Khamis, 23 Mei 2013

DOLI KUEYTIOW GORENG TAIPING, PERAK

 Assalamualaikum semua...selamat petang...kome2 wat ape petang2 ni haa..cer cite skit..teman kt ofis ni dok  menung je..keje xde..tp bila balik umah jd penat..hahaha

mmg dah lama el dgr pasal Doli Kueytiow Goreng kat Taiping tu...kira femes jugak lah siap masok JJCM..boleh je nak sggh bila balik kampung kat Kuala Kangsar tu..tp ntahhh rs xnak pulak

Mggu lepas abg el masok ward kat Hospital Besar Taiping. Masuk CCU sebab saluran darah dia tersumbat..kira tahap serius lah nasib abg el serah diri cepat2 kat Hospital tu sbb b4 ni dia ada mengadu sakit dada..bila pergi Hospital Kuala Kangsar..doktor kata xde pape..suh mkn ubat jek...aje giler kan....sbb tu abg el terus pergi Hospital Taiping sebab dia dah xtahan tanggung sakit..sian dia huhuhu...alhamdulilah 5hari kat situ dia menjalani pembersihan saluran darah..now dia much better and stop smoking..korg2 yg kuat  merokok tu berhentilah ea...boleh hilang nyawa ok..sayangilah keluarga anda lau anda xsayang nyawa anda sendiri..

Ok ok dah abis melawat abang kami adik beradik nak pulang...el x dpt nak balik sekali ngan diorg..balik kampunglah..sebab en. hb keje esoknya..so kakak sulung ni lau jumpa adik beradik mmg riuh skit..lam hospital pun kecoh..hahaha abg el siap ckp..kamu pelan2 skit gelak tu..sini semua org sakit jantung..xpasal2 mati dek dgor kamoo gelak hahahahahahaha sabo je lah

pas2 kakak ni ajoklah adik2 sekalian g mkn kat Doli yg femes tu...mak el pun ada sekali...cari pya cari pakai gps pun x dpt2..last round 3x bandor Taiping tu baru dpt..


kaler malap sgt pun patutlah x npk bhahaha


macam2 menu ada...yg xbest..meja xleh sambung2..so mkn lah asing2..nak riuh2 x boleh sgt..nti org npk ckp crazy ke ppuan ni hahaha


semua adik badik el balik lah...diorg balik jumaat lepas..sbb el keje sabtu..pas keje kul 3 tu terus blah 


nilah menu femes Doli..Doli Kueytiow Goreng pinggan kecik..ada je tuk pinggan besaq..el mula2 eh betul ke ni yg el order besaq pya..asal skit..terus down hahahaha...rupanya el tertukau ngan adek el...hehehe


Doli Mee Sup..ok ok je


Doli Nasi Ayam...ayam dia sedap

 Doli Mee Kari kuah pekat sgt


lau tersinggah or terlalu kat bandar Taiping ni..xmkn dah kut kat Doli ni hahaha


 nota bijik:

pusing pya pusing kan el teringat ms kecik2 dulu..mak abah el sllu bw pi sopin kat Taiping..
sopin beg baju sekolah..sopin raye..sebulan tu sure ada 2 3 kali pi Taiping..lgpun dulu tok el duk Taiping area Kemunting skun tok dah arwah tu yg jarang pergi sana...kat Taiping tu el lau sopin sllu singgah food court sebelah Fajar tu..bihun sup ayam mmg mantap..pas2 ritu el lalu mcm npk je popia yg femes tu..tp el x sure popia yg tu ke x..nti igt nak p terjah lagi sekali..kena tya kak alona cm ni

9 ulasan:

  1. comel pulak nama kedai hehehe..tapi biler ang kata tak nak singgah dah..tak pe, tak sakit ati sangat nak merasa hahahaha

    BalasPadam
  2. Wah Doli... indah khabar rupernyer. hehehe boleh la singgah time lapor kan, buat alas perut. koteow dia nampak sedap. yumm yummm..

    Hope ur brother get well soonest, adehh padah merokok kan.

    BalasPadam
  3. Tak pernah sampai taiping..kuetiaw tu cam best je..

    BalasPadam
  4. eh pesal lenkali ko tak mo masuk dah el?

    Moga moga abang hang tu makin sihat la selepas dia dah berhenti merokok yer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. pesal xdelah sedap mn doli tu t...lau 1st time nak terai ok kut..sj nak rs sbb femes sgt kut..tp 2nd time xdelah teruja sgt nak pi..biasa2 je..byk kedai lain yg sedap dr situ..thx for ur concern anyway

      Padam
  5. dulu pnh mkn masa 4, 5 tahun lepas pastu tak pnh pg dh huhu skrg dh tak sedap ke hape kak?

    BalasPadam
  6. alhamdulillah syukur abg el da sihat..aduh canne dorank bat keja...le lak dia bg ubat je kat abg ko el...adus2...ehem2 le poske menu doli tu ke sabah...krole nak jgk merase el oi~ terliur da ni~

    BalasPadam
  7. lama lak tak gi taiping tu..ingt cuti ni leh balik kampung kt perak, tak dapat lak coz mr hubby banyak keje..huhu

    BalasPadam
  8. owhh..tk pernah try lg k Doli ni, wpun duk pegi gk Taiping tu..hehe..

    tk brp sedap ke el?

    #neway..semoga abg hg cepat sembuh....haihhh laki gua dh la smoking..huhu

    BalasPadam