Jumaat, 10 Mei 2013

TUNE HOTEL, DANGA BAY JOHOR BAHRU | TRIP TO USS


ok kali ni el nk cerita pasal Hotel yang el stay semasa nak ke USS
el dah sebey kat semua blog2..rata2 yg suggest amek Tune Hotel Danga Bay Johor Bahru sebab dia ada menyediakan perkhidmatan shuttle bus pergi balik ke USS..dan yg penting MURAHHHHHHH hahaha..

lgpun kita kat USS tu nanti seharian ok...so nak tido 2 malam je xyahlah nak hotel mewah sgt cukuplah sekadar dapat tido dengan selesa..oh mmg selesa sgt oiii hehe

Ada je hotel lain yg menyediakan perkhidmatan shuttle bas ke USS tp harga semalam hotel tersebut agak mahal..ikutlah bajet uols mcm mn

dah tiket ritu murah..so hotel pun murah..ko nak murah cam mn lagi xtaulah hahahaha


So senang saja agak2 berminat nak stay kat Tune Hotel Danga Bay sila pergi ke website klik gambar di atas (eh eh website Tune Hotel dah bertuka wajah..baruuu lah npk mewah skit haha)


uols nak booking tune hotel kena secara on9 taw..if uols ragu2 boleh je call centre tune hotel seperti diatas :) yes call centre diorg kat KL yo!!

ekceli el ada masalah time nk book on9 tu..tgu respon ke email xde..so terus el wat booking tru fon..lagi senang bah...gtau je nak book hotel kat danga bay..so time tu nk tya pape pun diorg akan sedia melayan anda dengan penuh kasih sayang wahhhhhhhh ayat xleh bla kau :)



ekceli plan nak ajak mil sekali..lau dah rmi adult better amek Quad Room (2king size bed disediakan)..tp mil plak kena jaga my sil yg baru bersalin...so el just booking Double Room sahaja..ekceli double room just muat untuk 2 adult n 1 kid..tp bila dgr yg Tune Hotel Danga Bay ni luas compare Tune Hotel tempat lain..el tawakal je lah amek double room. Lg pun nak stay 2 malam je :) xkemana2 pun..1hari di USS..esok pagi dah kn cek out huhu

Dalam pakej Double Room tu ada 2 pakej..Cozy and ntah ape 1 lagi..lau amek pakej asing2 tu agak mahal..so el just amek Cozy Pakej ada a/c..wifi..tv dan toiletries..semua 24hr means 1 hari je lah dpt pakej ni..lau nak sambung next day kena tambah duit..faham?tgk gambar seperti di atas :)

Isnin pagi bertolak dr KL (tido 1mlm kt umah adek) pukul 10pagi terus ke JB.. exit Skudai..yes exit Skudai..nanti npk dah signboard Tune Hotel Danga Bay :) check hotel spptnya pukul 3petang..so ngam2 lah sampai situ..semua agak kepenatan

Isnin tu el dpt semua servis
selasa dah pergi USS so time balik ke Tune Hotel dah malam kul 8 cam tu semua servis dah abis...just kipas je lah yg ado...itupun dah rs sejuk..tv xde..anak2 xbyk komplen semua penat baru balik dr USS..mandi solat mkn trs tido..esok pagi kena pack2 brg semua check out otel dan teros masok Singapore buat kali kedua pulak :) this one nxt n3 k

Giler comey Tune Hotel ni..w/pun kecik tp selesa jugak..Deko pun lawa..simple nice jerk..igtkan buruk n sempit giler hehe..sbb dgr cite tune2 hotel tmpat lain nak solat pun payah hoho

Jom layan gambar2 di Tune Hotel Danga Bay Johor Bahru yuk :)


 1st time terjah Tune Hotel..cam jakun..cantek jugak

 

Tadaaaaaa...anak2 el dah teruja w/pun bilik xde lah luas mn..bolehlah nak solat..bolehlah budak2 tu main lari2


masok2 je...budak2 tu suh bkk tv..ha semua ada cenel astro pun ada..layan kartun lah ape lagi budak2 tu..see luas jugak kan tune danga bay ni


bilik air pun selesa..yes ada hair dryer..tp 1 hari je lah..sok pagi dh xde..amek pakej pun just 24hrs sj cam lam booking form tu kan (el baru sedar ada hair dryer ni pun bila terdengar bunyi org dok dry hair beliau sape lagi en. hb lah..kemain ok..kat umah xde pulak berhair dryer kahhhhhhhhhh)

 

cantek kan..hehe yg beg merah tu toiletries just 1 towel sabun n shampoo
no worries..el dah standby towel n toiletries sdn bhd pya :) pandai kan

 

eh eh muat ke uols tido kat double room tu?tadaaaaaaa magik from el...ms hb turun bwh..n anak2 tgh syok mandi..el adjust skit position katil tu..el tolak ketepi..so ada ruang skit kt sebelah tu kan...selimut tebal atas katil tu el jadikan alas tempat tido kt bwh tu..selimut n bantal budak2 tu el ada bw extra..nk bw toto..dah penuh satu kete ngeee...(kete pun kecik) anak2 tido atas tilam..mak pak tido bawah...:) last2..time bila anak2 dok menyondong tido sekali kat el..babah lak sedap tido atas katil muahahaha

Dah setel pasal bilik hotel..perut dah mula keroncong..makan time..kat Tune Hotel tu..area2 sekitarnya ada kedai makan..Sekinchan Ikan Bakar pun ada..betul2 depan hotel tu..yang lain2 tu more to pizza lah western lah..kat area town pun ada..alah dekat sgt pun ngan Tune Hotel tu..so el pusing pya pusing Danga Bay tu..tup2 last2 jumpa satu food court ni..betul2 seberang jalan besar kat hotel tu jugak..mcm2 ada..stimbot pun ado :)

fyi jugak..kt bwh Tune Hotel tu ada 7E ea..yg ada anak kecik tu lau boleh bw kettle sndiri..tune hotel xsediakan..kn request kot..ermm tu el xpasti ada ke x servis tu hehe


Hb order burger..el order meehon goreng


Anak2 order nasi goreng thai


Dah setel bab mkn..terus balik bilik...tido awal..sbb esok pagi seawal jam 7pagi dah kena ready kt bwh hotel tu..waiting for bus arrived nak bw kami semua ke USS

next n3 pasal shuttle bus plak ea :)


nota bijik:

Tiket USS: RM525
Hotel 2 malam : RM193.76
Total : RM718.76

Semua bajet ni dibayar dari duit menabung nuffnang...alhamdulilahhhh jimat sgt2

TIKET USS MURAH klik SINI 
BAS KE USS klik SINI

21 ulasan:

  1. Alhamdulillah, dapat anak2 meraa duit hasil blogging :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh TKI yang bekerja di negeri orang saya ibu hermawati seorang TKI DI MALAYSIA pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan susah gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak kebetulan suami saya buka-buka internet mendapatkan nomor KI KANJENG DEMANG katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi KI KANJENG DEMANG dan minta angka bocoran MALAYSIA angka yang di berikan 4D TOTO ternyata betul-betul tembus 100% bagi saudarah-saudara di indo mau di luar negeri apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan masalah anda hubungi KI KANJENG DEMANG di nomor (-081_234_666_039-) ini asli bukan rekayasa atau silahkan buktikan sendiri,ATAU KLIK DISINI

      Padam
  2. aku nk kena belajaq ngan hg ni pasal nuff... kenapa nuff aku x naik2.. nk kena belek, masa plak x mengizinkan huhuu

    BalasPadam
  3. best jugak tune hotel ni ye..
    dear mr nuffnang, bila tabung saya nak penuh macam blogger el.. huhu

    BalasPadam
  4. tune hotel ni memang awesome... masa gi hatyai november last year, tune hotel baru bukak kat situ... and memang awesome..harga pun berpatutan...

    BalasPadam
  5. wah ! lamer tak gi danga bay..ingt dulu dating ngn ex-bf dekat tepi laut sambil tgk live band..hehe

    BalasPadam
  6. el.. hang hang..hang kan... saja tau. dah la aku taun ni tak leh nak bergedik. smapai taun depan lak tu. adei...

    BalasPadam
  7. pernah dok tune hotel masa nak gi singapore dulu.. trip 2010 kot.. hotel cantik cuma kecik
    plg best mudah nak naik bas ke singapore

    tp plg jeles dgn hang ialah gi melancong guna duit nuffnang.. mmg terbaek!

    BalasPadam
  8. cantik dan kemas hotel nie ..
    x pernah dgr lagi nie
    hurmm bilelah leh sampai sini
    kalau ada nak ke JB .. sure akak pilih hotel nie .. hurmmmmmmmm ;)

    BalasPadam
  9. Idak aq nk stay sini gk tp kira punya kira x jd psl sempit la la haa..ruang dia lebih kurang mcm tune kuching yg aq stay ritu..sek bek hg tolak katil idak mmg x muat utk 4 org tu..:)

    BalasPadam
  10. hai...lepas2 ni penoh sesaje laa tune hotel ni, el...hehe..
    bagus info nya...detail. akak suka detail2 ni, hehe.

    BalasPadam
  11. Alamak, rasa macam kuno pula sebab ingatkan tune ni pasal telefon je...
    ada juga rupanya tune hotel...hahaha...

    BalasPadam
  12. tk pernah lg stay tune hotel..

    thks 4 info..

    save hg kan...dr blogging leh kumpul duit cuti2..aku entah bila nk dpt..sbb kena rajin mcm hg..hehe..

    BalasPadam
  13. ok gak hotel tue wehh..takdelah teruk sangat kannnn..
    hermmmm makaseh kongsi infoo diatas yg sangat berguna tue...:)

    BalasPadam
  14. kawan aku pun cakap kena rajin buka web dia..mcm dia dapat harga bilik murah dalam berapa sen ntah hahaha...yer sen sen jer..campur tax gedebak gedebak gedebuk masih below RM50..

    BalasPadam
  15. Thanks for sharing... satu ide yg baik nak bawak family jenjalan...

    BalasPadam
  16. tulah sellau dgr org ckp tune hotel kecik. tp ni tgk xdela kecik sgt kan okla. tp tak best sbb acond apa benda sume pn ada cas huhu

    BalasPadam
  17. Sis book thru fon kn.pymt cane?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah..book tru fon..payment tolak dr kad debit or kad kredit :)

      Padam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  19. Hi ! Nice info sharing here..
    I am Jessica located in Johor Bahru. You can also contact me if you want to buy USS tickets.
    Promotion price available.
    SGD 65 (Adult) & SGD 50 (Child).
    Price negotiable for Group Booking.
    Price include entrance ticket plus FREE 1 day parking at carpark USS, FREE SGD5 meal voucher & FREE SGD 5 shopping voucher!
    Call me: Jessica at 017-7055381 & jessica.travel8686@gmail.com
    Visit my website: Love Travel
    at https://www.facebook.com/lovetravel86

    Thank you for reading! :)

    BalasPadam