Khamis, 3 Januari 2013

1st DAY DANISH SCHOOL


cuti pjg dah abis..bermulalah pengembaraan dan pembelajaran abg danish ke sekolah baru..tahun ni aku register beliau kt pra sekolah di Sekolah Rendah Bayan Baru

aku yg excited apply cuti 2hari 1/2 day..sj seronok nak tgk gelagat beliau mula2 msok sekolah..last2 pas antar beliau sekolah aku balik tido hahaha

1st day sekolah abg danish mmg gud boy..murid2 lain seronok main..beliau duduk diam jek..bila aku kata..abg pi lah join kwn2 main..boleh beliau jawab "abg nak belajar dulu baru boleh main" ish cam nak cry
plak aku bila dgr dia jwb mcm tu..oh anak aku ni ke gara2 mama sllu nasihat bila sekolah tahun lepas hahaha

bila tya kat beliau best x sekolah sini..mn best sekolah dulu ke sekolah sini

best lah mama sekolah sini...alhamdulilah abg danish sgt suka sekolah sini..cuma aku x tahu cara pembelajaran pra sekolah mcm mn..hope lebih baik dr sekolah dulu

tp sian pulak abg danish..sbb tahun lepas sekolah kt usm tu pas sekolah sure ada Qiraati..dan skun abg danish dah Qiraati 2..dah pandai dah baca ayat2 and surah pendek..2 hari persekolahan lau balik jek..beliau tanya..mama...hari ini xde alif ba ta...alololo sian pulak aku dgr..xpe2..yg tu nti mama ajarkan ok..nti naik darjah 1..mama register abg kat Kafa USM ok


 sekolah ni xde baju uniform lagi..pakai tshirt putih ngan tracksuit dulu..comey x abg danish haha


dalam kelas tu dia lah paling besar dan tinggi..dah org paling last balik haha dah jd kapten pulak dia


Sri Ixora nama kelas beliau

Pagi2 ada bfast..kokokrunch...:)

12tghari balik time..1st day manja lebih suh kita lak pakaikan kasut sekolah..rini xdpt nak pakaikan..hahaha jerit kt dia pakai sndiri lah abg woiii haha

Tahun dpn dah darjah 1..woohoooo cepatnya :)

Semoga abg enjoy belajar dan menjadi insan yang cerdik pandai ahaks :) amin

5 ulasan:

  1. abg aaron dah masuk skolah..wehuuuu....

    BalasPadam
  2. good boy abg danish ni.....

    dia paling tggi n bsr ek..dia ikut baka bapak dia arr tu..hehe

    BalasPadam
  3. Sama ar anak kita kan..sebaya...best gak tgk danish msuk pra school nie..ritu aku nk hantar pra school kt recsam but anak aku x mau lak...

    Ohh..bagus la kt usm ada kafa noh..nnt hg bgtau aku gk k..leh daftar nureen kt situ gak..:-)

    BalasPadam