Khamis, 25 Julai 2013

MANGSA RAYA TERBARU MELECUR TANGAN

Pulau Pinang: Seorang ibu kepada 3 orang anak telah mengalami kecederaan dimana tangan kanannya melecur ketika sedang menyediakan menu berbuka Roasted Chicken Kenny Roger di rumahnya. Menurut mangsa, suami beliau baru sahaja membeli oven baru “oven raya katanya” dan ingin mencuba resepi baru beliau dengan oven tersebut. Katanya lagi, disebabkan suaminya bekerja, dia tidak ada pilihan melainkan melakukan kerja-kerja memanggang dengan sendiri.

Kejadian itu berlaku kerana beliau menceritakan antara tips supaya ayam itu tidak kering, beliau telah membuka oven tersebut dan ketika ingin menyapukan sos lebihan dari ayam tersebut, tangan beliau tiba-tiba terkena pada dinding oven tersebut. Akibat melakukan tips tersebut, dua kali tangan beliau terkena panas. Beliau melaporkan tidak ada kecederaan teruk berlaku.

Mangsa juga sempat berkongsi tips dimana jika mengalami kelecuran, ambil sedikit lendir lidah buaya dan sapukan kepada luka tersebut. Insyallah luka tersebut cepat baik. Sekian.

  


Oven baru pemberian suami mangsa hahaha



Resepi baru Roasted Chicken Kenny Rogers



Gambar kecederaan mangsa

Dah lama menginginkan oven baru...oven lama dah nazak sgt..tiap kali nak bakar apa2..sure berasap kuar..scary pun ada..caner nak wat kuih raya kan hehehe...akhirnya smlm en. hb belikan..ni gara2 en. hb kata tahun ni kita buat kuih raya..no beli2..hohohoho aii ok je lalink..tp make sure ada oven baru...ada oven baru..adalah kuih raya..hahahaha

El nak beli oven brand Elba dan oven tu mestilah besar..sbb sng nti nak wat kuih leh masukan 50 ketul sekali harung haha..cari pya cari xde stok pulak brand Elba tu...then last pergi kedai SEC...terus jatuh chenta kat oven Faber..katanya latest product...tgh offer..RM419 besar 46L...akhirnya dah bincang2 ngan en.hb..terus dia belikan..terima kasih en. hb..pas ni kita gotong royong wat kuih raya ea hehe

dan semalam cubaan pertama buat Resepi Roasted Chicken Kenny Rogers  mengunakan oven Faber...xreti pakai and teruja smpi melecur tangan?resepi jap lagi el share next n3 ok


11 ulasan:

  1. wakakaakka...mati2 aku ingat mmg true story daripada berita kat tv...rupe2nya mangsa tu ko EL....kahhhhhhhh lapang otak aku kejap...ilang stres!

    tak sah kalau masterchef tak cedera ketika memasak...sure ada tanda2 kecederaan kalau jadi chef nih...tak sabar tgu resipi chicken kenny rogers ko el :D

    BalasPadam
  2. Oooo el rupanya ye mangsa itu hehe
    Takpe mula2
    Lama2 expert la :)
    Naseb bukan sbb main bunga api :)

    BalasPadam
  3. wawawaaaa... aku pon pernah kena mcm hg

    BalasPadam
  4. boleh buat bisnes kuih raya jgk laa ni...hehe..

    **bkn dpt oven raya jer...parut raya jgk kot?? kehkeh..

    BalasPadam
  5. ha.. puaih hati wei.. dapat obon baru. aku je dak gi bli lagi. oven nazak aku tu mcm ok je.. non hado masa nak ajak suami gi beli. dia asyik keje keje je..

    paham paham je la kan, aku kan bawak motor, cam no nak beli oven. beli boleh nak bawa balik cam no? ngeee...

    layan obon hang dulu lah..cuci mato ngan ayam dalam tu


    rasanya tips tu aku tak berani nak cuba la. kang tangan budak kecik tu pulak kena . adoi.. mana hg dapat tips ni?

    BalasPadam
  6. bila dah ada oven maka kenalah bersemangat takleh ngelat nak buat kuih raya.. hehehe..

    BalasPadam
  7. kerlazzzz oven ko okeh! pasni makin rajin la memastercep kan diri hukhukhuk..aku juga takde oven hahaha..kesian tau..

    BalasPadam
  8. assalam....kenangan abadi kot..huhu

    BalasPadam
  9. ini menunjukkan orang yng rajin..

    DIGI satu

    BalasPadam
  10. Wah..bestnya...ada tanda kat tangan tu bukti rajin masak tu.. .

    BalasPadam