Selasa, 21 Mei 2013

TRIP TO USS Part 1

ok skun el nak cite psl USS

tips yg ptt uols tahu ok:


1) sila tukar rm-sgd siap2 sbb lau tukar kt spore ke atau area2 JB mmg mahal (ni for nak beli cenderhati ke ape ke..tukar sedikit je dalam RM200 cukup kot tp el tukar RM500 sbb nak pakai for next trip 2nd day kat Singapore nti)
2) toilet USS tidak ada paip yea..so sila bw botol kosong (tupun ada satu je toilet yg ada paip di area pintu masuk/keluar ke USS
3) Boleh bw makanan luar...ada restaurant halal di dalam USS tapi mahal ler. Air mnm refill ada disediakan dimana2 (el bw roti keropok biskut and air mnm lau abis just refill)
4) Sila pakai pakaian yang selesa sbb kita seharian di USS...el ngan anak2 pakai selipar jer n ada bw extra baju tuk diorg (better pakai cotton)
5) Tuk anak kecik stroller ada disediakan di USS single/twin tapi kalo boleh bw sndiri pya lg bgs..sbb bayaran tuk satu stroller mahal jugak. Kbykn bw stroller sndiri
6) Mudah kalau ada map USS senang tuk uols buat urutan which one gonna start 1st :) bole didpt di pintu masok.
7) Lau rajin bw payung riso sgt panas kt sn..mmg gerenti berpeluh. Pakai cap pun ok :)



Ok lets check it out our moment kt sn bhahaha..mmg excited satu hal..so xtau nak bergambar yg mn satu hehehe layan kan je lah ea


masok2 USS terus npk globe ni..wajib ooo amek gambo kt sini..tiba2 kuar asap2 tu..anak2 aku dah takut..igt dinosour dah kua hahaha

 


sampai2 USS g kaunter yg kaler kuning tu..tp el x g situ el g kaunter tuk guest room tuk sape2 yg beli tiket on9..fast line




ni Hollywood area
igt pi hari org bekerja..xdelah org sgt..tp boleh tahan gak lah..ramainye..ni hari org bekerja..lau hari cuti x taulah..




mai2 popcorn..popcorn paling mahal dan sedap didunia muahaha




masok2 kan jumpa dia ni ...lari2lah si mama el nak bergambor dengan dia..he is very friendly siap pgg bahu iols hahaha..

then terus pergi 1st pit stop iaitu Madagascar yeahhhh nak jpa alex n the geng..dgau je lagu2 i like move it2 terus si alana joget lambak kt situ hahaha tp bila suh bergambar takut2 plak




npk x kapal besar tu..mmg besar giler i tell u..mcm titanic dah..tp tulah kapal yg bw si inspector pompuan yg tangkap alex tu..arrrghh sape tgk muvi ni dia tau lah hahaha



so kt Madagascar ni kena nek bot..kita akan memasuki kapal yg sgt besar td tu



jom2 kita msok..ape ada dalam haaa...




loh ada Alex lah mama...hahaha



Gloria in the house yaw!!


Marty..eh mn mellman..lantak xlarat nak upload byk2 hahaha



ok skun kita berada di area Far Far Away..npk tu umah sape anak2..tu umah Shrek lah mama hahahahaha


jum jum kita g mengadap Princess Fiona..mama dah cekak pggang sbb panas sgt..babah x abis2 suh posing..penat tawww hahaha

Ok kt Far Far Away uols leh tgk muvi 4D..selama 15minit cam tu..siap gerak2 kusi..kena percikan air..ada rs kaki kena raba hahaha..Xnpk pun btg idung Shrek ngan Fiona...diorg g dating ke ape huh


Far Far Away


Roller Coaster Dragon Far Far Away



********************************************************

Skun kita pergi next pit stop iaitu The Lost World


 Hat ni lah anak teruna eden dok teruja sgt nak pi x sabaq nak jumpa trex dia..hahaha


mama..shor mama shor say alana..g amek dik bw balik..siap lompat2 nak amek dinosour tu hehehe


 ok masuk2 dalam The Lost World tu kan ada roller coaster..kt sini ada isu skit ye..mama nak nek tiba2 takut sbb babah suh nek ngan danish n kakak..bising kt situ riso depa dua org tu xmo naik..last2 el nek sorang..babah jaga budak2 tu...perasaan??dupdapdupdap w/pun x scary sgt compare ngan satu lagi tu..tp ni pun dah wat perutku memulas..tiba2 dgr penjaga tu tya..miss are you single?yes..so u can come in there is seat for 1...terus cepat2 naik..ms tu org rmi jugaklah..seronok leh potong Q..start2 tu dah pgg batang kerusi..dah mcm mcm2 doa bc..hehehe then terus naik mencanak ko haaa..aku igt mesti turun laju giler2 ni..mmg yea uolsss..aku x menjerit..aku diam je hahaha..oklah xde lah dasat sgt..tp a bit la jugak takutnye...korg nak tahu..pas aku naik en. hb nek ngan abg n kakak ok..aku lak jaga alana...ha hambek ko..budak2 lagi hebat lgsg x takut..siap horayy horayy best best best...ish x sangka aku depa dua ni x takut lgsg..huhuhu x rugi lah bw korg ni


disbbkan alana ni kecik hahah so dpt lah dia naik dinsour ni..ni jenis hat terbang2 tinggi..mcm yg biasa tgk kat funfair..haiiii bkn men sonok dia...smpi 2x naik ko hahaha


hat ni aku x naik sbb pas en. hb naik ngan abg dan kakak...aku kena jaga alana..alana lak tertido..sian dia penat kut..pas diorg dah abis naik..igt aku nak masok..sekali kena waiting about 40minit..giler kut pya lama...tp tgk masa cam x cukup je..so jdlah abg n kakak dpt naik dpt jpa trex dalam ni..abis basah baju suar kena ayaq..


ha mcm ni lah rupa mainan kat dalam The Lost World tu 


Ok ok dah abis melayan dinosour next kita pergi The Mummy plak..


Sgt panas time ni dah pukul 12 cam tu hohoho


Xdpt g mesir..jdlah dpt g mesir USS bhahaha ok kt dlm ni ada roller coaster jugak..kena masok dalam building tu..ha ok scary sgt dlm tu gelap ok..mcm2 bunyi ada..dah mcm dok dalam keranda..so aku msok ngan abg danish dulu..kakak x lepas msok..sbb xcukup tinggi...giler jauh gak nak g msok dlm tu..kena tempuh mcm2 keranda bunyian2 yg ala2 fear factor je haha..ok story skit pasal roller coaster ni..giler scary ok..bygkanlah roller coaster tu boleh gostan ke blkg..pyalah laju giler2..mcm nak terjatuh rs..aku kt sebelah abg danish dok kata..abg ok jgn riso jgn takut..pgg kuat2..pokpekpokpet..last dah abis..mmg bergetor jantung...abg danish?rilek je siap ckp...mama best wooooo mama takut x..abg x takut lgsg..erk!!!hahaha


yeahh!!!saya sudah sampai..anda???wekkk
 


mmg besar tempat The Mummy ni..best wooo

  
ok dah abis naik roller coaster..otw nak g tempat lain..terserempak ngan dis guy.ape lagi mama el gedik2 lah nak bergambor bhahaha..ok en hb yg suruh ea


cuaca time tu sgt2 panas...so kita take a break dulu..next n3 sambung :)


TIKET USS MURAH klik SINI
TUNE HOTEL DANGA BAY JB klik SINI
BAS ODYSSEY ke USS klik SINI


TRIP TO USS Part 2 Klik SINI
TRIP TO USS Part 3 Klik SINI

17 ulasan:

  1. hari keje pun boleh tahan eh org ramai kat dalam tu..haishhh makin teruja aku nak pi hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh TKI yang bekerja di negeri orang saya ibu hermawati seorang TKI DI MALAYSIA pengen pulang ke indo tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan susah gaji suami itupun buat makan sedangkan hutang banyak kebetulan suami saya buka-buka internet mendapatkan nomor KI KANJENG DEMANG katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi KI KANJENG DEMANG dan minta angka bocoran MALAYSIA angka yang di berikan 4D TOTO ternyata betul-betul tembus 100% bagi saudarah-saudara di indo mau di luar negeri apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan masalah anda hubungi KI KANJENG DEMANG di nomor (-081_234_666_039-) ini asli bukan rekayasa atau silahkan buktikan sendiri,ATAU KLIK DISINI

      Padam
  2. perghh..giler panjang..mau ponat kaki menapak nih...next time ar aku masuk..kik kik

    BalasPadam
  3. he he he...memang best dalam tu... peringatan pertama tu memang betul dan tambahan peringatan...lol..sila sediakan poket yang tebal untuk tukar SGD... currency SGD 1 : RM 2.50...he he he...sila tukar siap2... nanti kalau x cukup RM sia2 jer... mana tau kot kot nak extend lagi ke kan? *_^

    BalasPadam
  4. Header baru...cun la =)
    mesti best kan kat uss tu..bila la buleh smpai sini..

    BalasPadam
  5. baik hang cakap kat aku el. sapa mamat yg 2nd last pic tu. sekali nampak mcm bangla pun ado?

    sape yang snap photo tu? hubby hang ka? kui kui kui...

    mamat tu yang gaya lebih lebih. bwahahahaahha..

    BalasPadam
  6. wah bagus tuk rujukan aku jumaat ni muahaa..ko siap tuka baju..kene bwk spare baju sorang satu ye?

    BalasPadam
  7. bleh thn pnsnya ku tgk anak2 ko merah muka...huhu..

    dh smpi pun hg noh...alhamdulillah rezeki korang anak beranak...

    BalasPadam
  8. beb , panas gile2 ke kat sano ? adeh ..risau plak aku ..
    stroler kene bwk sdiri ye? heheh bgus2...

    time aku nk g nnt amni dh 1thn lebey , so dh beso skit..

    BalasPadam
  9. wuah! bestnye ang el...cuti2 family tu...wuah! banyaknye tmpat best kat sne ye...tak pnah p g...tp pasni confirm kumpul duit nak bwa family kat sna~

    BalasPadam
  10. wife dok ajak ni
    tp cuti sekolah mesti ramai org
    malas nak beratur kalau nak main,,,
    bila masa x da org? time tutup ker kan.. heheh

    BalasPadam
  11. dah lama saya nak USS ni tapi tak sempat lagi. Tahun 2011, sy pergi ke Singapore, tapi disebbabkan kesuntukan masa, tak smpat juga ke USS ni. Insha Allah, ada masa nnt mau pergi jugak.

    BalasPadam
  12. bestnya kak el paling best far far away tu nak pgla nanti huhu. ye betul mmg kene get ready botol kalau pg singapre haha tak selesa betul cmnela dorg boleh membuang kan haha

    BalasPadam
  13. bestnya.... meriah betul kat dalam gambar..

    BalasPadam
  14. Bestnyer tengok... Jeles..

    Kalau nk p USS ni memang kena body FIT la kan, yela nak menapak jauh :D

    BalasPadam
  15. waaaaaaa.... jeles. nak pergi gak.

    BalasPadam
  16. Jenuh menunggu la ye. Xmasuk rasa rugi pulakk.

    BalasPadam