Rabu, 5 Jun 2013

THE MARINA BAY SANDS HOTEL & GARDEN BY THE BAY SINGAPORE & ORCHARD ROAD


xleh nk ckp ape lah hotel ni..mmg sgt2 cantek n marveles..el time tu punyalah seronok..xdpt duk lam hotel tu pun xpalah dpt tgk pun tu pun dah ronok2 hahaha


Marina Bay Sands Hotel


abg danish lagilah ..mama caner kapal tu leh dok atas hotel tu ma?erkk abg tau x atas kapal tu ada kolam ayaq. Ma jomlah kita pi mandi...byklah ang hahaha


Singapore mmg cantek..dan bersih..suka aii taw haha..tp terlalu strict sgt lah..Msia juga aii luv2 hahaha ngekkk


 Jalan masok lagi jumpalah satu garden...mula2 tgk cam blur..weiii kita kat mn ni haha
 

 benda ni lah el tgk terus jd blur..apa bendalah tu..el igt dah ada kt planet mn tahhh...dah mcm star trek pun ada...
 

tulah Singapore Garden By The Bay the largest horticultural in the world..lau dah garden namanya haruslah pokok2 dalam sn hehe
 

Yang npk mcm bunga kembang tu kan...boleh naik smpai atas tgk view..tp el x pergi sn..panas woooo..jauh sgt...sian kt budak2lah lau el berdua mmg dah pergi sn..


Eye of Singapore


Ok ni el amek lam gugel...suasana malam..cantek kan..uols boleh gugel tgk kecantekan garden ni waktu mlm


Yg ni plak keadaan di dalam Hotel


Kat dalam hotel tu ada satu artifak...tahh el xtau..xbc pun nama artifak tu main amek gambar jek haha


Pas2 kami puas lepak kat Marina Bay...en. hb tya nak pi x zoo?tgk jam dah kul 3 oiii mn sempat..so en. hb terus tukar plan kami terjah ke Orchard Road yg terkenal sebagai tempat Syurga Membeli Belah..layankan aje hehe


Alahai semua branded...giler mahal..mmpu tgk je lah
patutlah org2 sini semua sopin kt Msia..ngeh3x


Design mmg tiptop


 alhamdulilah dpt gaklah tgk negara luar..jln2 pusing2 kan...hehe

Pas penat terjah sn sini kami terus amek mrt balik ke JB..time tu dah kul 6..smpi kt Melaka kul 10 woohooooo mmg adventures lah..



adoiii penat gak wat n3 singapore..ni last part...next part el cite pasal Melaka lak..

17 ulasan:

  1. hang dh update smpai habis..aq nyer x keluar2 lg..malas punya psl...seyess jalan kat Marina tue kalau satu hari pon x habis..penat menapak weh! tmbah lak time g ritu br preggy! phewww...ponat mak!

    BalasPadam
  2. best...best....mmg best...
    tgk negara orang...
    ujan emas di negara orang..ujan batu di tempat sendiri..balik2 tingat jgk betapa bestnya kat tempat sendiri..

    BalasPadam
  3. hari tu pergi tgk dr jauh jer hotel ni :)
    cantik kan...

    BalasPadam
  4. wah! cantik tol singapore garden tu ye el...krole tngok pon dah beronok2..kalo dapat p huh! confirm ronok-ronokkan belari2 kat sna hihihi...cantiknye...pokok2 ape kena tanam kat sne el?

    BalasPadam
  5. mak aihhhhhhhhhh cantiknyeee tempat nie dikk
    poehh ko berjalan lahhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  6. cantik pemandangan kat sana...


    BalasPadam
  7. mmg cantik la weii... kena spend byk ari baru bleh terjah semua tempat kan :)

    BalasPadam
  8. el..cantik nye taman dia!!! mmg kagum ila tengok

    BalasPadam
  9. Perghhh..bestnya..Orang gak tak pergi lagi ni.. -_-

    BalasPadam
  10. aku pun penat bc entry hg..hahaha..

    apa2 pun mmg cantik lah...bersih je...design pun lawa bgunan2 tu.

    tgk entry pun hg pun jd lah..insyaAllah ada rezeki ada la nk ke sn..hehe

    BalasPadam
  11. Marina Bay Sand= Marina Besen. marah lak marina kat aku nanti.

    bolehnek tengok kembang tu el. wow.. cantiknya . tapi tu la kalau ngan nak anak ni sian la pulak kat deme..

    BalasPadam
  12. ahaksss....... sakan jalannye kat Siangpore tu yeee... alang2 dah sampei kan???

    BalasPadam
  13. hotel tu selalu tgk dalam tv je. haha anak akak ajak pergi mandi ye haha adoi

    singapore gadget murah kak. handphone much cheaper dr malaysia ni but still, i love malaysia hihi

    BalasPadam
  14. wahhh..cantiknyeeeeeeeee..hihi..seronoknyela dpt pegi jalan2 kt sini kan..agak2 bl la turn Reen ngn family nk merasa jugak kesana..hihi..:)

    BalasPadam
  15. singapore memang best! tapi just to see the environment, the people and things like that je.. nak shopping sakan, rasanya kena fikir 44kali dulu kot! haha.. sebab duit diorang mahal kan.. shopping best pun kat Bugis Street. macam2 ada! seronok gila. :D

    BalasPadam