Rabu, 10 Julai 2013

BONQUET OF SALAD

time bulan puasa ni el balik 4.30pm..uols caner?
apa menu berbuka 1st ramadan ni..tentu excited nk msk mcm2 kan hehe
ada jugak yg akan singgah bazar ramadan..el ni jarang sgt pergi bazar ramadan
lau pergi pun mayb beli food yg ssh nak masak n renyeh mcm nasi kerabu ke..nasi dagang ke
lau takat kuih2 tu el pun boleh wat hehe..lgpun kat bazar tu mahal sgt..el ni jiran ramai..ramai pulak yg memberi..so adatlah lau dah beri kita nak gak bagi diorg merasa..:)..lau cekodok je pun pun kira dah sedekah jariah kan :)

ok ok el benonye nak cite pasal salad ni..td el jln2 umah kwn2 blog so ternampak satu n3 kt blogger nad dia ada beli salad yg berpasu kt tesco...btw el ada pesan kt ofismate el lau dia singgah tesco rini lunch (cina) tulun belikan salad ngan celeri..so kebetulan lak..n3 nad pasal salad tu sama pulak ngan salad yg dibeli oleh ofismate el tu..hahahaha


nampak sgt fresh kan RM1.99 je


tiba2 el jerit manje...ada pasu lah..eh eh sama ngan salad nad tu hahaha gelak kecil :)


see ada pasu seconet ngan akar sekali..ni agak2 lau balik tanam kt blkg umah..mau x dia beranak pinak..xyahlah beli salad lagi haha


girl with flower salad 


motif beli salad: nak wat tortila grilled chicken bersahur 2 ramadan nanti 
selamat berbuka uols :)

18 ulasan:

  1. hai EL , lama x tinggal jejak . selamat berpuasa . btw salad tu sy suka beli sepokok gitu . sedap . kalau dah x de sayur sgt buat ulam jek hihihi

    BalasPadam
  2. ssalam El...Selamat berpuasa...aku makan salad hampir hari2..ganti sayur...makan ngan sambal sardin pun sedap..

    BalasPadam
  3. dah tanam salad sendiri senang lah sikit kan.

    BalasPadam
  4. hang tanam k. nanti leh aku pi petik di umah hang hahaha....

    hmm... kami perut melayu. kalau sahur. mesti nasi jugak la. tak de nak mimpi makan roti bagai.

    BalasPadam
  5. Hahahahaha...!
    Giler segar bugar kan?
    Rangup jek
    Sedapnya!
    Kami beli arini, arini gak abes
    Tak sempat nak tanam pun hehe

    BalasPadam
  6. bestnyer !nampak segar jer..rajin nyer el masak ek? z kalu sahur just minum susu straberi+esp + roti jer..pergh ! leh kurus pose ni..hehe

    BalasPadam
  7. nanti aku nak gi cari la kalo singgah kat tesco.

    BalasPadam
  8. hebat....berbuka dgn salad tu :)

    BalasPadam
  9. Syarikat bulan puasa beroperasi dari jam 8pagi hingga 4 petang. Salad ini mesti ditanam mengunakan sistem hidroponik.

    BalasPadam
  10. hehe..comel plop..leh wak bunga pgantin gak ni..lain dr y lain..

    salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

    BalasPadam
  11. wah siap pasu 1st time tengok huhu

    BalasPadam
  12. mmg ada jual salad mcm ni, tp x pernah plak aku beli hehhee
    tortila grill chicken?? kongsi arr recipi :)

    BalasPadam
  13. amboi ang..nak awet muda la tu hahaha..pasni jgn lupa share di blog k ;)
    aku salad ni makan time ngan nasi ayam jer hahaha..

    BalasPadam
  14. wahhh buat tortila grill chicken...
    nnti share resepi yer..

    BalasPadam
  15. Pas tu jgn lupa kongsi resepi kat sini eh....salad tu sedap...

    BalasPadam
  16. uii...akak mmg suka sgt makan ni buat ulam..takyah dh campur2 ngan bahan2 utk wat salad tu...krup krap..krup krap...abes..

    BalasPadam