Khamis, 27 Jun 2013

TRIP TO MELAKA | COCONUT SHAKE KLEBANG MELAKA

 haha cite g Melaka x abis lagi..selepas tgk2 haiwan kat Zoo Melaka kat SINI..kami decide nak balik terus ke KL..so dah inform kat en. hb suh singgah kat coconut shake klebang...alang2 dah mai Melaka kan...pakai gps..hampehhhh xleh harap..apalagi tanya orang lagi senang


akhirnya impian el nak merasa keenakan coconut shake klebang yang femes di Melaka tu tercapai uolsss..huhuhu

b4 ni asik dok baca dan tengok je org dok cerita pasal kesedapan coconut shake ni sampai org jauh pun sanggup terjah coconut shake ini sebab ngidam haha..tulah penangan coconut shake klebang katanya..ada lagi sedap ke..cer kabo kat iiolls :)

lau nak minum situ kena parking kat dalam..lau nak tapau kena beli kat tepi jalan..haha dah tahu prosedur mcm tu sbb baca cerita2 kat blog2..time tu dah pukul 3 petang..orang x berapa ramai..xdelah nampak org beratur panjang seperti yang digemparkan mayb timing kami tu x kena kut 


hoyeahhhhh ni dia coconut shake...sedap uols..en. hb yang 1st time minum dia pun suka taw mmg kesedapan dia terasalah..lain beno ngan coconut shake kt padang kota tu huh hehe

 

selain coconut shake ada pelbagai kuih muih nasi lemak bihun mee goreng di jual sama..just layan diri je lah yob hehe


Nasi lemak dia pun not bad...abg danish bedal 2 bungkus


Alana ngan arwen bedal keropok lekor...sampai 3x ulang makan haha


Tudia haihhhh...stok kelapa


Lepas dah layan coconut shake weols teruskan perjalanan kami ke KL..dalam perjalanan tu igtkan nak singgah PD..tp en.hb xbagi sbb takut jalan jem..sbbnya time tu hari jumaat..orang balik kampung nak mengundi hehe..melepas lah nak p PD
sampai2 masok KL..sah2 giler jem terukkkk..plak tu hujan lebat x npk apa pun...org balik kampung nak mengundi pya pasal..satu hal time tu org baru balik keje..weols smpi Ampang hampir pukul 9mlm huhuhu penat gilerrrr...

Oklah ini last part cuti2 kami tahun ini...percutian yang sgt menyeronokan..smpai 2 3 buah negeri terjah hehehe...next time nak terjah mana pulak...lau ada rezeki insyaAllah :)

12 ulasan:

  1. panas2 ni pekena air kelapa...sedappp dan sejukkk tekak..

    BalasPadam
  2. uii..mmg sedap coconut shake klebang ni..cekap pun cekap dorang buat.
    Pakai mmg eskrem vanilla walls tu aje..

    ada yg pulak dengki kata..dorang ni guna pelaris..mm, kalo mmg sedap..itulah pelarisnya..

    **dasat ko cuti2 kali ni el...abes selatan ko terjah, huhu..

    BalasPadam
  3. Aritu dah lalu depan kedai, tp tak smpat nak terjah.. baru tgh hari dah tengok beratur panjang kemain... huhuu rugi tul

    BalasPadam
  4. Tu dia aihhh...stok kelapa...:)

    Nnt la bw bb p..x dn ja nk g minum..:p

    BalasPadam
  5. coconut shake klebang..
    tertunai gk teringin hg tu..
    seb baik aku tk tingin..kekeke..

    mmg cayalah...cuti2 smpi 2-3 negeri..
    + luar negara..haha..

    BalasPadam
  6. ah sedap kan kak. nasi lemak dia pun terbaik. haish mcm nak kene repeat lg je cocont shake ni huhu

    BalasPadam
  7. tengok eskrem dia tu tak de lembik lembik noh. statik je bentuk dia. buat aku terliur...

    abang Dansih makan 2 bungkus nasi lemak? wow! dasat tu. dua bungkus leh abes?

    BalasPadam
  8. perghhh terus rasa dahaga dan lapor huhuhu

    BalasPadam
  9. perghh coconut shake! melelih air liuq! kat kuantan x jumpe lg ni :X

    BalasPadam
  10. Dah ramai yang review pasal coconut shake klebang nie ... Nampak benar sedap nyer ... Ntah bila lah kita plak nak merasa ...

    BalasPadam
  11. Excellent.. thanks for sharing. Nanti bebila kalau gi Melaka saya akan cuba carik tempat ni. InsyaAllah.

    BalasPadam
  12. Tu la banyak I nampak orang duk cerita pasal minuman ni, apakan daya kami lagi la tak dapat nak merasa. Ok la timing u all sampai, tak yah beratur panjang2 kan.

    BalasPadam