Ahad, 30 Disember 2012

RAGAM ANAK2 KETIKA BERSHOPPING

 kowg igt sng ke nak bershopping bila bw budak2 tu sekali..mmg x menang tgn..tu pasal aku x berani nak bw budak2 tu kuar without abah derang...

sorg hujung sana..sorg hujung sini...sorg ntah mana2 msok lam baju segala..jerit jerit pggey nama anak dah sinonim ngan kami..lantak pi lah org nak pandang janji anak2 aku ada..haha


 ha cer tgk lau duduk cam ni diam2 xpelah..sukati lah ko nak woiii haha

kdg2 comey lak derang ni wat pagai masing2...hehe

hat kecik ni toksah ckp lah...xleh dok diam lgsg..kdg2 kita tgh dok ngetest kasut dia lari kuar kedai msok kedai sebelah wakakaka..jenuh paggey..alanaaaaaaaaaaa alanaaaaaaaaaa...dtg balik ngan muka x bersalah sengeh2...adoyaiiii

hat ni kakak...pun sm perangai penin dah mn satu aku nak tgk ni hehe

kowg tgk tu kakak arwen siap merangkak lam rak kasut hahaha..abg dah besar x kesah sgt..tp kdg2 tu dia leh ilang mcm tu je..pgey pya pgey x jwb..tgk2 ada je tepi kita..fuhhhhh hehe


cari kasut derang ritu xde stok n kaler yg nak tu pun xde...sales girl tu baik hati pulak call semua branch pun xde gak...so kita postpone lagi nak beli kasut..otw balik budak2 ni npk natang ni sure nak nek pya..sllu aku x bg..tp dah kesian pulak kasut xdpt penat kan jalan2..so bg nek pi lahhh


derang ni ok je lau aku kata x boleh nek..xdelah merajuk2..hehe dah fhm sgt ngan pagai mama dia

org tua ni pun nk gak..katanya nak nek kete kebal soldier..hehehe sukati ko lah abang woiii


perfecto!!

ok ok nak story kt uols...selama 2/3 hari kami berturut2 mencari kasut tuk alana and arwen..either one lah..tgk bajet jugak...so kat belah penang ni mmg dah xde stok/kaler yg kami nak..so smlm kami try cari gak area belah seberang dekat Jusco Perda...

Alhamdulilah stok n kaler yg kami nak ada...mula2 tu kami nak beli tuk arwen..then sian pulak kat alana xde kasut..beli dua2 sekali..tetiba abg sound...mama..abg pya xde ke..abg nak jugak...ha??abg next time la beli...alah bleh la mama ni kasut ni abg nak ni cantek lah mama...yg ni mama bleh laaaa...adoiiii caner ni...(sambil dok pokpekpokpek sempat wat kira2 lam palahotak) tolak sn sini ermmm ada lah bajet skit...haa rezeki derang lah...bajet tuk mama..mama bg kt abg...xpelah mama xde kasut janji anak2 mama ada kasut cantek dahhh hehe


for abg..kakak n adik :)




Layankan aje

pagi ni in sha Allah kami akan berangkat ke kampung..igtkan nak balik mlm smlm tp en. somi nak tgk wrestling pulak coz kt kpg xde cenel tu huhu

balik kpg ni sbb nak celebrate besday arwen 1/1 t..aah arwen lahir tahun baru..hehe asik celebrate kt sini je kan..budak2 tu lau dgr nak balik kpg...mmg seronok..sbb dpt jumpa kezen 2 org tu...

dan pencarian kami untuk sekian kali telah berjaya..apa dia?

pg smlm aku cuti sbb nak antaq abg danish ada orientasi pra sekolah..so far so good dia lam kelas..mmg seronok dia dpt bersekolah..abg danish ckp mama abg sukalah sekolah ni..sekolah ni cantek dr sekolah ungu tu hahah dulu sekolah kt usm pki baju ungu...lega aku lau dia ckp cam tu..hehe

dah abis orientasi abg danish...balik umah jap tido..pas2 dah selesai masak tghari kuar ngan abg danish jap g tesco


melayan karenah abg danish

i am spiderman  


malam lak kami pi terjah Jusco Perda..mencari sesuatu hehe

selipar pink :) 


kami lapar mkn Big Apple 

 Dan inilah pencarian kami..yeaaaaa hehe



Sabtu, 29 Disember 2012

TANDUK CAFE BUKIT JAMBUL

org kata penang ni food heaven..ntah lah aku no komen sbb aku yg dok penang ni dok penin kapla dok cari kt kedai mkn yg best..alih2 pi mai pi mai tang tu gak...mostly yg best2 food kt penang ni byk yg cina kot..ntahlah kome dtg n kaji selidik lah sndiri hahaha

korg penah x..dok lam kete.xtau nak pi mkn mn..tya en. somi nak mkn tang mn...dia tya kita balik..last2 gaduh lam kete.. org tu slh org ni..org ni salah org tu..ha tu psl mkn pun nak gadoh hahaha

last2 en. somi terus suggest mkn kt Tanduk Cafe area Bukit Jambul belakang Nasi Kayu..dulu kedai mkn tu lain..skun dah tukar owner n byk pulak variety mknan kt situ...yg xleh bla ada seperiuk besar segala sup kt situ...


Tanduk Cafe dari Bihun Sup Utara Sate Char koay Teow and Tomyam Semua ada..


Mine...Bihun Hong Kong..siyes doh mmg ada Bihun Hong Kong ni aku igtkan Bihun Kungfu..sbb sejibik serupa ok
 

En. somi order Nasi Goreng Daging Paprik
 

Nasi Goreng Ayam order by Abg Danish..xabis abah dia tulun abis kan :)
 

Bihun Sup kosong order by Kakak Arwen...coz xmkn sayur mayur tu yg kosong..kang taruh semua satu keje lak aku nak kutip buang hehe...oh yea..abg danish mtk smangkuk gak hehe
 

Abg danish order ABC...bkn dia mkn pun...main2 mknnya..yg abiskan abah dia lah haha
aku x suka sgt ABC ni..lau ada cendol mmg aku order..hantu cendol aku ni muahaha


siyes sedap makanan kt sini

Jumaat, 28 Disember 2012

GAMBAR PERNIKAHAN FAZURINA DAN HYKAL


Kecoh dengan isu dituduh kahwin lari, Fazurina dan Hykal tetap gembira bersama dan pada hari Isnin yang lepas




GAMBAR PERNIKAHAN KHAIRUL FAHMI (APEX) DAN LEUNIEY


 Tahniah diucapkan pada pasangan pengantin baru, Khairul Fahmi Che Mat (Apex), 23, dan juga Leuniey Natasha, 21.

  
Diijabkabulkan oleh Imam Tua Mukim Pasir Pekan, Ustaz Ab Ghani Ab Talib, hanya dengan sekali lafaz sahaja Apex dan Leuniey telah sah bergelar suami isteri sekitar jam 10.25 pagi tadi. Majlis pernikahan pasangan mempelai ini telah berlangsung di kediaman pengantin perempuan di Pasir Pekan, Tumpat, Kelantan.

Rombongan pihak lelaki yang dihadiri oleh ahli keluarga Apex telah menghantar 7 dulang hantaran bersama mas kahwin berjumlah RM19,000. Antaranya ialah kain sepasang, minyak wangi, alat solekan serta jam tangan, beg tangan, kasut, cincin serta sirih junjung.

Manakala pihak Leuniey pula telah membalas 7 dulang hantaran berupa kain sepasang, jam tangan, kasut, minyak wangi, cincin dan sirih junjung, dompet serta tali pinggan dan kemeja.








sumber

eh bkn nik aziz ke yg nikahkan derang...papepun tahniah tuk derang..smoga bahagia sllu :) 

gambar PERKAHWINAN Apex dan Leuniey klik SINI

gambar PERSANDINGAN Apex dan Leuniey klik SINI

gambar majlis RESEPSI Apex dan Leuniey klik SINI

BERPOTLUCK BERSAMA RAKAN BLOGGER

hari selasa lepas kebetulan ada sorg rakan blogger dr Shah Alam mai penang iaitu eb (ada yg kenal ke)...nureen as ketua kumpulan hahaha telah suggest nak wat potluck kat rumah beliau..yeaaaaa...nureen x abis2 publish menu2 terhebat beliau di dalam wasap..hehehe teruja betul ea hahaha

so eb smpi kt umah nureen lam kul 12 gitu...aku ngan angkatan tentera telah terjah ke rumah nureen pas zohor..kenal eb ni sbb di introduce kan oleh nureen jugak...

geng hot mama yg join potluck ni ialah zura or glemer ngan pangilan zuraiwan ekekeke..dan myra yg nun jauh dr bagan pun join gak...myra ni baru kenal

menu
nureen - pavlova, coklat crepe, apam polkodot, trifle puding
aku - bihun singapore ngan donut
myra - spageti n bihun goreng
zura - kek

  copy paste dr blog myra..halal eh myra hehe


tgk2 semua menu2 ni terasa lapar pulak hehe
 


coklat crepe ngan trifle puding tu asik dok teringat je lah sedap sgt
 

kek yg dirasmikan oleh ellesya anak nureen hehe
 

ni baru 5 org penuh meja haha lau 10 org..kena bw meja sndiri kahhhhh
 

mama2 tunjuk jari jek..yg potong princess ellesya haha
 

kek ngan ellesya mmg xdapek dipisahkan..bleh je aku ckp kt ellesya..this kek for mama only..budak2 xleh mkn..oh no dah wat muka nk ngis..ok ok ameklah kek ni..ni kek ellesya haaha...kecut perut aku kehkehkeh
 

kaum bapak yg borak kt luar msok2 kelaparan haha
 

gift dr cameron thx eb..aku mati2 igt pencuci muka kahhhhhh
 

dah abis meroyan lam umah..kita meroyan kat luar rumah...sib bek tangga tu kuat kome woiii haha


byk gambar tp amek yg ok ok sj hehe..thx nureen adakan potluck kt umah ang..n thx semua yg meriahkan potluck ritu..mknan yg super best..n kwn yg super sporting..aiii loikeeee

Khamis, 27 Disember 2012

DRAMA SETIA HUJUNG NYAWA


skun ni slot akasia kt tv3 ada cite baru..ish2 skun ni main2 novel2 lak ea..hehe...not bad lah cite ni


 Antara pelakon yang membintangi drama Setia Hujung Nyawa ini ialah Ryzal Jaafar, Nelydia Senrose, Hairul Azreen dan Amar Asyraf

 
SINOPSIS SETIA HUJUNG NYAWA

Pengantin perempuan lari?



Inilah takdir yang telah menemukan jodoh antara Ersalina Imani dan Zain Hakimi. Ersalina sangat cantik, matang, berbudi bahasa, kira cukup pakej walaupun baru umur 18 tahun. 



Zain Hakimi panasaran tatkala tunangannya Sofea melarikan diri ke luar Negara disaat majlis perkahwinan mereka bakal berlangsung. Datin Adibah iaitu mummy Zain sedaya upaya mencari pengganti kepada menantu tidak jadinya. Zain hanya menurut untuk menjaga maruah keluarga. Seseorang perlu menggantikan tempat Sofea demi maruah keluarga. 



Datin Adibah kalut mencari bakal menantu bidan terjunnya. Kala terpandang Ersalina Imani, hatinya terus terpaut. Gadis itu segera dilamar. Haliza iaitu mama Ersalina dan Datin Adibah merupakan rakan berpersatuan. Bagai orang menggantuk yang disorongkan bantal, Haliza menerima lamaran untuk anak gadisnya atas sebab tertentu.


Satu rahsia besar cuba disembunyikan oleh Haliza yang melibatkan maruah keluarga. Ersalina telah pengsan di rumah dan disahkan hamil. Hancur hati seorang ibu apabila maruah diri seorang anak yang dikasihinya tergadai hanya kerana nafsu remaja. Dr. Sofea iaitu Dr peribadi keluarga Haliza telah diminta merahsiakan perkara ini dari Ersalina dan semua orang.



Demi menyelamatkan maruah keluarga, Haliza telah menerima lamaran Datin Adibah. Ersalina terpaksa rela untuk menjaga hati mamanya sekaligus menebus dosa hitamnya. 



Sebelum majlis kahwin, Ersalina dengan tak sengaja telah terlanggar Zain di shopping complex dan kedua-dua mereka saling berpandangan. Setelah sah bergelar suami isteri, Zain amat terkejut melihat gadis yg berjaya mencuit hatinya di shopping complex adalah isterinya



Zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. Apatah lagi Ersalina terlalu baik melayaninya. Lalu, kasihnya melimpah di hati. Kala berhasrat menyambut cinta Ersalina, perkara aib yg disembunyikan oleh Haliza terbongkar bila Ersalina jatuh dan keguguran. Zain terkesima bilamana mendengar ersalina disahkan keguguran padahal zain tidak pernah ‘menyentuh ‘ isterinya.



Ersalina terkejut kerana tidak mengetahui situasi dirinya yang hamil. Kini barulah dia tahu tujuan mamanya mahu mengahwinkannya dengan zain. Zain, Ersalina, Haliza dan Dr. Sofea cuba sembunyikan rahsia besar ni.  Hubungan zain dan ersalina dingin beku selepas kejadian tersebut, Zain hanya berlakon baik dengan Ersalina di depan ibubapa mereka. Di belakang, Ersalina di maki, diherdik dan dilayan seperti orang gaji. Semuanya dibuat atas rasa kecewa dengan penipuan yang dialami. Kerana baginya keluarga ersalina menabur budi apabila menggantikan ersalina untuk majlis tersebut namun rupanya menjadikan dia kambing hitam atas perbuatan ersalina. 



Ersalina merelakan kemarahan dan amukan Zain. Bibirnya tetap tersenyum biarpun hati luka dilapah. Sewajarnya hukuman ini diterima kerana memang dia bersalah. Walau dicaci dan dihina ersalina tetap melayan zain dengan penuh kasih sayang kerana baginya disitulah syurganya. Tekadnya untuk setia pada Zain takkan dicalar walau apa pun yang terjadi. Dia ingin setia hingga ke hujung nyawa. Ersalina bertahan dan sabar kerana cintakan hubungan mereka. 



Kuasa Tuhan siapa yang tahu. Selepas cuti bulan madu di Bali, hubungan yang hampir musnah akhirnya menemui kebahagian apabila zain berjaya mengusir bayangan hitam ersalina dan menerimanya dengan hati yang terbuka.  Zain dapat terima Ersalina sebagai isterinya. 



Sekali lagi cinta mereka diuji apabila zain kemalangan dan disahkan koma. Terasa gelap gelita hidup ersalina bila zain tidak sedarkan diri selama sebulan. Ersalina bagaikan orang gila tapi mulai berubah bila dia disahkan hamil anak Zain. Berita kehamilannya mengembirakan semua ahli keluraga namun sahabat zain, hady mempunyai rasa kurang percaya kerana selama ini perhubungan mereka agak dingin. Hady merasakan sekali lagi Zain ditipu oleh Ersalina. Perbualan Hady dan Ersalina tentang Ersalina yg bukan dara sebelum kahwin telah didengar oleh Datin adibah.



Tatkala rahsia hitam Ersalina terbongkar, Datin adibah bertindak menghalang ersalina daripada berjumpa zain. Rapuh hatinya apabila terpaksa berpisah dengan suaminya. Zain akhirnya sedar dari koma dan datin adibah berkeras supaya mereka berpisah. Datin Adibah minta Zain ceraikan Ersalina kerana rasakan keluarga Haliza menipu anak mereka. 



Datin adibah berusaha menjodohkan anaknya dengan Erniza anak rakannya tetapi zain tetap mencintai isterinya. Ersalina dan Zain amat tertekan dan sering berjumpa secara sembunyi. 


“lina janji , setia ini hanya untuk abang. Selagi ikatan ini ada, lina hanya untuk abang” – ersalina

"Tapi abang memang dah tekad, biarpun tanpa cinta abang terima pilihan keluarga. Inilah cinta abang. Abang mula menyayangi lina tanpa sempadan, tanpa syarat” – zain hakimi



“perempuan yang baik, untuk lelaki yang baik dan begitulah sebaliknya” rupanya zain juga pernah mencemari mahkota perempuan lain ketika remaja dan ini diketahui datin adibah apabila zain tersempak dengan perempuan tersebut. Ini membuka mata hatinya dan menerima ersalina sebagai menantunya. Cinta ersalina dan zain kembali bertaut dan direstui oleh kedua belah keluarga. Happy ending!