Jumaat, 15 Februari 2013

MI SEDAAP MEMANG SEDAPPPP


Bila ku laparrrr ku mencari dirimu Oh megi Pujaan Atiku hahaha
(sila nyanyi mcm lagu Ramlah Ram tu bila ku rindu kui3x)

 
rini el x mkn lunch..mulalah perot lapar pedih petang2 ni..el dah standby megi time balik umah tghari td..sempat jenguk gak kt dapur td..mil msk gulai kari..ermm rs kenyang lagi time tu sbb pg dah bedal nasi lemak..oh 2bungkus ok hahaha


megi ni pun el bedal 2bungkus gak..hahahaha el mmg suka 'DUA' tp telor nya satu sj..kolestrol ok..hahaha kolestrol lah sgt derrr kahkahkahh..lau mkn satu bungkus cam xmkn jek..telur tu mmg WAJIB haha..telur tu el bw dr rumah haha so el msk pki microwave

Dulu el sllu beli brand Maggi either kari or ayam mesti beli wat stock kt umah kot2 bila malas nk msk or tgh lapar giler2 leh je msk megi hahaha w/pun tahu xelok mkn megi..ate perut teman lapo ni je yg laju untuk dimsk hahahaha

Kali ni sejak en.suami bertukar ke brand Mi Sedaap ni mmg kari dia len mcm..mmg kaw2 pya kari..sedap dr brand maggi tu...mcm2 perencah ada..mmg npk pekat..alhamdulilah kenyang


try mi sedaap goreng lagi best!

31 ulasan:

  1. buat perut aku lapau balik tau.. pdhal br je togok milo panas 1 mug..

    BalasPadam
    Balasan
    1. xcukup tu kak..ape lagi bedallah megi haha

      Padam
  2. Lama dah tak makan mi sedap ni ;D
    Nampak sedap gambar yang ada telur tu ^_^ hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg sedap...try rs tgk
      lau x rs xtahu sedap kan
      tp ikut tekak masing2lah da kata sedap ad kata x..hehe

      Padam
  3. kite tak suka sgt mi sedap ni , kalau yg goreng punya mmg best .. feveret ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. hat goreng tu k.el nak msk..mmg sedap sgt...tu lau goreng sekali ngan telur mmg super sedaap haha

      Padam
  4. Muni salu try megi kari je kak el. Mak asyik bli yg tu je xnk tukr lgsung. Ni tgk megi kak el dgn telur rase mcm sdp plk tmbh2 tgh ujan ni. Akn cuba pujuk mak tuk bli mi sedap pulk. Hehehe.

    BalasPadam
    Balasan
    1. alah murni beli lah syp2..then msk lah try tgk sedap x..hahah jgn kabo mak ok :) janji cross jari :P

      Padam
  5. ntah ler...dh penah rasa tp rasa biasa je..hehe.

    Paling akak tak suka jenama CINTAN, ngee

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu el pun mkn hat Cintan pya..pas2 en. suami x gemo sgt..tukar pd maggi...setia maggi smpi terjumpa mi sedaap ni terus dia jatuh chenta..el pun jatuh sekali hehehe

      Padam
  6. gara2 entri ko ni el aku truk p market beli megi sedap..ternyata...mmg sodap!!!! hingga menjilat jari tu!!! hihihi~

    BalasPadam
    Balasan
    1. fuhyoo penangan mi sedap el ang pi beli krole..cayalah..sedap wa ckp sm lu kan haha

      Padam
    2. tau xpew...ni pon cam tak puas lagi~ esok kompom mam lagi yeah!

      Padam
  7. serius ke akak sorg je 2 bungkus? haha kalau sy mmg tak mampu nak habiskan :p

    sy setia pada maggi je hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. aah 2bgkus cha..mmg mcm tu dr dulu
      sbb 1bgkus cam xmkn jek..2 3 kali msok mulut dh abis xfeel hahahaha
      nak wat caner perut gajah haha

      Padam
  8. sesekali layan mee sedap pun best jugak kan EL !!.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg best..nk layan mi ni kena ada timing..betul2 lapar..haaa baru feel nk mkn haha

      Padam
  9. Wehh..bknnya hg suka telo dua butir kah? Kah kah...:-)

    BalasPadam
  10. memey sedap hok ni.. heehe saya suka brand ni tapi sini payah owh nak cari.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ofkoslah payah nk cari..tp penah ada ke kt sn..t suh sape2 poskan :)

      Padam
    2. sini banyak megi, tapi thailand mari la. ada jugak yg sedap.

      Padam
  11. saya penah jumpa ulat dlm megi! yewww

    BalasPadam
    Balasan
    1. ulat???nasib berbau...adakah ini menghalang anda memakan megi hahaha..fikir2kanlah aummmm tp ini siriyesssssss

      Padam
  12. kite pun suke maggi sesangat tp tak helok tau makan selalu :p

    btw ciskek dah siap tu, meh laa dtg makan haha :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. im coming home im coming
      nakkkkkkkkkkkkk kdg2 yg hodoh tu indah...ok ok haha

      Padam
  13. mi sedap goreng pilihan saya!!!huh! dulu kemaruk dengan migoreng dia sampai sekali mkn pat bungkus!!gilaa betul..kalah2 makan bela hantu raya..hoho..

    BalasPadam
    Balasan
    1. wow..igt k.el yg kebuluq smpi bedal 2bgkus ada lg terer 4bgkus hahah syabas betey..itu betul2 lapar n sedap kan mn leh 1 bgkus kan cayalah neesa

      Padam
  14. memang sedapppppp.... sekali sekala je makan...

    BalasPadam
  15. sedap kan mia...aah betul skali sekali boleh lah...hehehe

    BalasPadam