Selasa, 29 Januari 2013

REMY ISHAK TAWAR RM2 RIBU UNTUK JADI KEKASIH SEHARI?

mesti korg laju2 dtg bc n3 ni kan..haha
aku pun laju2 bc kt ohbulan td..sekali tipah tertipu (ada hati nk jd kekasih remy haha)


 
 Ini semua hanyalah lakonan semata daripada Remy Ishak dan Nadiya Nisaa untuk telefilem istimewa arahan Kabir Bhatia. Telefilem berjudul ‘XOXO’ akan menemui penonton TV9 pada 30 Januari nanti dalam Skrin Di 9 jam 8.30 malam.

 
Ia mengisahkan tentang Nadiya Nisaa ditawarkan duit untuk menjadi kekasih Remy Ishak selama sehari. Pada mulanya lakonan mereka berjalan lancar tetapi penipuan Nadiya Nisaa terbongkar oleh adik perempuan Remy. Rupanya pemilik cinta Remy adalah seorang gadis comel bernama Aleesha.


 ‘XOXO’ mengisahkan hubungan percintaan jarak jauh antara Haziq (Remy Ishak) yang jauh berada di London yang masih menuntut di salah sebuah universiti terkemuka di sana manakala, Aleesha (Tiz Zaqyah) teman wanitanya yang telah dikenali selama 2 tahun hanya melalui laman sosial Facebook berada di Malaysia dan bekerja di sebuah syarikat pengiklanan. Kerana tidak sabar menunggu kepulangan kekasih pujaan hatinya pulang ke Malaysia, Aleesha telah pergi ke London untuk membuat kejutan sekaligus bertemu Haziq buat pertama kali.

 
Sebaik tiba di London, Aleesha hampir pitam apabila diberitahu oleh rakan serumah Haziq bernama Johan (Josiah Hogan) bahawa Haziq telah pulang ke Malaysia. Keadaan menjadi rumit apabila dompet serta passport Aleesha tertinggal di dalam teksi yang dinaikinya dan terpaksa menumpang di rumah Johan. Johan berjanji akan membantu Aleesha walaupun sebenarnya dia mempunyai niat lain untuk mempergunakan Aleesha.

Barisan pelakon gandingan Remy Ishak, Tiz Zaqyah dan juga Nadiya Nisaa. Telefilem XOXO ini turut dibintangi oleh Josiah Hogan dan Bonda Hajah Afida Es.



nota bijik: cam best plak cite ni..lau tgk remy teringat aku dia berlakon bangla
gandingan ngan Abby cite ape aku lupa..n sllu mis tgk drama2 kt TV9 ni..hope kali ni xlupa lah..hehehe  

11 ulasan:

  1. meh sini uncle tawar 2 posen jadi kekasih sehari hahahha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bg free pun ambo xnak...xsiorrr ambo..kahkahkahhhh

      Padam
  2. hurmmm tiz dan remmy .. mereka x bercinta dah kan ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. xde rezeki dorg nak bersama kan kak..aah dorg dah clash..dorg mmg sweet together...:)

      Padam
  3. eh eh.. dorang ni ok je kan, lepas putus boleh plak berlakon. boleh jumpa jumpaan. berlakon bercintan cintin plak tu. klau aku le.. putus putus.. pas tu sure sambung . kahhhhh.... hati kerak nasi la katakan.

    jln citer mcm best je.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah kan..derang profesional..tp giler xde apa2 perasaan ms berlakon tu kan..hahaha

      Padam
  4. perghh tak sabau nak nengoknya ! macam kelakar kelakar sweet gitu citernya . hee

    BalasPadam
  5. mcm best aje citer ni..kelakar tak??

    BalasPadam
  6. Mesti best citer ni ;D Kena tengok ni nanti ^_^

    BalasPadam
  7. assalam EL..skrg ni mama rasa citer2 kat TV9 semakin hebat & menarik..ni mama baru habis tenguk citer `dlm setiap sujud`..psycho betul `hb` jannah tu..menyampah !!.. ha2x..
    ehem mama pun akan tgk xoxo ni..

    BalasPadam
  8. mcm best tp mcm la aku sempat tgk huuu

    BalasPadam