Khamis, 6 Jun 2013

TRIP TO MELAKA | HOTEL SERI MALAYSIA MELAKA

selepas weols puas melepak kt Singapore..terus balik ke JB..masa tiba kt imigresen tu hampir pukul 6 lebih..time tu lah anak2 nak berak lah nak kencing lah..haha lebih selesa berak kat negara sndiri haha..dah setel semua..x tgu apa dah..kami terus pecut ke Melaka..kami pun heran caner kami x lapar mcm sllu..mayb penat kot n xselera ngan mknan kt JB ni..JB payah nau nk cr kedai mkn melayu..:)

ms otw g Melaka tu xtau hotel mn kami nak stay...igt nak main terjah jek...tp smpi Melaka pun dah mlm..nk cari tang mn kan..lgpun xtau nama hotel...tiba2 el teringat Hotel Seri Malaysia..cari lam gps..ha ada..terus setup....sempat lah singgah kat R&R solat ngan mkn..mndi tgu kat hotel..

alhamdulilah sng n dekat je Hotel Seri Malaysia ni lau kuar exit toll Melaka...sampai2 dlm kul 10mlm.. el tya kat kaunter bayaran cm mn..en. hb pesan lau mahal pun make sure ada ayaq kolam haha..bila tya cashier tu dia suh amek family room...harga RM220..bfast tuk 3 org..ye puan..ada kolam renang sini..ha ok saya ambil 1 malam...dah setel semua..xamek brg dulu..semua kalut naik tgk bilik kahkahkahhhh


Ya Allah selesa sgt2 ok..bilik luas..katil 2 ketul..mmg berbaloi lah bayar RM220..compare ngan tune hotel ritu kan..hahaha boleh lah nak main tomoi2 ke gitu2 ke hehe


Anak2 lah paling seronok...siap ckp xmo balik..mama beli lah rumah ni..kahkahkahkahh


Biasalah standard lau hotel2 cengini semua ado kan..hehe..see luaskan..time tu kami semua tarik napas lega...jerit kuat2..haaaaaaaaaaaaaaaaa lega nyeeee


El masok2..tgk bilik ayaq dulu..alahhh xde bathtub..ok xpelah janji bilik selesa dan luas..haha


Hat ni biasalah..nak tau ada cerita pasal kettle tu hehe


Ni lah Hotel Seri Malaysia Melaka diberi nama..Luas nak mmpus open hall lagi..sini wifi lam bilik xdak..kat luar bilik jerk available


Ok ni cafe dia...


 Xmau mkn kt dlm..leh lepak2 kat luar



Hat ni yg paling penting..penting utk anak2..sbb nak bg diorg seronok..sbb kan ms kat USS ngan Singapore diorg asik berjalan jerk..so nk bg diorg treatment skit hehe..mmg berbaloi n best bercuti time org bekerja..kami konker ini kolam lah hahaha


Benda yg paling el suka..hat ni lahhhh...berbaloi lah stay kat HSM ni..self service dobi..nak2 plak depan bilik el je..ha kain2 baju yg 2 3 malam x basuh..campak dalam..tp kenalah bayo..cuci ngan kering RM8 je..alhamdulilahhh sng ati tgk baju dah dicuci n dikeringkan..hahaha

Kami kuar kejap g cari mkn..pusing pya pusing kedai xde...last2 jpa kedai tomyam...kami beli tapau je mkn kt hotel...pas2 terus terbungkang kepenatan..haha seharian berjalan derrr

Tiba2..en. hb ckp..apa kata kita stay lagi 1malam..penatlah..esok dah nak pack pulak..bontot x panas lagi dah nak rushing pi tempat lain..penat pun x abis lagi..betul jugak kata dia..so pikir pya pikir..esok pagi el turun nak pi bfast..el tambah 1 malam lagi..yeaaaaaaaaaa kami stay kt sini 2 HARI 1 MALAM..tarik napas lega..sbbnya xyah nak rush sn sini..cuci baju sampai abis hahahahahaha

12 ulasan:

  1. hahahaha.. hang memang tau. siap mention berak kat negara sendiri lagi. muahahahaha...

    part baju boleh dobi tu aku sokong. sangat sokongggggggggg.
    RM 8 je. snagat la murah

    BalasPadam
  2. wah besar jugak ye kak HSM ni. harga berbaloi la dgn bilik siap ada pool lg. ok tak sabau nk baca next entry. cite apa psl kettle tu kak el?

    BalasPadam
  3. wahhh bestnya stay 1night lagi noh...
    bleh la rest badan bagai..
    siap bleh dobi lg..tk pyh la nk susah2 blk basuh bj plak..untung2..hehe..


    http://muhdaliffirfan.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. lama x balik melaka... hu hu hu... tunggu raya la ni gamaknya... ekekeke...Kak El...mana orang nak tau bila burfday kak el... tak gi tau... lain kali announce tau... lol...

    BalasPadam
  5. Antara tempat yg paling menarik utk trip... MELAKA (^_^)

    BalasPadam
  6. Saya suka Melaka. Itu la mak mak kan, holiday pun still kena membasuh bagai.

    BalasPadam
  7. wuah! cuti sakan ko el...dr sngapore pastu melaka lak..pergh! masyuk ni!

    BalasPadam
  8. Bestnya dapat bercuti. X penah jejak kaki ke singapore lg. one find day insyaALlah :D

    BalasPadam
  9. zi suka part "mama beli lah rumah ni" !! hahhaha..mmg comel !

    BalasPadam
  10. Mmg best melancong ke Melaka, byk tempat menarik dan bersejarah.

    BalasPadam
  11. pernah dok sini beberpa kali
    x gi layan go cart kat belakang? heheh

    BalasPadam
  12. patut ler leh dpt harga tu...time orang keje, huhu..
    dasat korang laki bini...senang tul nak buat keputusan stay lagi satu malam, kan..
    Tp mmg berbaloi ler masuk mesin basuh baju RM8...siap kering sekali...fuuu...best..lega beg..

    BalasPadam