Selasa, 18 Jun 2013

TRIP TO MELAKA | MENARA TAMING SARI


pas naik Melaka River Cruise SINI kami teruskan perjalanan kami menuju ke Menara Taming Sari..dari jauh dah npk menara tinggi ni..mula2 xtau pun pasal menara ni..tp bila jln2 npk apa benda tinggi tu..hahaha terus jom lah kita tgk..

 
Menara Taming Sari


Jangan tya tiket masuk bape..lupa dah sbb peram lama sgt story pasal cuti2 ritu haha


Xde lah gayat mana..ok je..leh npk pusat bandar melaka yg tgh pesat membangun


  Leh npk Laut Selat Melaka..cantek wooo haha


Boleh npk Dataran Sungai Melaka...ha kenal x kapal beso tu dah cite kan sebelum ni hehe


Bangunan2 merah


Kapal Perang sesat..kapal ni ada dekat2 je ngan menara tu


Nyaris2 nak naik Kapal Cruise beso tu..tp lupa lak nak beli tiket..ok tipu hahaha


Abis naik menara taming sari tu..weols igt nak balik terus..alahaiii nak jalan dah penat..sian kt budak2 lah kan..so en. hb suggest kita naik beca..hoyeahhhhh 1 beca tu RM15..boleh plak aku suh naik ramai2 satu  beca tu kah3x..kemut lah..lgpun giler kentang lah 5 org 1 beca..rs x jalan beca tu kah3x..haha so naik dua beca..sng cite ekeke


Siap request mtk lagu i like move it move it dr filem Madagascar...bkn ape..budak2 tu lau dgr lagu ni joget lambak taw..lg2 alana...kemain goyang inul hahaha

Rupanya kami x balik terus..en. hb ajak kami pergi Kota A Famosa...kt sini lah el hampir2 nak ngis kah3x 

Nape el nk ngis?nak tahu kena folo next story lahhh :)

13 ulasan:

  1. Kak El napa nangis?? ade tak naik river cruise waktu malam tu? cantikkk sgt rumah2 orang sana dia deco sepanjang sungai :D

    BalasPadam
  2. menara ni pun aku tk naik..
    mmg ramai giler org beratuq time aku gi tu..
    then hujan plak tu..haha..

    bestnya naik beca weh..org tu nk kayuh cm ne weh..
    nmpk ngan penuh bunga2 kt beca tu..mcm tk nmpk jln je..hehe

    BalasPadam
  3. memang seronok naik tue. dah lama tak g sana ^_^

    BalasPadam
  4. lama giler tak gi melaka
    last time belajo kat situ 2000 - 2001
    haih..
    pingin tol nak gi sana..

    BalasPadam
  5. best kan pi melaka ... weols aritu menang stay 1m kt costa rica .. mmg jln kaki je pi melawat tmpt2 best

    BalasPadam
  6. oo.. ni le gambau yang hang wat header tu.

    BalasPadam
  7. tu diahhhh
    menara taming sari nie aku x pernah naik layie dikk
    hurmm konpermm naik bila sampai
    bila nak sampai ?? haku x tahulah dekk wehhh huhuhu

    suke tgk ko dikk .. muke koo naik beca tuu muahhaha

    BalasPadam
  8. amboi~~~ bestnye...bule nmpk sluruh melaka gtu...soalan cepu emas 24 karat...berape harge tiket nak naik tu? hahaha

    BalasPadam
  9. lamanya tak dating ke sini..siapa tahu baper harga tiket nak naik menara tu ek? hari tu tgk jer, nak naik kemut nak bayar tiket..hehe

    BalasPadam
  10. Nampaknya El lebih tau tentang che ta dari apa yg menarik ada kat Melaka, hahaha...

    **nampak mcm teruja jer El citer psl melaka ni, hihi..

    BalasPadam
  11. ang nak nangis? tanya lagi..ang nak nangissss? uit ati tisu jugak rupanya hahahaha..ni aku tak sabar ni, kepochi nak tau pasai apa ang nak nangis ni hehehehe

    BalasPadam
  12. Menara ni I tak penah naik lagi, kapal besar tu dah masuk dah. Cant wait for the next story, update cecepat please.

    BalasPadam
  13. rugi sy xnaik menara nih..huhuu aritu kejaq masa tu y xsempt naik tu..huhu

    BalasPadam