Isnin, 3 Jun 2013

DARI WOODLANDS KE MARINA BAY SINGAPORE | THE SHOPPE MARINA BAY SANDS SINGAPORE


pas kami merantau seharian di USS
kami berangkat pulang..tiba di tune hotel sekitar jam 8 malam mandi mkn solat terus tido
sbb esoknya pagi2 kami nak check out dan nak ronda2 pusing di Singapore buat kali kedua
this time we look alike cam backpackers lah tp with the kiddo haha...mmg memenatkan
ni semua idea en. hb..alang2 katanya dah dekat ngan Spore why not kan kita masok sekali lagi

our plan benarnya nak pergi Zoo Singapore coz zoo kat sana the largest and the best in asia
tp mmg x sempat..sbb masa x cukup ngeh3x  

weol checkout hotel agak lewat..around kul 10am..en. hb janji nak kuar awal..tp dia membuta x hengat haha nak kuar awal sbb takut kuar dr Singapore dah malam..plan pas round2 Singapore weols nak stay kat Melaka pulak


 Imigresen Johor Bahru

En. hb sblm tu dah tya kat imigresen cam mn nak pi Singapore...dgn berbekalkan air mineral..botol kosong (spare sbb toilet sn xde paip)..pampers alana..camera dan sedikit snack (all in one beg) weols pun start our destination..borang nak masok tu boleh dpt kt mn2 kaunter..el ritu en. hb dah mtk siap2 kat kaunter imigresen sms nak balik dr USS :) so isi siap2..xde lah kelam kabut

Jgn risau..jgn panik uols kena rajin bertanya..el pasti takan sesat..hehe..alah kbykn kt spore tu org kita..org jawo hahaha dan pandai ckp melayu..kdg2 kita ni try mcm hebat lah nak spekin...alih2...org kpg kita..el jpa org sungai nibong kt sn..kahkahkahkahhh

So mula2 weols nak pergi tgk Lion Head Singapore, Marina Bay Sands Hotel (hotel kapal kat atas tu)..semuanya dalam satu area

Dr imigresen tu just amek mn2 bus ke Woodlands..if tertinggal bas..jgn buang tiket bas tu sbb boleh gunapakai tuk bas lain ea..



dah smpai Woodlands apa yg el igt weols amek mrt dr Woodlands smpailah hujung mrt tu Marina Bay..mrt mmg pack gile2..so nak tgu smpi ke Marina Bay ada 7 station..so sian tgk anak2..suh diorg duduk bersila..org singapore xbuat..kita buat hehe




dah sampai mrt Marina Bay Sands..rupanya kami berada di The Shoppe Marina Bay Sands..terpegun kejap..igtkan nk kena naik bus ke kan..anak2 el nak g mandi lam sungai tu..wakakaka




Sopin mall ni biasalah semua branded2 pya..usha jauh2 je lah...skun ni weols kat luar


kat luar ni boleh lah nak lepak2..anak2 lau dpt tempat lapang mmg suka


The Lion Head of Singapore...malas lak nk jalan2 pi belah sn..dpt tgk dr kejauhan pun dah cukup


Butik LV..en. hb suh masok..xmau lah haha


 
See anak aku siap tanggal kasut...haha suka lau berkaki ayam cam tu lari sn sini 




lari lah nak oiii..buatlah cam umah sndiri haha


tiba2 tgh dok lepak2 tu..terkejut..aik..laaaa ko ada kt belakang je ke..igtkan kena pi tang mn2 naik bas ke teksi ke..rupanya ko ada blkg aku je..lau cam tu jom lah ape lg haha

sambung next n3



14 ulasan:

  1. suka ke singapore sebab suka tengok bangunan dia,,heehe

    BalasPadam
  2. oo sama lah ngan thailand..tak de paip..stress nak berjalan tau..diaorang main leset leset jer hahaha..ai dah la pembersih ;p

    BalasPadam
  3. marina bay sands memang awesome...suka tempat ni... *_^

    BalasPadam
  4. ye lah...dh alang2 sampai ke selatan tu..passport pun mmg ada kan..masuk ler berapa kali pun ke singapore tu, hehe.

    Kat sana...mmg kagum tgk bangunan2 dorang ler.
    Bersih kan negara dorang??

    BalasPadam
  5. perghhh.... penatnya aku dgq hg story kat cini...
    aku ada dgr soksek2 laki aku kata nk p cini gak...
    tp aku x plan dlm masa terdekat, penat nk kena dokong emir nti ::P

    BalasPadam
  6. hg ceta pun aku rasa dh penat ni...hg jln ngn anak2 lg penat kot..kahhh!

    neway mmg best dpt gi terjah negara orang kan....alhamdulillah rezeki korang sekelrga...

    BalasPadam
  7. teringin nak p sana...wooooo~...

    BalasPadam
  8. wah! bestnye...cuti2 sakan ko el...oh! kat sna kalo tnggl bas..tiket tu le gna lg..baru tau~~~ pergh! sopin mall branded...msti2 mahai2 barang kat sna kan el~ nape tak masuk? hihihi

    BalasPadam
  9. ni yg pergi hari tu ke ada baru pergi pula ni? hehehe

    BalasPadam
  10. wahhh..el gi singapore yer....bestnye!!!!

    BalasPadam
  11. errrr....awok hampir beghape kali nak lepaih ke SIngapore mase belajo kat Johor dulu....tambah2 ade pakcik yang dok kat Stulang laut..... tapi asei nak kesane je...ade je hei nye..... sabo je le...... udah beghanak pinak ni..... sonok tnegok mike anak beghanak berjalan yeee....

    BalasPadam
  12. Butik LV tu kalau dapat masuk sure susah nak keluar - sebab terpegun.. :)

    Nak beli tu mentelah la... :)

    Bangunan dia unik :D

    BalasPadam
  13. adoi.. part tandas tak de air tu, memang ngeri ku rasa. ni hang dah peringat suh bawa mineral water ok lah..nanti beringat ingat lah. ecewah.. mcm la aku nak jejak ke sana...

    tapi.. mana la tau kan...

    BalasPadam
  14. Hahaha mmg gaya macam lama umah sendiri berkaki ayam berlarian. Let them be la kan, have their sweet childhood ;)

    BalasPadam