Selasa, 19 Mac 2013

SHORT TRIP : PULAU AMAN (1) | JETI PULAU AMAN

 yea akhirnya weols jejak gak kaki ke Pulau Aman ni
dulu ajab hb..dia mati2 xmo g..katanya xde pape kt sn
kali ni ajak..nak pulak dia..lompat2 suka haha


kami di Jeti Pulau Aman, Batu Kawan


 jenuh suh budak2 tu dok diam...huh haha



nape x nek2 bot tu..haaa tetiba hb kata dia tertinggal kunci lam kete..haaa x naye ke uols..so terpksa lah kami tggu dkt 20minit gak lah..sib bek lah boleh bkk pintu kete tu dgn pertolongan org2 kt situ..abah ni careless sgt lah haha..mama dah naik tanduk..tp byk2 istifar dan cuba bertendang hahaha..xmo angin2..kita nak enjoy2 kan anak2 kan kan..muka abg tu dah lain sbb org lain dah nek bot..cepatlah  mama..mn abah ni..apalah abah ni..suka lambat2 hahahaha



ok.lets go bebeh..giler kelakar nek bot ni..abis kena tempias air laut..sbb dok tepi sgt..tertelan jugak el ngan air masin laut tu hahaha


Tu Jeti Pulau Aman..pulau nelayan ni..sape2 tau n nah dtg sini..Pulau Aman terkenal dgn apa ye tuan puan..ye betulll pandaiiiiiiii MEE UDANG PULAU AMAN hehe


Oh yeahhh dah sampai..giler panas uols kt sini..peluh2 mak haha


Jom jalan2..pusing2..kita tgk apa yg ada kt sini ye


Hb ape lagi..snap sn sini..nak asal skill yg dah lama x asah haha




Ok t sambung plak..cheq nak sambung wat keje ni...

16 ulasan:

  1. kila pon pernah sampai sana dengan membe2.... mkn mee udang. sesat2 nak ke jeti, last2 dekat traffic light sempat tanye pakcik bas rapid mcm mana nak ke sana.....teringat, senyum sorang2 :D

    BalasPadam
  2. aku memang suka mee udang pulau aman ni. sedap. yang best tu kat sana banyak tul pokok SUKUN

    BalasPadam
  3. aku penah pegi lama dh ler..bot dia mmg rendah je..kena abis muka tempias air laut...

    in shaa Allah nk pergi lain nnti....

    BalasPadam
  4. pulau aman? x pernah pegi dan baru first time dengar ni... occay jugak tengok environment dia...

    BalasPadam
  5. seronok jalan2...wan tak penah jejak kaki lg kat pulau yg aman tuh

    BalasPadam
  6. kat ane pulau aman ni..tak pernah pg

    BalasPadam
  7. Seronoknyaaaa jalan2 kesana ;)

    BalasPadam
  8. first time dgr, kat mana tu? bagi landmark, hujung bulan ni nk turun penang..hehe

    BalasPadam
  9. seronok nyer, adhoc jer naik bot senang anytime.

    BalasPadam
  10. ehem..mama tak pernah sampai sana lagi.. :(

    BalasPadam
  11. bestnya bercuti...snap jgn x snap...posing jangan x posing..huhu

    BalasPadam
  12. cik abg akak....dh lama dh ajak gi pulau aman ni...brp kali dh tp asek tak berkesempatannnn jer nk sampai sana...takde rezeki lagi lah, el...

    citer apa lagi best kat sana!!! akak tunggu ni..hehe

    BalasPadam
  13. Pulau aman ni kat perak ke kak? first time dgr.

    eh si abang mcm dh tembam la. ke sebab rambut pendek? hehe

    BalasPadam
  14. best ropanya.. aku pon ada ajak nasir p
    dia x mooooo

    BalasPadam
  15. Dah lama tak terah sini, bukan jauh pun tp tak tau nak buat pe kat sana selain dari makan seafood segar..hehee

    BalasPadam