Sabtu, 5 Januari 2013

TECHNICIAN YANG TAK BERTAULIAH

tuk bahagian teknikal or quality control bukan aku yg handle pun...tp dah aku kena bertggjwb..hermm aku bkn expert pun bab natang ni..dulu kt ofis aku ni ada sorg cina yg specalize dlm computering..tp skun dia dah resign..bos plak xmo amek new staff..so dia ckp..now u have to learn...dont say i tak tahu..adoyaiiii..


hotak x hotak bos aku tu..aku ni mn ada basic computerization (ha hambek ko haha) yg tahu pun on computer..yg simple2 je lah tahu..instal menginstall pun kdg2 je tau..kdg2 tu dah install x timbul lak...window2/program2 ni aku pun bkn pndai sgt...lagi2 lau tiba2 computer xleh on..kipas jalan..ha ape yg rosak hahaha..jenuh pikio weiiii..


kdg2 tu aku main tibai jek...alhamdulilah lah kdg2 menjadi..kdg2..i fedup..lantak pi hahaha janji aku dh bg tau boss..this computer cannot use anymore...huh


ha smpi 2 cpu aku kena test..pasai pa 1 tu xleh..kena cuba try test cpu lain ok x..hoho


dah siap pun..kdg2 lau bosan sgt ngadap keje..aku suka dok lam computer lab ni...buatlah ape2 pun..check computer ok ke x..then sambil2 tu leh layan utube..layan program betul atau bohong xpun layan maharaja lawak..haaa berdekah2 lam bilik tu sorg2 smpi lah nak balik...hahahaha

6 ulasan:

  1. hahaha jaga2 kang kena shot habisler......hati2...

    BalasPadam
  2. ehem okla lah tu EL..kalau mama yg repair hancuk.. terus kena campak kelaut computer tu.. ha2..

    BalasPadam
  3. jaga2 sis...kang melotup!haha

    BalasPadam
  4. kalay try2 tu boleh la.. hahaha

    BalasPadam
  5. wah terer nya akak godek godek ni ek . haha

    BalasPadam
  6. amboii dah jd technician dah ni...

    BalasPadam