Khamis, 9 Mei 2013

PENANG FAMOUS NASI KANDAR | NASI KANDAR DEEN JELUTONG


Lau nak mkn nasi kandaq paling best kat Penang
Mai dtg Nasi Kandar Deen Jelutong..mmg hao liaooooo hahaha
Nasi Kandar Deen ni adalah one of famous nasi kandar di Penang
Kari dia mmg kaw2 wooooo


Xkira siang malam sure org ramai beratur
Hb el lah yg kenalkan nasi kandar ni kat el
Sekali mkn terus jatuh chenta u know miahahaha


Uols lau nk mkn nasi kandaq..jgn lah dok mkn ngan sudu garfu..no feeling at all
apa baranggg mkn ngan sudu garfu...pakailah tangan baru sedappppppp feellll the food smpi jilat2 jari2 tu haha

Smlm ajak hb g dinner kat Nasi Kandar Deen Jelutong
Lama gak x pekena nasi kandaq
Smlm just take bfast jek..lunch x..so mlm smlm mmg rasa kebulur sgt2 haha
Nak masak malas..kehkehkehkeh


el pya
 
Lau el g mkn kt sini..sure el amek ayam goreng..sotong with the teluq..bendi and kuah campuq banjiro
(yg pelik teluq ikan x mkn..teluq sotong mkn plak muahaha)


hb pya


anak2 pya..


xtoleh dah kt anak si mama tu..alana skun mkn sndiri sng keje mama el :)


budak2 tu dpt ayam syp skit..cam upin ipin dengan ayam gorengnya


licin..tp abah x abis lg..anak xmkn abis abah jd mangsa :) jgn membazir katanya..kemonnn babah haha


sng je nk cari Nasi Kandar Deen Jelutong..dr bridge npk sigboard ke Georgetown terus npk tesco belah kiri..belok kiri...terus lagi jgn ikut bwh..amek jalan atas...ada roundbout..amek pukul 3..terus jek..smpi jumpa pejabat pos dan 7E..ha kt situ lah Nasi Kandar Deen..xtau gunalah gps ea anak2 haha


nota bijik: tp org lua lau dtg penang suka sgt g mkn kt Line Clear...xtahu kenapa...el nah sekali mkn situ...1st dinner date ngan hb el..kehkehkehkeh..hb nah ckp..1st time tgk awek mkn ngan tangan xde nak berlagak2 pakai sudu garfu pasai2 hb el suka kat cheq lalala

18 ulasan:

  1. elllllllllllllll

    dah la aku tgh giler nasi kandar skrg ni..oii haiii sedapnyer ku tengok lauk2 tu walaupun pinggannyer comot..apa kisah janji sedappp!

    kesat ayaq liuq..tssk tsskk

    BalasPadam
    Balasan
    1. bhahaha kena mai sini lah PM...lau x twin bb kesat ayaq liur nti caner haaaaa haha

      Padam
  2. memang sedap. aku dah makan dah... memang ramai toi la kalau time lunch beratoq sampai ke luaq luaq nun... dekat je nagn office aku. tapi makan sengsorang tak besh. kena makan ngan hang. pas tu ketawa bahak bhak. baru gojes!

    BalasPadam
    Balasan
    1. gojes lah sgt mkn nasi kandaq...haha
      lau duk penang x mkn nasi kandaq..jgn duk penang betoi dak t..
      mmpus lau zura bc ni..hahaha

      Padam
  3. akak buat sy lapar. haha

    BalasPadam
  4. dkt umah aku je tu...tp tk pernah try ok..

    sbb tekak tk brp minat nasi kandar...biasa la tekak masing2 kan..

    mmg sll lalu sini.org duk beratuq habaq hg...laki aku mmg mls nk beratuq..hahaha...

    #lantak la..ada mama el kisah kan..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tp lenkali kita mkn situ lunch ngan #genghotmama
      ang x mkn kan..share ngan aku hehe

      Padam
  5. Umakaihhhhh!!
    El, nnt bwk aku p makan situ..
    Terliur ni weh oiiii..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok bebeh..dtg penang roger...:)

      Padam
  6. aduii..penang ni kalo nk cari restoran nasik kandaq mmg senang..merata2 ada.
    tp sedap tak sedap tu yg tak tau...
    akak dh gi makan kat line clear tu..mm..kureng ler. Apsal ramai suka sgt?? huhu..

    BalasPadam
  7. Ari tu masa dok USM, member2 lebih suka p Kayu ja..

    Myra ni nasik kandaq tak berapa layan sgt ;D

    BalasPadam
  8. sedapnyer nampak..memag kaw-kaw la nampak kari tu.. penuh sepinggan

    BalasPadam
  9. nasi kandar mmg popula kan
    pernah makan di sni rasanya masa ke penang dulu
    line clear pun pernah
    org penang belanja je blom... wakawakwa

    BalasPadam
  10. nampak sedap..kari dia kemaen wallah lagi tapi ku bukan penggemar kari apatah lagi kari mamak..sekali sekala boleh lah kott..
    nanti bebila ku datang penang bawa haku pegi sane yer..hehehe

    BalasPadam
  11. terbaekkk bosss .. i like ...

    BalasPadam
  12. makcik.. boleh tak eja betul2.. pening nak baca blog ni

    BalasPadam
  13. tau x ape no tepon deen nie
    nsi kandar nie

    BalasPadam