Khamis, 13 Jun 2013

TRIP TO MELAKA PART 2 | JALAN2 DI BANDAR MELAKA


dah puas budak2 tu mandi kolam..kami pun siap2 nak pusing2 bandar Melaka.. ni 1st time kut el dtg Melaka..mmg mencabar perjalanan kami di Melaka ni..kami jalan kaki dari mula sampai abis...fuhhh giler kentang best hahaha best mmg best tp penat tu jgn ckp lah..time tu tghari dah...panas pun..semangat berkobar2 nak jln2..kami teruskan jua hehehe

 pusing pya pusing kami park kat atas bukit ni betul2 kt bandar Melaka..tgk2 eh eh Muzium Melaka..tp syg tutup sbb kerja2 pembaikan..


pas2 terus npk kedai2 kecil2 tepi Muzium ni..anak2 lah yg teruja kut nak itu nak ini...rambang mata jugak tgk..haha


mai2 kasut kayu kasut kayu haha


biasalah Melaka ni terkenal dengan becanya..meriah betul hiasannya


Jam Besar Melaka..ada nama lain ke hahaha


Hat ni lah kami nak naik nti River Cruise Melaka..betul ke namanya haha lupa


elok2 je el nak senyum n posing alana dah bw diri haha


Tengah2 bandar Melaka ada kubu meriam ni..el x tahu apa nama tempat ni..


Still lagi ada kat river ni..ni kami otw nak naik cruise so lalu kt sini..sib bek ada bw payung gergasi..xdelah panas sgt..sian kt budak2 lahh..


Kincir angin..beso giler dow haha


Ni lah padahnya bila peram story lama2 dah lupa nama tempat semua..pas2kan next time el kena tulis dalam nota kecil kt mana el pergi..apa nama tempat kan..hehe


sambung lagi hahaha

15 ulasan:

  1. mak aihh..mmg beso kincir angin dia...dah lama x ke melaka..

    BalasPadam
  2. wakakak ko ni, hape lew.. lain kali time pi tu tulis dlm diary ..

    best kan g melaka... ko mmg , dtg melaka x nak roger aku .. aku ni kalau time mood drive baikk .. mmg pi melaka lew pekena coconut shake tauuu ..

    BalasPadam
  3. hari tu pergi x sempat bergambar di sini
    lalu2 jer

    BalasPadam
  4. wah!,,bestnya dapat jalan2x melaka..

    BalasPadam
  5. weii FM utk aku mana? dok tunjuk jalan sana..jalan sini hahahaha..menciklah camni..post sini satuuuu :)

    BalasPadam
  6. Melaka....akak pun tak abes pusing lagi kat ayer keroh tu. Kat situ dh macam2 tempat tarikan dh..
    Bandar hilir ni dh ok dh..heheh..tempat bersejarah. wajib pegi sini dulu, hehe..

    BalasPadam
  7. Kira jln sakan la hang. Terompah tu hg tak bli ka. Mak aku suka
    Nau pakai terompah.

    BalasPadam
  8. bestnya leh jalan2 masa cuti..huhu..1 thing yg best pasal jalan2 kt melaka ni semuanya walking distance ja.. =D

    BalasPadam
  9. bestnya gi melaka nie , dah banyak berubah ..
    hai bilelah akk dpt jalan2 macam nie
    dik akak kalau pi mana2 x pernah aku tulis nama tempat , x sempat mehh ...
    soo pandai2 kowang lah tgk dan cari ekeke ;)

    BalasPadam
  10. melaka tmpt yg sgt best...hehe sblm ni pergi mmg rs nk pergi lg...:)

    BalasPadam
  11. nape ang tak test meriam tu el..kot2 masih fungsi hihihi~ seronoknye el sekuarga... wah! sayangnye...muzium tu tutup pla..kalo tak mmg adik arwen, danish dan alana keriangan lari2 kat dlm tu hihihi~

    BalasPadam
  12. dah lama tak g mlaka.. melaka best ape..

    BalasPadam
  13. Kau jenjalan situ time mlm lagi cantek beb ;)

    BalasPadam
  14. aku last pegi melaka masa berduaan lg arr..

    tahun bila ntah..pegi ngan rozie..hehe..

    BalasPadam
  15. haha kelakar tang alana bawak diri tu potong betul haha

    BalasPadam