Rabu, 20 Mac 2013

SHORT TRIP : PULAU AMAN (2) | PERKAMPUNGAN NELAYAN PULAU AMAN

ekceli hari Ahad lepas el pergi jalan2 kat Pulau Aman ni sjlah nk bw budak2 tu nek bot..haaaa bila dgr nak nek bot kemain teruja..nak pakai baju pun dok tya.. 

kakak arwen: mama nak nek bot?
abg danish: kita nak nek bot ke mama? 
alana: mamaaaaa..mamaaaa (tarik baju) 
mama: tulunnnnnnnnnnn syp boleh dakkkkkkkkkkk..mama nak siap niiii angpa g tgu lam keteeeeeeeeeeee 

haaaa mama dah naik hantu..nk bersiap pun xbleh..kiri kanan dpn belakang abis haha 

Senang rupanya nak pi Pulau Aman ni..dr Jambatan Pulau Pinang..terus smpi Tol Juru..amek exit ke Bukit Tambun ha kt situ ada signboard Jeti Pulau Aman...ikut jalan menghala ke Stadium Batu Kawan..dun worry ikut je sigboard situ Inshaa Allah kejap je sampai...hehe 


Landmark Pulau Aman



Jom nek bot Dewasa RM6
Kanak2 RM4
Kanak2 bwh 4tahun kebwh free


Bot awal pukul 10pagi..last trip dr Perkampungan Pulau Aman ke Jeti Pulau Aman pukul 6petang


Ekceli tmpt ni ni sesuai tuk org giler mancing...mcm2 ada udang lipan..ketam..ikan haiihh semualah


Chalet Perkampung Pulau Aman..cantek..ekceli ada gambar kami semua kt sini..tp huwaaaaaaa el bg hilang..sayangnya huhu..byk gambar comey2 kt sini hahaha demmmm!!
 

Masa jalan2 kat area perkampungan tu mcm2 kami jumpa binatang peliharaan org2 kampung disitu..contohnya cam burung Nuri ni

ni plak mcm rabbit tp xrabbit..telinga semacam jek haha


 El nyanyikan tuk uols lagu ni ok..enjoyyyyy!hahahaha

Every time I see uols my heart bergoncang
Every time I think of uols pagi and petang
I forget to eat my makan
Coz there's no other uols but this one

Underneath pokok klapak

I will wait for you

Oh uols hear me lah

Don't tutup pintu
Coz your hair is like penyapu
Coz I know it is full of kutu...

hahahahahah like it..luv it...lebiu uols hahaha
 

 Sekitar kampung nelayan..


Belah sana tu Negara Jepun wakakaka


Satu2nye sekolah rendah kt sini


Pusing lagi pusing


Pusing pya pusing..xde apa dah..udah lah weiiii jom balik haha



Byk tempat el xpi..sbb dah berpeluh pusing2..bergambar bagai..cari telaga emas..tp xjumpa2..eh pulau kecik jek pun..apadaaa..gpun el dtg sini nak tgk udang lipan yg diorg kata murah tu n nk rasa Mee Udang Pulau Aman yg femes tu hehe..next n3 ok

13 ulasan:

  1. Ooo baru tau kt penang pulau ni

    Cepat up entry makan-makan. Sy mmg suka bab mkn kak hihi

    BalasPadam
  2. wahh best nye tmpt tu ..

    aku kalau nk g kg nelayan , balik kg abah aku ... atok aku nelayan kg mmg tepi laut kuala pahang

    BalasPadam
  3. Cantikkk!!
    Wahh siap ada lagu Pokok kelapak lagi :)

    BalasPadam
  4. aku nak join nyanyi ngan hang gak la..sambil nari poco poco boleh?

    BalasPadam
  5. best2

    aku tak mcm mn hg dh penat berpeluh2 tu..hikss

    BalasPadam
  6. lama x dengar lagu underneath pokok klapak tu...sweet...

    BalasPadam
  7. Pernah sampai sini... pekena mee udang best.... selak udang baru nampak mee... tapi masa pergi dulu jeti lama... skang dah cantik dah...

    BalasPadam
  8. mama nie gawang aaaaa....takot itew!
    miahahahaa

    BalasPadam
  9. Cantik dan aman sekali Pulau Aman ni. 3 tahun belajar kt USM dulu tapi tak sempat pula ke pulau ni.

    BalasPadam
  10. ist time dgar nama pulau ne.. nmpak cntik je kan

    BalasPadam
  11. mmg nk gi sini jgk...hehe..

    Apsal leh terhilang gambar?? terdelete ke??
    aiseyy....el kena gi lagi laa ni..hehe

    BalasPadam
  12. ehem cantiknya tempat tu..tak pernah sampai sini lagi..thanks El atas info ni.. :)

    BalasPadam