Khamis, 14 Mac 2013

YOB SIPUT BAKAR PULAU PINANG

YOB SIPUT BAKAR PULAU PINANG


isnin baru2 ni pas el ngeteh ngan #genghotmama
laju2 pecut balik umah sbb dah berjanji ngan diorg nak kuar g beli brg skit kt tesco
pas abis beli brg kt Tesco...hb el lalu shortcut kat blkg Rescam Pulau Pinang tu

 

then kat situ ada satu gerai tepi jalan tiap kali lalu situ petang2 or malam fuhyooo
ramai giler org mkn kt situ..so kebetulan lak petang tu el tgh cari Sotong Kangkung
tup2 lalu gerai tu ada npk sotong dan kangkung di gantung2 hahaha
terus ckp kat hb..eh eh stoppppppp!!!ada kangkung n sotong lah..nak!
oriteeeee bebeh nge3x


sekali el tgk fuhyooooo pttlah ramai siot org tudia mcm2 siput dok ada
siput sudu..siput uman..kerang bulu..siput duri haihahhhhh hangpa nak apa rebus ka bakaq ka.habaq mai hahaha
 
Gerai Yob Siput Bakar Pulau Pinang ni dkt2 area antara foodcourt Astaka Gelugor dan Masjid Gelugor  

So sbb 1st dtg sini..el n hb nak torai kerang bulu...hahaha
1/2kg RM5.00 skit je lah dpt ratah sj nk mencuba hehehe


mai dah menu kami..kerang bulu bakar...cicah asam dia mmg terbaekkkkk sgt2...:)


 close up kerang tu...ikutlah lau bkk2..besar isi..kdg2 bkk2 tudia halus kocik je haha xpueh ooo mkn


sotong kangkung..mmg terbaik..kuah dia perghhhhhhhh mantop aii tell uuuuu..smpi alana pun leh mkn ok haaaaaaaaaa sedap kuah dia


ni keadaan belah malam..mmg hot spot ok..org ramai saje
 

dah msok lam tv1 and tv3 hohoho

 


sape2 yg nak mkn aneka siput..dan hantu siput boleh try dtg kt Yob Siput Bakar Pulau Pinang hahaha promote ko!


nak tahu lebih detail nah hambek FB Yob :)

urusniaga: 5.30ptg-11malam
Ahad tutup

inshaa Allah nak terjah lagi..nk mkn siput lain plakk
tp kt situ ada gerai lain jugak..kedai tomyam..so lau ada yg xleh mkn siput2 ni
leh order menu lain hehe

14 ulasan:

  1. Uishh segala jenis siput ada... tak pernah lak rasa siput2 tersebut. Kerang bulu hahahah teringat kat my brother kalut I lambat rebus kerang tuk dia,cakap dah bebrulu dah kerang dia menunggu. Huhuh rindu la pulok.

    BalasPadam
  2. ha weh...mmg duk cari kedai ni baq hang!

    pernah tgk masuk TV ritu..tp tk sure tang mana..

    thks beb..sbb share kt sini...

    ciom hang..hehe

    BalasPadam
  3. alahai kak kuah dia macam terbaek je.hmm tapi takkan nak ke Penang semata2 nak sedut siput?uhuk2

    BalasPadam
  4. sedap nye...Sy Suke sgt mknan Mcm ni.

    BalasPadam
  5. penang memang syurga makanan...

    sebab tu hasilnya badan2 sihat macam saya ni haha

    BalasPadam
  6. Ok, nanti bila2 boleh terjah :D

    BalasPadam
  7. jeles !!..mama kena kurangkan makan seafood jenis cengkerang..nampak sedap !!..

    BalasPadam
  8. fuyyooo..macam2 jenis siput adaaaaa..hihi..tapi ila suka kerang jer..hehe..yg lain ..belum cuba lagi...

    BalasPadam
  9. Pernah makan siput sedut je. Siput lain tak pernah makan lagi. Sedap eh? Hee~

    BalasPadam
  10. kalau ke penang nanti boleh singgah nih
    menarik menu :)

    BalasPadam
  11. nape takde bulu pun kat kerang bulu tu ? hahaha

    terliur tengok . lame tak makan kerang bakar . sobs T__T

    BalasPadam
  12. sotong kangkung tu.... ohhh!!

    BalasPadam
  13. berbuka puasa dengan apa hari ini...

    BalasPadam