha~ lelaki ni mmg camtu el, bla bab shopping memang main ambil saja buh dalam raga...tak macam wanita...kira kalau bab shopping ni wanita lebih sistematikla...kalau tak percaya cuba tanya hubby el...btul tak krole kata ni...confirm dia senyum anguk2 je huhuhu~ em..el kalo da masak steak tu...faham2la ya...share2 la resepinye...krole pon nak try test juga

    BalasPadam
  13. sronok la wei, free2 mcm tu..
    od beli kat ner?

    BalasPadam
  14. mcm2 beli sbb puasa tu..tringin mcm2 kann..hihi

    BalasPadam
  15. banyak nya free. bak sikit, hihi

    BalasPadam
  16. bila sesekali shopping, haruslah beli stok untuk seminggu dua.. kalau beli untu sebulan boleh muntah tengok tak muat takde tempat nak simpan.. hehehe..

    BalasPadam
  17. bestnya..
    leh msk steak...
    org laki mmg
    kalau mbeli..yg tk de dlm list dia ambil..haha

    BalasPadam
  18. Assalammualaikum el, hehehe org laki memang macam tu kalau duit lebih shoping memang lagik sakan hehehe.

    BalasPadam
  19. Masakan isteri adalah pengikat perut dan kasihsyg suami....dannnn anak2.
    Tu sebab bila anak2 besar2 nanti...dia akan selalu nk jumpa ibubapa sbb kasih syg tu dh diikat sejak dorang kecik2 lagi..

    BalasPadam