Jumaat, 21 Jun 2013

TRIP TO MELAKA | ZOO MELAKA

 pas balik dari jelajah Kota A Famosa dekat SINI..terus weols balik mandi solat makan dan tido...mmg lena sampai subuhhh..sorg pun x bunyi hahahaha

pagi tu weols g bfast lam kul 9pagi..pas bfast teman anak2 mandi kolam...last day nak check out haa mandi lah puas2 ea..hehe..2x cuci baju kat hotel..lapang otak xde baju kotor hehe..ada pun yg pagi td

pas dah budak2 tu puas mandi..weols siap2 nak check out lam kul 11 lebih..x tahu nak menuju ke mana..dkt2 hotel tu ada nampak Zoo Melaka, Taman Buaya, Taman Botanical dan Taman Mini Malaysia. Haii takan nak terjah semua mn sempat..mmg nak pi Taman Mini Malaysia sbb nak tgk umah2 contoh tuk semua2 negeri..lg pun sebelah je ngan Hotel Seri Malaysia..so kansel sbb hujan..pas2 weols round2 kat Taman Botanical pulak sebelahan ngan Taman Mini juga..kansel jugak sbb hujan masih x stop..last2 dr pergi Taman Buaya..apa kata kita g zoo..kat situ mcm2 binatang ada..buaya pun ada..save bajet hehe..g pun ritu g Singapore x pergi zoo kat sana..ok kawtim..weols just pergi Zoo Melaka je

Apa lagi jum kita tgk sape ada kat zoo tu haha




 
 








Keseluruhan lau nak dibandingkan ngan zoo2 yg el pernah pergi Zoo Taiping ngan Zoo Negara...el rasa Zoo Melaka paling best..banyak binatang..enviroment pun bersih..perjalanan dari mula sampai akhir mmg menyenangkan..lagi satu yg best..byk disediakan tempat duduk dan tempat rehat..yg itu penting..yelah penat uols nak tawaf satu zoo tu hahaha...kat situ jugak ada tasik yang besarrr...sejuk jek..skun x tahulah kedua2 zoo tu mcm mn..sbb gpun zoo2 tu el pergi 4/5 taun yang lepas hahahaha..tp yg xtahan harga makanan dalam tu sgtlah mahal 2x ganda kut huhu..harga tiket lupa lah hahaha..tp semua yg kami terjah kt Melaka yang memerlukan tiket kami dpt 10-20% sbb menginap di Hotel Seri Malaysia..yeahhh!!!jimat di situ 

dah tawaf semua bagai..weols pun teruskan perjalanan. Nak kemana plak..x abis2 lagi ke hahaha..tungguuuuuuu

uols npk x wording yg pjg kat slh satu gambar tu..xtahu caner leh tersesat situ..geram dah edit xmo hilanggggg..lantakkkkkkkk

15 ulasan:

  1. byk tmpt gk hg pegi kt Melaka noh..

    taman mini aku penah smpi masa time sek dulu..
    lps spm mai rombongan sek..kekeke..

    zoo melaka tk penah smpi lg...layan gmbr hg dh ok kut..huhu....

    BalasPadam
  2. wahhh bestttnyaaaa cuti cuti Malaysia :)

    BalasPadam
  3. teringin nak bela2 binatang nih kat umah. eh!! ^_^

    *ayam berak kat laman umah sendiri pun bising. hehehehe*

    BalasPadam
  4. kalau la Aleesya tengok semua binatang ni. mesti dia teruja. best la hang pa noh..

    BalasPadam
  5. Zoo melaka mmg best kan... tp penat gak la bjln

    BalasPadam
  6. wahhhh...jalan2 Melaka pulak mike ye yong....... lame awok tak ke zoo.....

    BalasPadam
  7. buaya tu agak menakutkan.. bayangkan terjatuh kat sarang dia??adeh

    BalasPadam
  8. waa seronoknyer bawak anak2 pi zoo...kiteorang tak pernah pi sini lagi...

    BalasPadam
  9. haa...nasib hr nie bos da kuar awal..hehehe....

    boleh la curi berblog satt!! itu je yg mampu..eheheheh

    bestnye g melaka...part yg paling nyue jeles..tmn buaya..pergh! nyue paling suka tgk buaya yg besar2, geramm rs..tgk je la..tp cnfrm xmasuk dekat..ahahahaha...nk p juga tmn buaya tuuuu.......eeeeeeeeeeee

    BalasPadam
  10. xpernah singgah Zoo Melaka.. lalu selalu juga hehehe

    BalasPadam
  11. haaaa!neesa penah p zoo melaka ni masa buat field trip 1 kuliah masa sem 7!best gilos.....betul2..sy compare zoo taiping n zoo melaka...zoo melaka lagi banyak haiwan2....adakah org utan dalam gamba tu sama dengan org utan yg sy nampak dulu...seram tengok bila dia berjalan...patutla nama Orang Utan...huhu

    BalasPadam
  12. sebenarnya zoo melaka dh xde apa kak. tak terjaga sgt dh. better pg taman rama-rama tp okla zoo melaka ni sebab murah huhu

    BalasPadam
  13. kita suka negeri melakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

    BalasPadam
  14. Hi, love your pics. This coming to you from Canada.
    I was born in Malacca, long, long ago, and have not been back 26 years.
    I can just imagine looking at the zoo pics, I'm sure Malacca must have changed a lot.
    I sure miss Malacca's satay chelop.
    Nice family you have....can see all having fun.
    Have a great weekend and keep a song in your heart.
    Lee.

    BalasPadam
  15. gi zoo...masa anak besar2 ni laa yg seronok.
    kalo anak dh tua2 ni..kureng sket ler, hihi..sbb dorang dh tak excited tgk haiwan2 biasa ni.
    Tp masa gi deerland, lanchang ari tu..anak2 akak yg dh tua2 ni mmg excited, makpak dorang pun excited sama..sbb leh pegang rusa, leh pegang beruang, ular..

    BalasPadam