Jumaat, 28 Jun 2013

PANTAI QUEENSBAY PENANG

Assalamulaikum uolss..salam sejahtera..semoga hari ini lebih baik dari semalam..semoga uols semua sihat2 selalu dan bahagia2 selalu..hehe

Uols tahu x Queensbay?Pantai Seagate?Bayan Lepas?Queensbay Shopping Mall..lau xtahu..at least pernah dengar..pernah baca..xpun pernah singgah ekekeke

Selalu lau kami x tahu nk g mana nak lepaking atau last port sebelum nak balik umah..so kami akan singgah di Pantai Queensbay yang berdekatan dengan Pantai Seagate, Queensbay Shopping Mall dan area Bayan Lepas...ermm xjauh pun dr rumah el..lam 5-10minit je naik kereta

Pantai Queensbay ni juga sangat popular untuk sesiapa yang nak bersantai..berpiknik..lepak2 dan mcm2 lagilah...tempat ni jugak menjadi lokasi untuk mereka2 yang nak bermain layang2..ada jugak yg memancing :)
Ditepi2 jalan tu ada van yang menyediakan pelbagai makanan dan minuman yang dijual dari laksa, jagung bakar, yongtaufu, burger dan mcm2 lagilah..ada jugak yg amek kesempatan menjual pakaian tudung kasut
      

Dari Pantai Queensbay ni boleh lihat pemandangan Penang Bridge dan juga Pantai Jerjak..kat situ juga ada disediakan tempat duduk 


 Yang ini pula 2nd link Jambatan Pulau Pinang yang dalam pembinaan..pilihlah yg mana uols nak haha


 Tengah2 lepak kat pantai tu..kita boleh tgk kapal terbang lalu lalang hahaha..ada setengah tu kapal terbang tu mcm dekat je atas kepala weols...Penang Airport ni dekat2 jugaklah dgn pantai ni


Ini gambar dah lama..xdelah lama sgt..lam 2/3 bulan yang lepas haha


Pantai Queensbay ni cantek..bersih..mmg diorg jaga lah..lau mlm2 mggu sure lagi ramai..


Addicted gan soldier..g mn2 pun bw pistol ngan soldier2 dia haha


Budak2 ni lau lepak2 tepi pantai mmg suka..lgpun pantai ni luas..so boleh main kejo2 hehe


Beronok2 time..happy mood


Love


Heart and Soul


Selamat Berhujung Minggu :)

10 ulasan:

  1. yg penting...kat sini cantek utk bergambar, hihi.

    BalasPadam
  2. Plan nak bercuti ke penang... nak stay hotel mana erk yg senang skit nak bergerak...

    BalasPadam
  3. Ada gak kekadang datang lepak sini ngan anak anak. Tapi.. makanan dia tu mahal sangat lah.. aku tak suka.

    BalasPadam
  4. sebut pasal Queensbay.... that day turun Penang x sempat nak merayap dan berjimba kat Queensbay Mall...lol... tunggu, nanti saya datang call Kak El kay? Kita gi berjimba... *_^

    BalasPadam
  5. boleh lah kak el bawa fyna jalan2 kalau fyna g sana ye ^_^

    BalasPadam
  6. Weh..aq x tau kt mn? Hebat sgt ka pntai ni? Muahahaha..:p

    BalasPadam
  7. Wahhh siap kuak lentang meniarap segala...hehee :)

    Tak pernah lepak pantai Qbay ni..
    Qbay pun setahun sekali p shoping..heheee

    BalasPadam
  8. cantik pantainya.....kami selalu juga ke sini...

    BalasPadam
  9. Cantik tempatnya. Mmg sesaui la bersantai anak beranak ambik angin buang angin. Kami pun rindu pantai ni, sini jauh nak pergi, dah la sejuk tak hengat.

    BalasPadam