Selasa, 11 Jun 2013

AYAM PENYET AP AEON JUSCO SEBERANG JAYA

 Dah lama teringin nak mkn ayam penyet..last mkn 3 tahun lepas..time tu pergi konvo adik ipar kt UTM Johor..area dkt2 ngan kampus UTM..pas2 dgr ada ayam penyet kat seberang..cari2 terletak kat Jusco Seberang Jaya...tp time pergi ritu..menu ayam penyet abis..pas2 x pergi2 pung..

Ntah caner Ahad Isnin en. hb kebetulan sama cuti ngan el..so Ahad tu mmg dah plan nk pi cari kain nak buat baju raya tuk anak2 ngan mak sekali kt Jakel Sungai Petani..haha baru nak g tempah..pas2 ajaklah hb mkn lunch kat Ayam Penyet AP Aeon Jusco Seberang Jaya tu alang2 lalu kt situ kan..alhamdulilah w/pun ramai org..menu masih ada..rezeki kami kut


Ayam Penyet AP Aeon Jusco Seberang Jaya terletak di ground floor..time ni dah kul 2 lebih..tp org still ramai...kami dah lapaq..sbb hujan lebat ari tu


Nampak baik kan..tp hari2 ada je yg xkena..haha


Mmg susah kakak arwen nak sengeh cam tu..
 

Petang tu alana manja ngan abah dia..mkn pun beriba atas abah..mkn sendiri beriba plak tu ngade...haha
 

Kami order set Ayam Penyet Best sekali ngan air RM10.50..order 3 set..tiba2..abah kata mcm x cukup..order satu lagi tapi Empal Penyet (Daging Penyet) RM10.50


Nah kauuu..sekali ha hambek pyalah besar...abah tamak sgt hahaha..sib baik hujan..masing2 kelaparan :)


Oklah Ayam Penyet dia..ayam dia sgtlah sedap n garing..daging dia pun garing n lembut..totally oklah sedap..next time leh dtg lagi

So kami terus ke Sungai Petani for shopping raya..:)

13 ulasan:

  1. nyum..nyum.. lapar nih. dugaan betul. dah lah fyna puasa. huhuhu.. kak el nih~

    BalasPadam
  2. yummylicious... membangkitkan selera time2 nak lunch ni... hu hu hu...

    BalasPadam
  3. lama giler akak tak mkn ayam penyet. sy mmg fav ayam penyet kak. seminggu sekali ada la jugak makan ayam penyet huhu :p

    BalasPadam
  4. Aq mkn ayam penyet kt kuching ritu mmg tbaikk..:)
    Kt maidin x sedap lngsung tp tgk hg punya ni dan2 aq rs nk g terjah nnt..kahhhh...:)

    BalasPadam
  5. mak aiii terus rasa laporrrrr uwaaaaaaaa hehehe

    BalasPadam
  6. Seberang Jaya ke Bandar Perda eL?

    myra penah mkn kat AEON tu thn lepas kot ;)

    BalasPadam
  7. hahaha... ambik order besar gitu. makan smapai terpenyek penyek..

    dah le ku tengok entry ni kui 1.00. lapar la pulak.

    BalasPadam
  8. Ayam Penyet AP ni ada kat Giant Nilai ada tapi dah tutup ganti dengan restoren ayam penyet jugak..

    BalasPadam
  9. akk el..miss u so muchh akkk...heheh..
    nasi ayam penyet mmg feret nyue akk..huhuhu..xkira penyet srwk, penyet indo ke...mmg terbaik la..ehehehe

    BalasPadam
  10. ila pun suka ayam penyet!!!!

    BalasPadam
  11. wah...baik punya promo ni...buat akak pun terliur nk try makan kat sini, hahaha..

    BalasPadam
  12. hmmm tk penah terjah lah...

    belah aeon sbrg jaya mls tul nk pegi..awat ntah..hahaha

    nmpk sedap noh...ada rezeki bleh try la kan..

    BalasPadam
  13. weiiii aym tu crispy betuiiii tgk dr sini..aym penyet kat sini awat mcm terkunyit jer aku tengok hahaaha..ang photoshopkah?? :P

    BalasPadam